Search
Monday, June 17, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 6/15/2008 5:21 PM
dnevniQ

By darkomacan on 7/28/2008 6:16 PM

Da vidimo je li se na polju posla događalo išta što smijem reći, a ujedno bi možda nekoga moglo zanimati ... Dedlajn za sinopsis potencijalnog (0,6% vjerojatnosti da će se ostvariti) velikog projekta za 2008/9 još nije ušao u svoj zadnji dan, imam bar još tri dana fore da se pokušam uhvatiti i natjerati sjesti za stol ... Ali je zato zgotovljen scenarij za potencijalni prvi album "Port Silvera" kojeg crta Tonči!

Ako sudite po prvih dvanaestak stranica objavljenih dosad u Q STRIPU, možda se i ne radujete toj vijesti (osim što se radujete svakoj Tončijevoj stranici). Nu, od pete epizode, nacrtane i predviđene za Q16 kojemu se nadam u rujnu, zaplet se zgušnjava i niti priče isprepliću. Tako da bi to mogao biti jedan lijepi album na kraju ...

Sergej se također radi. Optimistični plan predviđao je 10. epizodu u lipnju, 11. u srpnju i 12. u kolovozu, kako bi Dekara odmah imao u rukama nulti te prvi broj planiranog "Sergej stripa", svog novog izdanja. ...
Read More »

By darkomacan on 7/23/2008 1:42 PM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 7/22/2008 7:41 PM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 7/17/2008 2:29 PM

Postoji taj zakon kojeg svaki frilenser prije ili kasnije instinktivno osjeti, ako ga već ne zna sročiti. Vic je u tome što svaki naručitelj uvijek hoće da posao bude obavljen - a kako drukčije? - BRZO, DOBRO i JEFTINO.

(Sad će se oni stari kao ja na brzinu prisjetiti naziva studija Mirka Ilića i Luke Mjede. Obavljeno? OK, idemo dalje.)

Frilenserski zakon glasi da naručitelj može uvijek dobiti DVOJE od toga. Može biti brzo i jeftino, ali onda se ne buni na kvalitetu isporučenog posla. Može biti dobro i jeftino, ali onda ne možeš zadavati rokove. I može biti, kad već mora, obavljeno navrat-nanos i pritom čak ne mora ni ispasti loše, ali, brate, koštat će te.

To ja zbog jednog jutrošnjeg sastanka, ako ste se pitali.

A onda sam otišao na jedan drugi, te evo anegdote s pola puta:

Read More »

By darkomacan on 7/15/2008 4:54 PM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 7/13/2008 12:01 AM

Vočing ajronmen et di moument, bajdvej. Elevn minjutz in, ic okej.

Photobucket

Apdejt: nakon sat vremena Ajronmen je ... Pa, ne toliko loš koliko dosadnjikav. To jest, sve što vrijedi u prvih 45 minuta stalo je u foršpan, a i sve drugo je ... predvidljivo? Možda sam ja samo prezasićen rimejkovima i tako tim, ali vrlo malo je tu stvarno novog, osim što je Downey rođeni Tony Stark.

Fajnal vrdikt: izgleda da me zapravo ne zanimaju superherojski filmovi, mlaćenje mi je bilo dosadno k'o u Romitinim Spajdermenima. Bridges je bio kul u one dvije minute kad glumi, Downey isto kad mu daju da priča. U minus se ubraja i to što mi svi storibordani filmovi i ...
Read More »

By darkomacan on 7/10/2008 9:29 PM

... sam izašao jutros nešto malo prije 12 sati, završivši zadnje od zadnjih korektura Tanjinog odličnog prijevoda Mooreova i Campbellova "From Hella" koji će se kod nas zvati "Pakao". Nu, to nije značilo da se nema što raditi: hitra vožnja do Buzina da Tanja digne auto sa servisa, hitra vožnja do Kajzerice po preostali paket Devlićevog "Propuha vremena" pa s njim do Horvaćanske gdje ga preuzima Đanišev čovjek za Osijek ... Đanišu su, naime, otkupili 100 kom toga za knjižnice pa za dućansku ili prodaju ostaje još vrlo malo svega toga skupa; kod mene na lageru 9 komada, kod Đaniša možda još koji više.

Nismo ni mi loše prošli: otkupili nam, po 50 komada ali otkupili, zelenu Borovnicu, Guja i Zmuja, Macan čita! i Hrvatski strip 1945.-54. Pa ćemo moći i nešto novo tiskati. A evo i na znanje i ravnanje što je od stripova Grad Zagreb podupro pa možete (ukrižimo prste) očekivati najesen:

Štef Bartolić: Crni Popaj
Dario Kukić: Ništa ...
Read More »

By darkomacan on 7/9/2008 10:05 PM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 7/5/2008 2:20 PM

Photobucket

(mcn)

PS Malo je gužva - crtam Borovnicu, a morao bih ovaj vikend zgotoviti i zadnje korekture na upisu From Hella i prijevodu "Kako crtati strip" - pa stoga dobijate dnevniQe zaredom ... najlakše je staviti ono što si ionako napravio umjesto smišljati kruh povrh pogače. :)

By darkomacan on 7/3/2008 9:15 AM

Photobucket

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation