Search
Saturday, May 18, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 1/16/2009 7:19 PM
qritike

By darkomacan on 4/14/2010 10:26 AM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Današnju strizbu su mi pred koji tjedan poslali autori.)

Maja Karačić i Ivan Svaguša: Bučni stripovi (samizdat, 2010.)

CD koji je sastavni dio ovog sedmostraničnog, harmonikastog stripa nije lako ni izvaditi iz košuljice a kamoli ga skoro pet minuta slušati. Glazba na njemu je, kako naslov pošteno nagovještava, napola buka i na moju je jutrošnju anksioznost loše pala. Sam strip je bolji, jer je strip, ali ništa mi lakše nije bilo u buci riječi (odmjerenih) i crteža (znalačkih) izdvojiti signal. U jednu ruku to znači da je autorska intencija dosljedna i zaokružena, a u drugu da ćete o ovom stripu morati suditi kao o glazbi: na prvu ili drugu notu znat ćete je li za vas ili nije.

PRAVORIJEQ: Anksiozno.
Read More »

By darkomacan on 7/19/2009 8:28 AM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Današnju knjigu mi Bojan Krištofić) nije, doduše, poslao poštom već mi ju je na CRŠ-u 2007. dao u ruke.

Nikola Dmitrović - Nikica: Četvoronošci i oni drugi (samizdat, 2007.)

Pišući recenziju ovog samoukoričenog rukopisa Božidar Prosenjak točno primjećuje kako je riječ o amaterskom radu. Amaterskom po tome što ne razlikuje vlastito od tuđeg, dobro od lošeg, pa čak ni prozu od poezije (meni najzanimljiviji segment, onaj koji se čita kao autorove uspomene na rodno selo, ni iz kakvog pojmljivog razloga razbijen je na stihove). No, u korijenu riječi amaterizam jest ljubav, činiti iz ljubavi, i to jest, nekako, dojam koji ova knjiga ostavlja. Ni po kojem profesion ...
Read More »

By darkomacan on 7/5/2009 9:38 PM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. "Extra Gedžu", album o kojem je danas riječ prije koji mjesec poslao mi je crtač istog, Peđa Slavni.)

Photobucket

Pijanci su mi jedno od većih razočaranja u životu. Nakon tolike mistike o alkoholu kao počelu kreativne energije, stvarni alkosi obično ispadnu naporne budaletine kojima ploča preskače i nakon što je ostatak svijeta prešao na CD-e. Tri sam puta čitao ovaj album koji slavi lokanje i nisam ga uspio zavoljeti premda scenarij prve epizode ima duhovitosti, a treće briljantan rif na Sandmanovu paklenu igru. Ni crtež ne pomaže j ...
Read More »

By darkomacan on 6/21/2009 9:47 AM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Objekt o kojem je danas riječ prije tri godine su mi poslali Stripburgeri.)Ako mi je trebalo tri godine (a bogumi jest) da pročitam ovih devet knjižica spakiranih u jednu kutiju onda je to zbog mog otpora prema stripu kao art-objektu, stripu koji želi nešto komunicirati i formom, a ne samo sadržajem, stripom koji neće uredno stajati na polici zajedno sa svima drugima. No, ova treća Striburgerova kutija (nakon dva paketa Miniburgera) je, ako išta, bolja od prethodnih jer nema ružnih crtača ni loših stripova. Ono, i dalje me nervira što ne znam kud bih s njom, ali Read More »

By darkomacan on 1/18/2009 7:20 PM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Fanzin o kojem je danas riječ poslao mi je Pajo Pakšu.)

Photobucket

U dva sam mozga: s jedne strane volim taj neki prljavi humor, kao narodni, na pola puta između pametnih srednjoškolaca i glupih odraslih, humor koji je doživljen i sam sebi dovoljan, a s druge ga strane ne volim i zato što je prljav i zato što nije dao sve od sebe nego je davao samo kad mu se davalo pa cijelo vrijeme imam osj ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation