Search
Friday, September 29, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 10/28/2009 9:29 AM
Spekulativno Fikcioniranje Srijedom

By darkomacan on 2/28/2012 2:50 AM

Snimljeno u ... Zagrebu?!

Photobucket

Vesoljci! Vesoljci!

(mcn)

By darkomacan on 12/7/2011 5:01 AM

Negdje u rujnu prošle godine, poslao sam Borisu Švelu, rekord-brejking uredniku Parseka šest pitanja za ovu rubriku plus ponudu da i on meni, kako je uzus, postavi jedno. Danas mi je dozvizdilo čekati odgovore.

Photobucket

mcn: Valjda nitko bolje od Djevice po horoskopu ne razumije potrebu za tradicijom, ali čak se i ja svaki put kad izađe novi broj pitam što će nam PARSEK na papiru u doba mrtvih magazina i mutirajućeg interneta ... Gdje je njegovo mjesto unutar trenutačne žanrovske nam ekoSFere? Čita li PARSEK itko? Imaš li ikakav feedback?

Švel: (šuti)

mcn: Čita li, zapravo, itko danas više išta? Imaju li knjige veću publiku od fanzina ili žanrov ...
Read More »

By darkomacan on 10/19/2011 2:23 AM

U prekriženim vlasima durbina moje siegelovke našlo se tupavo lice prodavača na kiosku i ja sam se već naslađivao trenutkom u kojem će od rasprskavajućega zrna i njegova glava prsnuti, kad li sam iza sebe začuo grebanje tiše od mišjega kašlja: netko se s katranom premazanog krova odrazio u skok.

Okrenuti se ne bih stigao. Rame sam gurnuo pod kundak siegelovke i iz kundaka naslijepo ispalio nostalgičnu: osam tisuća mikroskopskih strelica kratkoga dometa, ali širokoga snopa. No, sivi ninđa je bio brži i vještiji; izmakao je snopu i preciznim udarcem stopala privremeno me paralizirao od vrata naniže. Mogao sam samo kleti pa sam to i činio.

- Što je, zaboravili smo se malo? - rekao je sivi ninđa, oduzeo mi siegelovku iz mrtvih prstiju i zakočio je.

Opsovao sam mu sivu mater. Nije se genuo. Izvukao je paklo cigareta iz ranca, skupu marku, ali za državne službenike oslobođenu poreza. Zapalio je jednu i s užitkom otpuhnuo dim ka sivim nebesima.< ...
Read More »

By darkomacan on 9/14/2011 5:21 AM

Zemaljski pregovarač izgledao je poput Michaela Cainea u najboljim danima. Smiješio se neodoljivo. Selmaški pregovarač također se smiješio. Izgledao je poput Christophera Plummera kad je ovaj glumio Atahualpu, samo mu je koža bila zelena.

- Laknulo mi je – rekao je Caine.

- I meni – rekao je Atahualpa. – Bojao sam se da će naša dva naroda biti previše slična.

- A kad tamo, vi ste zeleni!

- A kad tamo, vi niste!

Promotrili su jedan drugoga s odobravanjem, možda čak i divljenjem.

- Bit će vas tako lako mrziti – reče jedan od njih drugomu.

- Za rat! – drugi podiže čašu.

Kucnuše se.

(mcn)

PS Sutra (15.9.) u 19 h u bifeu "Pod starim krovovima" (Basaričekova 9), bit će tribina o ženama o SF-u. Sudjeluje Tatjana Jambrišak i još netko.


By darkomacan on 8/3/2011 9:59 AM

SFemir je bio fanzin (SF, treba li reći) Jurice Palijana koji je donosio priče jednoga broja autora te katkad razumljiv strip "Ćelavi kosac" Palijana i Filipa Cerovečkog. Jurica je sad postavio 26 brojeva na torrente, pa koga zanima neka klikne ovamo:

SFemir.

(mcn)

PS Danas novi feljton u Globusu, "Uspon i pad Christophera Marlowea" by David "Ukleti vitez" Petrina & ja.

By darkomacan on 3/9/2011 5:17 PM

... me jučer u Booksi zašpotao da nema SFSrijede pa evo malo ovaca ...

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 5/19/2010 7:27 AM

Tko zna, možda netko pati za nastavkom?

Photobucket
Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 4/7/2010 2:59 PM

Megalomanijo, ime ti je Macan.

Najme kaj, bez obzira na druge moje težnje i stremljenja, dio mene je uvijek žudio za velikim brojevima. A to će, u jednu ruku, reći serijama. Činjenica da je Agatha Christie napisala osamdesetak romana (ili Astrid Lindgren stotinjak) bila je uvijek fascinantnija od činjenice da je Harper Lee napisala jedan ali vrijedan. Asimovljevih šest kartica dnevno ostaje moj nedosanjani san iako bi se empirijski vjerojatno dalo utvrditi da u tom opusu nema samo žita i kukolja već i puno mlaćenja prazne slame. Pa na to, ne znam, dvadeset i tri albuma Tintina, stopedeset (and counting) sveski Usagija Yojimba, stopedeset tisuća Tezukinih tabli, i tako dalje, i tako dublje, u ponor opsesije ...

Protiv serijalne želje urotila se sudba kleta koja me porodila u zemlji imunoj na tradiciju. I možda moja sjebana narav, ali hajdemo prvo malo pljuvati zemlju ... U zemlji gdje su, recimo, strip-autori skoro pa sistematski obeshrabrivani od rada na dugim ser ...
Read More »

By darkomacan on 3/17/2010 7:40 AM

Najprije, mikro foto-izvješće s promocije Tanjine i moje knjige, onomad u Profilu. Znam da je netko slikao i publiku, ali te fotke nemam pa zato samo ego-boo:

Photobucket

U sredini je Ana koja je skroz dobro vodila promociju tako da su svi bili zadovoljni, pa čak i mi.

Ubr, Vlatko, koji je slikao c/b fotke (kolor je slikala familija),
prodaje za oko 50 ojra po komadu printove svojih raznoraznih fotki te koga zanima ... Ne morate kupiti one s nama, ima i žitnih polja.

***

Kad smo kod linkanja: jest da je ovo sve nadrealizam iz treće ruke, ali - damn! - ...
Read More »

By darkomacan on 3/10/2010 4:14 PM

Ubit ću dvije muhe jednim udarcem ako preostale bilješke uz priče iz moje knjige "42" grupiram po temama - prije ću završiti, a možda i poanta bude jasnija. Kad i ako je bude bilo.

Elem, jedan validan način gledanja na SF svakako je promatranje žanra kao razgovora koji se odvija kroz generacije. Rečeno mi je da to nije specifično samo za SF, da i književnost matice piše knjige u odgovor na knjige, ali kod žanra je, ako išta, to očitije: svaka nova knjiga uzima neki stari dio makine, lašti ga dok nas njegov sjaj ne zaslijepi i podvali nam ga kao novu ideju. Poslije se i ta ideja zamasti u procesu pa čeka novo laštenje i tako žanr razgovara sam sa sobom dok se, valjda, sve komponente ne izližu do te mjere da ih je potrebno zamijeniti nečim zaista novim.

No, nisam zapravo krenuo pričati o tom aspektu žanrovskih razgovora, već o jednom direktnijem i intimnijem: onom kad se autori osobno znaju i jedan drugome poručuju nešto preko priča, uglavnom zlobno, osim ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation