Search
Monday, June 17, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 6/30/2008 6:35 PM
Ego-boost iliti qu*čenje.

By darkomacan on 8/12/2012 2:40 PM

No, najprije bih vam htio svrnuti pozornost na donji desni kut ove naslovnice:

Photobucket

Da, nakon što su ga vidjeli u "Kontaktu", Francuzi su preveli "Koridor" i objavili u najnovijem broju Galaxies. Sad se mogu, u najboljoj hrvatskoj kulturnjačkoj tradiciji puhati da je to nešto užasno značajno i un grand pas za kulturu te smatrajte da to činim, kad ne gledate.

No, ondak sam se guglao i - paf! - naletio na ovaj intervju s Ericom Moreauom koji na jednom mjestu, ako vjerujete mojem prijevodu, kaže: Read More »

By darkomacan on 6/5/2012 9:53 AM

... enader igo-bu:

http://goodcomics.comicbookresources.com/2012/05/26/the-five-most-influential-croatian-artists/

Pliz, let dis not didženerejt into ej siries of "fejvorit fajv" lists.

Tenkju,

(emsien)

By darkomacan on 6/1/2012 7:35 AM

... sam prvi put sreo u nekoj dnevnoj novinskoj pasici Spider-Mana te sam je, kao svaki budući prevoditelj, promptno krivo razumio. Interpretirao sam boo da znači ruganje (kao buu, je l' te?) i tek dosta poslije dokontao da je riječ o kratici za "boost" iliti poticaj, pogurivanje, pogon. Kad se kaže ego-boo to je umiljat način da se kaže da se netko napuhuje (a ima i gora riječ, na q), pa u to ime evo nekoliko slika iz Makarske.

Photobucket

Program je ove (zadnje) godine bio opak i strog te smo potpisivati morali i do deset sati u tih tjedan dana. Ništa s obzirom na vanjske standarde (ćao, Picto!), ali puno za opušteni MaFest. Kako bih podijelio muku, ukrao sam foru Francoisu Boucqu ...
Read More »

By darkomacan on 10/6/2011 11:59 PM

Našo ga Dekara na ovom linku: http://www.thesindiecate.com/post/11037492477/lafuente-here-this-week-we-pay-homage-to-matt gdje ga je stavio David Lafuente.

Photobucket

Pa, fala Davidu (a i Dekari).

(mcn)

By darkomacan on 9/12/2011 8:06 AM

Ike i Mike (who don't look alike <- opskurna stripovska referenca :P) su mi nezavisno poslali link na višedjelnu analizu Cablea/Soldiera X, stripa što smo ga Igor i ja radili oho-ho. Onomad smo bili uzrok urušavanju prodaje, a onda se prije nekoliko godina pojavilo prvo kritičko čitanje, zatim drugo, a sad treće i četvrto. A ja sjedim i čudim se.

Najbolji dio mi je kako je svako čitanje sastavljeno od povezivanja momenata koje meni ne bi palo na pamet povezati, a najdraži dio je što su uglavnom pozitivna. Tako da godi. Jest, i meni nekad nešto godi. Dogodi se da godi.

Prvi dio.

Drugi dio.

(stanka za reklame)

Read More »

By darkomacan on 7/12/2011 2:41 PM

... u jednom od onih specijalnih beogradskih izloga koji prolaznikov pogled fokusiraju na jednu po jednu knjigu, kako prolazi ispred njih.

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 5/27/2011 11:00 AM

... ali ovog časa je dodjela pa valjda više nije.

Dobio sam nagradu Lapis Histriae za priču "Koridor".

(mcn)

By darkomacan on 3/1/2011 6:54 AM

David Vrhovski mi je ovaj strip poklonio na InterLiberu. I nije najsmješnije što se nacrtao glavu nižim dok je zapravo pola glave viši, već to što je strip nacrtao doma i onda ga na InterLiberu faktički odglumio.

Photobucket

Zato ANTIdnevniq, iako je možda trebalo antednevniq ...

(mcn)

By darkomacan on 2/27/2011 11:31 AM

U Modru lastu klinci šalju svoje (ili čute?) čaknorisijade te je tako nekidan stigla i ova, autorice kojoj nisam još saznao ime (ali bit će u Lasti):

"Chuck Norris je izmjerio dužinu Borovničine kose. "

Ganut sam do besvijesti. :)))

(mcn)

PS I danas Borovnica u Večernjem.


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation