Search
Thursday, April 25, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 12/14/2012 12:41 PM
strip Selamalejkum, generale!

By darkomacan on 12/29/2012 2:50 AM

Je, kad sam već bio dobrano u toj sceni i mene je podsjetila na prizor iz druge knjige Sergeja. Načas sam se pokolebao, a onda rekao "dobro, ionako kažu da svi cijeli život uvijek pišu istu priču". Čak i ako je crtaju. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Sutra: 77 filmova! U ponedjeljak: pQ! Selamalejk ...
Read More »

By darkomacan on 12/27/2012 2:30 AM

Je l' to Gadafi? Nije. Gadafikcija je, rekao bi Quelava. Počinje od situacije nalik Gadafijevu kraju, ali više izrasta iz moje opsesije pitanjima moći i vlasti. Ili nečim drugim, vi ćete bolje znati, čitatelji su uvijek pametniji od autora. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Nastavaq u subotu. Sutra ... valjda ...
Read More »

By darkomacan on 12/25/2012 10:03 PM

Kasni se, a? Ma, samo sa skeniranjem jer ... Ček' kome se ja opravdavam kad nitko ovo neće čitati dok se ne vratite na posao? M'rš! Enivej:

Photobucket

Photobucket

Nastavaq u četvrtaq. Sutra: čestitQe!

(mcn)

By darkomacan on 12/22/2012 2:08 AM

Otima li Selamalejkum vrijeme drugim poslovima? Ne, dapače. Služi za zagrijavanje, u idealnim uvjetima je prva stvar koju napravim ujutro, za sebe, i onda poslije mogu raditi što već treba, za pare ili obećanje. A redovnim radom, raste. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Sutra ništa, u ponedjeljak ponedjeljaQ, ...
Read More »

By darkomacan on 12/20/2012 12:20 AM

Olovka? Da, bojim se. Nadam se da nije preveliko razočaranje. Olovka je brza, koliko da postavim mase, vidim funkcionira li. Sve skupa - olovka danas, tuš sutra - izađe oko 20 minuta po stranici. Osim kad bude tenk. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Nastavak u subotu. Sutra: 77 filmova!

...
Read More »

By darkomacan on 12/18/2012 10:50 AM

Ma ne, ozbiljno: zašto to nisi dao nekome da nacrta? ... Jer ne bi nikad bilo gotovo. Jesu li svi serijali zamišljeni za Q crkli? Jesu. Kako Radoji napreduju projekti sa crtačima? Nikako. Htio sam dati, ali nisam se mogao uvjeriti da bi itko imao dovoljno džaba vremena i volje. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Read More »

By darkomacan on 12/16/2012 1:20 AM

Bi li bilo bolje da je sporije? Ne, bilo bi samo sporije. Sviđalo se to meni ili ne, ja ne crtam ništa bolje kad crtam pažljivije - sve iste greške činim, samo su mrvicu upeglanije. Čak neke od njih izbjegnem kad radim brzo. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Nastavaq u utoraq.

(mcn)

By darkomacan on 12/15/2012 11:14 AM

Naravno: čemu? Bio je to dan kad su mi se jedno tri velike i recimo bitne stvari navalile na leđa i zahtjevale svu moju pozornost. Tako da je najviše smisla imalo odvojiti malo vremena i napraviti nešto što nije potrebno nikome osim meni. Enivej:

Photobucket

Photobucket

Nastavaq sutra ...

Read More »

By darkomacan on 12/14/2012 12:41 PM

... i malo Milan Tomas. Tomas zato što me na zadnjoj Makarskoj pitao da kad ću napraviti album, a ja ga bijelo gledam. Pa ispadne da se ne računa kolekcija gegova ili scenarij već samo ako je cijela priča odpočetka, onako starinski, francuski, kako smo kao mali navikli. I bude to crv u uhu.

No veći crv je Radoja. Zato što je ono Tomasovo starinski, a ovo Radojino je u trendu graphic novela/nacrtanih romana i prilagođeno domaćim uvjetima izvedbe: koliko para toliko rada na stranici. Bitno je da se čita i serijalizira negdje gdje svatko može doći. Sad, ja sam mentalno bliži Tomasovom modelu, ali što je Tezuka napravio kad su gekige postale trend - držao se kao pijan plota onoga što zna? Jok. Sve treba probati, nikad se ne zna što će ispasti.

Dakle, kako nisam Radoja (nisam ni Tomas), ne zanimaju me iste teme ni pristupi isti. Ali format ... o, formati su me uvijek zanimali. Predviđam 6 sranica tjedno (ne uvijek u iste dane), dok priča ne završi. Nu, evo početka:< ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation