Search
Friday, April 19, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 7/6/2008 1:49 PM
linkovi

By darkomacan on 3/19/2009 9:29 AM

Turneja Virovitica-Bizovac-Novi Sad-Zemun-Beograd je odrađena u pet dana i sad je red za povratak na posao. Što će reći da ćete se još danas patiti s linkovima koji su mi se ovih dana nakupili u inboxu jerbo mi je mozak preumoran da smisli išta drugo prije jednog kratkog scenarija kojeg sam dužan i odlaska u Modru lastu na žiriranje dječjih stripova pristiglih na natječaj.

A kako je bilo u Virovitici? Ponio sam fotić, ali nisam puno snimao, no zato je Nenad Barinić neumorno škljocao. Iz priloženih fotki se vidi kako je FraMaFu bio festival gdje strip nije sve i svja, već više izlika za dernek, ali nisam čuo da bi se netko zbog toga požalio. Hvala Šunku, jgoranu i Roku na svemu, od poziva do gostoprimstva.

Ne skroz strip, ali galerija ilustracija i od ljudi koji su radili stripove. Za poč ...
Read More »

By darkomacan on 3/15/2009 4:40 AM

Rekao sam bio da pošaljete linqove kako bih popunio rupu dok radimo redizajn, a ovako ću ih upotrijebiti za rupu dok sam na putu. Najprije VampirTibor koji je poslao link na Cateia Games "zato što su po predlošku njegove knjige 'Tibor: Bajka o dobroćudnom vampiru' napravili istoimenu videoigru koju će uskoro objaviti 'Jutarnji list'. A i zato što su poznatiji vani nego kod nas, pa im svako predstavljanje dobro dođe."

Upozoren kako ne može dobiti reklamni link u zamjenu za reklamni link, Tibor se odlučio za književnost.org, "sajt koji svakodnevno donosi hrpu najnovijih vijesti o knjigama, piscima, natječajima i svim događajima vezanim uz književnost s ovih područja" te je time ipak zaslužio da spomenemo kako je njegov blog ovdje

(mcn)

By darkomacan on 3/14/2009 4:28 AM

Redux jer sam sad iskucao isto ovo u Firefoxu i papala lija ... Ah, šit, ponovo dakle. Uz napomenu kako mrzim usklađenost platformi po kojoj slike možeš aploudati u jednom programu, ali linqove do njih moraš kopipejstati u drugom. Grr!

Helem, Tonči je zadužen sa prosijavanje milijuna linqova na "Urare" što je dobro jer su mu standardi visoki pa mi je proslijedio samo dva linqa: ovaj o Urarima kao šit-crtiću, kojeg su vam sigurno već svi proslijedili (kliknite na "Watch this movie"), te ovaj fora strip o Urarima.

Ire šalje isto dosta proslijeđivan link o nekoj geekčadi koja misli da je kul.

Frano je n ...
Read More »

By darkomacan on 2/21/2009 6:45 AM

Je, da, kak' da ne. To ja samo stavljam da bih ih možda našao, ako se sjetim kojeg potražiti. I da mogu baciti iz inboxa. I zato što je subota kad prometa ionako ima k'o i nedjeljom. Ono, ne?

Od Fanče stiže prvi zanimljiv linq u cijeloj ovoj strci oko Uočmena. Okej, drugi, ako pikamo one Pinac-Uočmene koje smo ljetos linkali.

Jusuf zna da ja volim Shela Silversteina pa mi je poslao link da vidim kako ist ibolje piše nego što pjeva. Iako pjeva bolje od mene. To jest, ne vjerujem da se Jusuf toliko smije kad čuje njega kako pjeva koliko se smije kad čuje mene.

Internet iz 1981. (no comics!) Linq by Brian B.

Malo čistog stripa: Read More »

By darkomacan on 1/17/2009 6:31 AM

Nakupilo se svega, pa čistim. Neredom:

Ne što je The Wire, nego što su sve napuštene zgrade kul. Link by Scott G.

Ego-boo za Iku: recenzija "Entropole" by Matko Vladanović. Linq by Gumno himself.

Mali ego-boo za mene: netko se rado sjeća nečega što sam napravio. Linq by Mike R.

Scott McCloud na TED-u. Linq by Manekineko.

Za pratitelje bloyugosfere: i Peđa Slavni sad ima blog.

Dosta za danas!

(mcn)

By darkomacan on 12/7/2008 9:15 AM

... u zamjenu za pomalo posno postanje što posljedica posvemašnjeg poskliznuća u pospanost bje.

Najprije, za ovaj tematski vikend, jedna niskozemska (čini mi se) slikovnica na temu svetog Nikole gdje sv. Nikolu treba (nagađam) tražiti i pritom se zabavljati detaljima. Privju prvih osam stranica, u .pdfu, linq by Arthur.

Sablasno. Linq by Rusty.

A tek ovo. Linq by Tonči.

Bljak. Nadam se da je humor. Linq by Scott G.

Te da ne bi bilo kako ništa nikakve veze sa stripovima nema: službena angulemska selekcij ...
Read More »

By darkomacan on 11/22/2008 7:31 AM

Vikend je i imate beskonačno puno vremena jer su škola, posao i rokovi dva dobra dana udaljeni ... Te, zašto se ne biste testirali? Recimo, svoju vizualnu memoriju? Linq by Manekineko.

Taj test maloprije sam očistio u prvom pokušaju. I vi ćete, znam. Al' evo još jednog: koliko vam je mozak mlađi ili stariji od tijela? Upute, prevedene s japanskog: 1. Stisni "START". 2. Pricekaj da prodje 3, 2, 1. 3. Zapamti polozaj brojeva na ekranu, i onda klikni na krugove redom od NAJMANJEG broja do NAJVECEG broja. 4. Na kraju igre kompjuter ce ti napisati koliko je star tvoj mozak. Linq by Tvrtko.

Jesam li i tog očistio? Kako se uzme. Ispalo mi je da mi je mozak 32 godine star u prvom prolazu, a u drugom, kad sam se zainatio, 20. Sigurno će i vama biti tako, pogotovo ako vam je, recimo, 16 ... Dok se bavite time, evo jedan Read More »

By darkomacan on 9/27/2008 7:51 AM

Da vidimo čega se nakupilo:

Marrin misli da volite Žeželja koliko i on.

Mejo smatra kako nema smisla preporučiti jedan Alan Mooreov video kad ih može preporučiti trinaest.

Ovo mi je bilosmiješno, pa nije važno hoće li biti vama.

I ovo razmišljanje o Watchmenima s The Comics Reportera.

Te na krajuružne stvari lijepo snimljene. Linq by Rusty.

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation