Search
Wednesday, June 19, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 5/9/2008 12:10 PM
Fotopisi

By darkomacan on 1/19/2012 7:03 AM

... ne da sam se prebacio na novi, ali hoćem, hoćem ...

Te tako, ne zna se je li ime ovoga Dekarinog komšije zabavnije kad ga se pročita na ćirilici ili kad se pomisli da je na latinici:

Photobucket

A kad smo kod Dekare, ovaj natpis s tramvajske stanice u zagrebačkoj (mislim) Draškovićevoj na njega podjseća po bar dvije osnove:

Photobucket
Read More »

By darkomacan on 1/9/2012 2:59 AM

U Kini se sad prebacuju na domaće tržište i nagovaraju Kineze da kupuju domaća kola (za onaj dolar na dan nadnice u tvornicama). I sad zamislite kolike će pare namlatiti onaj koji ondje osnuje pauk-službu!

A, što kažete?! Netko se već sjetio? Prošla baba s proljetnim roladicama? Eh, uvijek tako ... Ajmo mi onda na fotografske zapise tko zna otkad, poskidane s mobitela prije nego što ga odem promijeniti ...

***

Jedan koji se na vrijeme domislio ideji za mlaćenje para, pa to i ističe:

Photobucket

Nemojte se praviti da ste otprve pročitali ono L koji se sakrilo iza prelijepka plakata:

< ...
Read More »

By darkomacan on 3/30/2011 10:13 PM

Dakle sam napokon instalirao Nokia PC suite (koji se nekako drukčije zove) i na ovaj komp pa sam prebacio beklog fotki s morbitela na desktop te ste nastradali. Za početak ćete dobiti svršetak, to jest najfriškije fotke, da ne bude kao u vojnoj kuhinji di se uvijek jede najstariji kruh, da se ne baci (ako niste oficir ili frend od kuhara).

Elem, treća uzastopna Bolonja je bila nešto napornija, kišovitija i generalno iscrpljujućija od prošle dvije. A i zasićenje je bilo na djelu tako da sam jako malo snimio bilo čega interesantnog. Na cijelom sajmu dječje knjige samo ovu trendi, ali opet (ili zato?) nekako zabavnu zvizdariju:

Photobucket

A poslije u striparn ...
Read More »

By darkomacan on 6/8/2010 6:30 AM

Ono lanjsko, jasno ... Evo par stvari koje sam, šetajući, ufotkao mobitelom. Svašta sam tad naučio, recimo da:

Photobucket

Zatim sam vidio da je opasno ostavljati bicikle vezane kojekuda. Jer jednog dana je sve okej, a već idućeg:

Photobucket

Nenamjerna umjetnost. Ili namjerna poruka na neznanom pismu? U svakom slučaju, krpani bok zgrade negdje na Knežiji:

&l ...
Read More »

By darkomacan on 10/6/2009 9:27 PM

"Komarac" je strip koji smo Štef i ja radili u jednom školskom časopisu, a sad se reprizira u drugom. Ima i jedan album na tržištu, a možda jednog dana bude i integral. Ili ga nastavimo. Ali, to nije sve!

Uz sam strip smo, kad bi nas pozvali da (za velike pare) obiđemo kakvu knjižnicu, radili i show u kojem bi Štef crtao ono što bi klinci smislili, a ja vodio i usmjeravao klince, njihovo glasanje i, ponekad, razvoj radnje. Slično radim i solo, samo s Borovnicom, ali ovako to izgleda kad nas je dvojica:

Photobucket

Ako vam se činimo mlađim i ljepšim (ili, u Štefovom slučaju, jednakim), to je zato što je ovo fotka iz studenog 1998. (knjižnica S.S. Kranj ...
Read More »

By darkomacan on 9/29/2009 9:56 PM

... pa danas samo još jedna fotka s mobitela u odgovor na vječno pitanje: ŠTO ČITAJU PANDURI? Odgovor: HC Texa.

Photobucket

Za štandom: Bernard.

(mcn)

By darkomacan on 9/26/2009 11:52 AM

I tako ja ponekad baš svašta snimim mobitelom. I onda uglavnom izbrišem, jer ne znam što ću s tim. Ali! Ali sad sam doznao za program pomoću kojeg to mogu prebaciti na komp i s njega - a nego gdje - na blog! Nagrajsali ste. :)

Photobucket

Počnimo jednim autentičnim umjetničkim djelom. Ni to djelo, kao ni prethodna piramida od paketa knjiga, nije naišlo na razumijevanje vlasnika skladišnog prostora, izvjesnog M.Š., te je isti djelo rasformirao i sastavne mu kutijaste dijelove upotrijebio u najobičnije komercijalne svrhe. Farizej!

Read More »

By darkomacan on 9/19/2009 5:04 PM

Već neko vrijeme vodim uzaludnu borbu s nataloženim materijalnim vlasništvom. Ne pomaže tu ni nagrađivanje najboljih postera jerbo se zadnja dva (Vlado i edobaka) ne javlaju pa mi se ni kuća ne prazni. A jutros sam pošao na sajam Autorske kuće s čvrstom namjerom zamijeniti 4 knjige, jedan strip album i kablove za auto za SAMO DVIJE KNJIGE, a vratio sam se sa četiri.

Ah.

Isto tako, nekidan sam odlučio prorijediti crtaći pribor jer koristim ukupno valjda 6 komada bilo čega, a toga ima ... Pa ovoliko:

Photobucket

U kojem mnoštvu se nalaze i neki pravi biseri. Recimo, ovaj kist kojeg sam valjda prao ... razrjeđivačem? I onda čuvao u nadi da će ...
Read More »

By darkomacan on 8/14/2008 6:37 AM

A bogme je Erlangen i tako davno bio da se poprilično ohladio u memoriji. Al' da vidimo mogu li je fotke štogod osvježiti, za ovaj zadnji nastavak fotoizvješća s te njemačke konvencije ...

Što nam je ostalo, što nam je ostalo ... Ostali su ljudi, ostale su face, neke više, neke manje poznate. Od poznatih, recimo Džuka, ovdje snimljen u vlaku na polasku, dok provodi svoje redovne jutarnje vježbe potezanja nosa ne bi li mu još malo narastao:

Photobucket

Onda čovjek koji samo na prvi pogled (po ćelavoj glavi i flasteroj na njojzi) podsjeća na Neslavnog Dolinara, dok je zapravo riječ o superfanu Mariju Bartoloviću, prepozitivnoj jednoj osobi, nikako ...
Read More »

By darkomacan on 7/24/2008 5:20 PM

Hendrika Dorgathena sam otprije znao samo po hvaljenom, ali pomalo tankom strip-albumu bez riječi "Space Dog" tako da od njegove izložbe nisam očekivao puno i možda ni ne bih pošao na nju da nije sam Salon postajao prezagušen, a u mozgu kljuckala namjera napraviti reportažu. Te se tako ja zaputio na obilazak svega što je Erlangen izloženo imao za ponuditi ...

(I usput zaboravio bateriju od fotića na punjenju tako da fotke imate mogućnost gledati samo zato što sam se sutradan vratio s fotićem specfično kako bih pofotkao Dorgathena. Tako dobro? Pa, mene se svakako dojmilo, no krenimo redom ...)

Na ulazu (u onu tvornicu iz prošlog izvješća) zamoljen sam ostaviti jaknu i torbu pa je i to olakšalo dojam nakon šetnje vrućim gradom. Dorgathenova izložba bila je također u jednoj bivšoj tvorničkoj hali pregrađenoj improviziranim bijelim zidovima i otvarala se, ako krenete nadesno, zastakljenim stolom u kojemu su bile izložene knjige i albumi na kojima je Hendrik ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation