Search
Friday, February 23, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 2/29/2012 5:00 PM
Škola političke kariqature

By darkomacan on 2/25/2012 6:10 PM

Odaziv je trostruko nadmašio moja skromna očekivanja, a i Vlado si je dao truda da sve pregleda, ocijeni i obrazloži. Konačni poredak, po njegovu sudu, karikatura na temu prolivenoga mlijeka jest ovaki:

1. BAJKA, Goran Duplančić

Photobucket

To je to. Prava politička karikatura s komentarom i potrebnom distancom. Ona najviše zauzima pravu vizuru gledanja. Komentira se bacanje mlijeka (što je potpuno bezumno), a u projekciji je budućnost obasjana svijećom. Papiri s magičnim riječima OTKAZ, OVRHA, RAČUN samo podebljavaju snagu karikature, jer živimo u vremenima inducirane prijetnje i straha.

OBJAVLJIVO U SVIM NOVINAMA.

< ...
Read More »

By darkomacan on 2/24/2012 11:59 AM

Q je uvijek u trendu! Kako bi i bilo drukčije kad je kao časopis pokrenut u trenutku kad je ostatak svijeta zaključio da strip-časopise nema smisla izdavati? Te kad bi se Q zainteresirao za ono što se kod nas zove politička karikatura (a u Jamerici "editorial cartoon"), nego u trenutku kad se diljem svijeta (ili bar Jamerike) karikaturiste otpušta šakom i kapom, a kod nas se više nitko ni sjeća što bi taj zanat bio? Q JE UVIJEK U TRENDU!

I zato je uposlio Vladu "frtalj terenca" Šagadina da mustra trenažni logor za novinske karikaturiste! Imamo li tajnu nakanu? Selekcioniraju li se ovdje nove nada za neki planirani atak na novine? NE! Ovo se radi jer materijalnu krizu ne smije pratiti i kriza duha! Ogorčenje, apsurd ili nevjericu - sve treba ejakulirati na papir ili među piksele da bi se živjelo duže i vedrije.

A igrat ćemo se ovako. Zamislit ćete da je u hipo ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation