Search
Saturday, May 18, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 7/6/2008 1:49 PM
linkovi

By darkomacan on 7/25/2009 1:03 AM

Čitao sam zadnjih tjedana jednu naslagu starih New Yorkera (tamo iz 2003.) pa kako im je karikatura bitan fičr, onda sam malo više gledao tko i što tamo radi. Tako sam (na ničije iznenađenje) ustanovio kako mi se među naslovnicama najviše sviđaju one na kojima se vidi kako "čovjek zna crtati". Kao na primjer:

Carter Goodrich ili

Peter DeSeve.

Ono, oni koji crtaju kak ja nikad neću, ne? Jer, pogledajte DeSeveovo (meni nedostižno) strpljenje ovdje.

A njih dvojica su i smiješni, što meni neki dr ...
Read More »

By darkomacan on 7/7/2009 7:34 PM

... pa mi mozak koluta. Zato linqovi subotom u utoraq!

Prvo, Mejo ne voli Disneyja!

Drugo, sve je teže znanstvenoj fantastici kad je znanost sve fantastičnija! Linq by Manekineko.

Treće, Maxim javlja kako je Regoč utekao s ovog bloga!

Četvrto, Mike šalje nešto s Obamom

I peto, Tanja link na geekolače!

(mcn)

By darkomacan on 5/17/2009 8:24 AM

... a ovdje je nedjelja, dan odmora, nitko se ne muči ... Pa što biste čitali kad možete gledati videje ...

Najprije ovaj vrlo dobri norveški kratki metar o superherojima. Pomalo depra, pomalo smijeh. Bilo je na Comics Reporteru.

Drž'mo se stripa dok još možemo: kako radi i razmišlja Jon J. Muth. Nisam zabilježio od koga je linq došao, i ispričavam se zbog toga.

A onda se stripa više ne držimo ... Beethoven na japanski, kako bi Škrky lakše ovio svoj um oko kulturalnih različitosti i zavolio mangu, makar kao Winston Smith Velikog Brata. Linq by Manekineko, a da 'ko drugi.

I opet Manekineko, ali veza s Japanom je tentativna, samo ako Read More »

By darkomacan on 4/26/2009 10:57 AM

Dok gugla kako bi pročitao što o njemu misle (ah, dont vi ol?), Tonči počesto naiđe na nešto zamimljivo. Kao na primjer ...

... kao naprimjer ovaj zanimljiv dokumentarac o grijesima mladosti Valtera Neugebauera.

... kao naprimjer jedan od rijetkih stripova koje je Archie Goodwin i napisao i nacrtao.

... kao naprimjer fantaziju s kršćanskom premisom od koje je cijeli prvi album onlajn za čitanje. Pa javite kakvo je. Inače, Salgood Sam je tuširao Parlova na, mislim, Terminatoru.

... kao naprimjer financijsko stanje autora mangi, kako b ...
Read More »

By darkomacan on 4/25/2009 8:43 AM

Oukej, ja ne SFeraKonu, vi tko zna gdje, ali ako se dosađujete, dosađujte se uz naš revijalni program.

Mejo šalje ovaj (možda mrcu predug, ali zanimljivo napravljen) crtić!

Vlado bi htio da netko od naših dizajnira Huga pa da ga onda valjda i netko od naših, po protekciji, dobije! To jedan, onako, sferakonski link. :)

Scott se brine kako ne bismo zaboravili Tarane!

Mike voli knjižare! A tko ne!

A Maf bi htio da povratim!

(mcn)

By darkomacan on 3/19/2009 9:29 AM

Turneja Virovitica-Bizovac-Novi Sad-Zemun-Beograd je odrađena u pet dana i sad je red za povratak na posao. Što će reći da ćete se još danas patiti s linkovima koji su mi se ovih dana nakupili u inboxu jerbo mi je mozak preumoran da smisli išta drugo prije jednog kratkog scenarija kojeg sam dužan i odlaska u Modru lastu na žiriranje dječjih stripova pristiglih na natječaj.

A kako je bilo u Virovitici? Ponio sam fotić, ali nisam puno snimao, no zato je Nenad Barinić neumorno škljocao. Iz priloženih fotki se vidi kako je FraMaFu bio festival gdje strip nije sve i svja, već više izlika za dernek, ali nisam čuo da bi se netko zbog toga požalio. Hvala Šunku, jgoranu i Roku na svemu, od poziva do gostoprimstva.

Ne skroz strip, ali galerija ilustracija i od ljudi koji su radili stripove. Za poč ...
Read More »

By darkomacan on 3/15/2009 4:40 AM

Rekao sam bio da pošaljete linqove kako bih popunio rupu dok radimo redizajn, a ovako ću ih upotrijebiti za rupu dok sam na putu. Najprije VampirTibor koji je poslao link na Cateia Games "zato što su po predlošku njegove knjige 'Tibor: Bajka o dobroćudnom vampiru' napravili istoimenu videoigru koju će uskoro objaviti 'Jutarnji list'. A i zato što su poznatiji vani nego kod nas, pa im svako predstavljanje dobro dođe."

Upozoren kako ne može dobiti reklamni link u zamjenu za reklamni link, Tibor se odlučio za književnost.org, "sajt koji svakodnevno donosi hrpu najnovijih vijesti o knjigama, piscima, natječajima i svim događajima vezanim uz književnost s ovih područja" te je time ipak zaslužio da spomenemo kako je njegov blog ovdje

(mcn)

By darkomacan on 3/14/2009 4:28 AM

Redux jer sam sad iskucao isto ovo u Firefoxu i papala lija ... Ah, šit, ponovo dakle. Uz napomenu kako mrzim usklađenost platformi po kojoj slike možeš aploudati u jednom programu, ali linqove do njih moraš kopipejstati u drugom. Grr!

Helem, Tonči je zadužen sa prosijavanje milijuna linqova na "Urare" što je dobro jer su mu standardi visoki pa mi je proslijedio samo dva linqa: ovaj o Urarima kao šit-crtiću, kojeg su vam sigurno već svi proslijedili (kliknite na "Watch this movie"), te ovaj fora strip o Urarima.

Ire šalje isto dosta proslijeđivan link o nekoj geekčadi koja misli da je kul.

Frano je n ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation