Search
Friday, June 02, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 5/9/2008 12:10 PM
Fotopisi

By darkomacan on 5/29/2008 7:14 PM

Sad, tržnicu, druženja i čisto džabalebarenje na stranu, najdraži dio Cartoomicsa mi je bila izložba devedesetak (!) godina trajanja lista "Corriere dei piccoli" (Vjesnika malenih), talijanske verzije Politikinog zabavnika ili Plavog vjesnika, sa čijih se stranica za Juge rado i često prevodilo i prenosilo stripove razne, od Jacovittija do male Višnje (La Steffi), preko nekih jednokratnih poput "Pustolovina Maxa i Gina" u Zov-u. Jesam li jako mator i gnjavator? Idemo na slikice ...

Nisam fotkao sve, niti sam fotkao strane stripove (Asterixa, Gastona) koje je CdP prenosio. Zanimala me njihova domaća produkcija, poput ovih stripova nastalih za vrijeme Dučeove Italije:
Na jednoj se lijepo vidi kako se godine bro ...
Read More »

By darkomacan on 5/6/2008 3:22 PM

Ovo se kinda-kanda nastavlja na izvješće iz Milana. Jedan od glavnih razloga za otić u Milano meni je bio da se maknem iz Zagreba. No, Markosu je jedan od glavnih razloga bio da se sretne s autorima na čijim je stripovima zasnovao svoju nakladničku djelatnost: Giancarlom Berardijem i Ivom Milazzom. S Berardijem se dogovorio naći na samom sajmu, kad Berardi završi predavanje i potpisivanje.A Markos je hiperaktivan, to nismo od Ljubljane zaboravili, je li:


& ... Read More »

By darkomacan on 4/10/2008 2:36 PM

Te daklem, promocija Lavričeve "Gliste u bijegu" bila je, kažu pouzdani izvori, izrazito uspješna - 10% naklade planulo je u jednu noć bez upotrebe žigica! Ali slike su tu da otkriju drugu stranu medalje!

Najprije uzoriti gosti i Macan koji ne zna slikati te mu sve ispada mutno: Katra iz Stripburgera.Onda čuveni Jaka K., kojeg se ne može prepoznati kad širom otvori oči (a i zato što je fotka loša).Konačno, evo i vlasnika striparnice, Bucha. Dijalog je bio otprilike: "Mrš zunaj vsi kaj ste prišli pit per zastonj!" Ili tako nekako.Promocija samo što nije. Marko iz ...
Read More »

By darkomacan on 4/3/2008 3:26 PM

I dakle taj strip-sajam u Milanu. Gomile stripova lijevo, gomile stripova desno, a po sredini plazi gomila omladine u kostimima. Dok u kutu, okrenuti ni prema čemu, sjede tri sitna starčića, pričaju međusobno i zapravo se, ma koliko ja težio stvar prikazati tužnom, posve dobro zabavljaju.(Fotka je slaba jerbo sam ja prenervozan i gotovo uvijek slikam izdaleka pa zum zamuti.)

No, dakle, tri starčića, tri veterana iz studija koji je prije trideset i više godina proizvodio neke stvari koje smo i mi ovdje čitali. Primjerice: Toma i Jerrya.Te tako ja skupio hrabrosti i nešto malo talijanskog da kupim tri naslovnice (meni, bratu i s ...
Read More »

By darkomacan on 4/2/2008 2:00 PM

... onda ću si s tri slike uštedjeti 12 kartica tipkanja ...

Daklem, put je bio u tri etape, pa zasad dobijate samo hajlajte u svrhu tizera (i obogaćivanja rvackog jezika barbarizmima).

Prvo Ljubljana i Incubo di Emona!Zatim dodatan razlog da se ode na stripovski sajam u Milanu (Matt, Štef, are you paying attention?): fešta u susjednom paviljonu!I konačno izložba svega i svačega u Bolonji, kao ovog uzorka tiskarskog rada sa zanimljivim supostavljanjem imena i sporta. Slučajno?Bit će valjda još, kad sredim foldere i pobacam sve mutne slike. Ili neće, jer sam p ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation