Search
Friday, April 26, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 2/29/2012 5:09 PM
Onlajn strip-kaqofonija.

By darkomacan on 7/30/2012 1:53 AM

Malo smo se ustalili. Da smo obimniji rekao bih usalili. Ali rvacki su autori uglavnom štrkljavi, osim jednoga ili trojice koje nećemo spominjati. Enivej, Biuk:

Photobucket

Domigorgon:

Photobucket

Nešto sam razmišljao da olabavim pravila za ponedjeljaQ, ali mislim da ću o tome razmišljati bar još tjedan dana jer ovo ...
Read More »

By darkomacan on 7/23/2012 3:54 AM

Nekako, iz tjedna u tjedan, suši i odmorima uprkos, uspijevamo pogoditi makar sredinu između minimuma i optimuma potrebnog za novi ponedjeljaQ. I meni drago ...

Opet s nama - Domigorgon:
Photobucket

Naš Obama - Krešimir Biuk:

Photobucket

Crna tama - macolom cijepao nedonoščad:

Read More »

By darkomacan on 7/16/2012 3:33 AM

Čega se ponedjeljaQ ne boji? Konkurencije! Jer konkurencije nema! Evo odite na http://heavymetal.com/sdcc/HM_SDCC_Special.pdf skinite za dž novi Heavy Metal* (do 18.7.) i uvjerite se da je osim nas sve sranje!

Džuke nema - pretpostavljam da je Dommy zauzet, radi dokumentiranja naravno, gvirenjem pilićima u pakšu - ali tu je novi junak. Krešimir Biuk:

Photobucket

Nije Krešimir Biuk junak već on crta (što je danas i ovdje junačko djelo samo po sebi, ne može se reći da nije), dok se junak zove Buba, što je nužno napomenuti jer Biuk to u stripu nije naznačio do četvrte pasice. Ah, ti inzularni autori i njihove poetike. Zato je Ivan Čondić puno jas ...
Read More »

By darkomacan on 7/9/2012 1:43 AM

Ono, piše mi se uvodnik po ovoj sparini znaš kako, pa makar broj bio i jubilarni ...

MaCakliN:

Photobucket

Domigorgon:

Photobucket

Nikola Nehayev s opskurnim referencama na marksizam. Valjda. Prevruće mi je da provjeravam. Možda bih mogao provjetriti, doduše ...

Read More »

By darkomacan on 7/2/2012 6:31 AM

Ne, zahvaljujući našim divnim autorima, sve redom budućim klasicima, ni ovoga tjedna niste ostali bez ponedjeljQa! Domigorgon se vratio:

Photobucket

Jusuf je sve shvatio:

Photobucket

A Dupli je dug djetinjstvu platio (prolistajte svoju ponedjeljaQ biblioteku ako niste otprve shvatili ovu referencu :)):

Read More »

By darkomacan on 6/25/2012 4:03 AM

... koje smo jednim udarcem, bogumi, ispraznili. Bit će napet idući ponedjeljaQ. :)

Tena, zadnja s lagera, Žigmundovac:

Photobucket

Ivan, zaljubljenik šlagera, Čondić: "Odgoj djece bez alternative"

Photobucket

Nikolina, mlado od bagera, Pavleković ...
Read More »

By darkomacan on 6/18/2012 5:57 AM

Strip o kojem se priča - živi. Na više načina, a danas demonstriramo revitalizirajuću moć naklapanja koja i mrtve strip junake umije uskrsnuti. Goran Duplančić-Dupli, koji je i sam uskrsnuo prošloga tjedna, sad je sa sobom doveo i open-source lazara Blaža and is having a ball:

Photobucket

Domigorgon, on the roll:

Photobucket

Tena ...
Read More »

By darkomacan on 6/11/2012 3:47 AM

Iako svaki pravi časopis prvenstveno oblikuje ukus svojih čitatelja, nijedan nije gluh ni na njihov glas. A tek autori! Jedan-dva javna vapaja lako ih mogu trgnuti iz letargije. O kome je riječ, tko se vratio? Doznat ćete iza brejka. A u međuvremenu:

maslac curi nizbrdo:

Photobucket

Tena Žigmundovac:

Photobucket Read More »

By darkomacan on 6/4/2012 8:33 AM

Postojanje časopisa, usudio bih se reći, generira suradnike neovisno o prethodnim očekivanjima. No, dosta loše filozofije, prijeđimo na dobre stripove: Krešo Pongrac, kad smo ga već nekidan predstavili, i uz pomoć tajanstvene Mirele:

Photobucket
Photobucket

Domigorgon, Domigorgon, Domigorgon. Ne ponavljam da bih ga zezao već jer mi treba teksta da preživim brejk u formatiranju stranice.
Read More »

By darkomacan on 5/28/2012 6:46 AM

Eto sam netom shvatio da su - osim Riječanina Igora - svi ostali suradnici ovoga broja ponedjeljQa iz Slavonije. Što to znači i dijele li neku zajedničku crtu ostavit ću na analizu dokonima, a ja ću ih samo poplejsati. Ivan Hajek, sa slavonskim optimizmom:

Photobucket

Tena Žigmundovac, sa slavonskim narječjem:

Photobucket
&l ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation