Search
Saturday, September 30, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Mar 19

Written by: darkomacan
3/19/2009 9:29 AM

Turneja Virovitica-Bizovac-Novi Sad-Zemun-Beograd je odrađena u pet dana i sad je red za povratak na posao. Što će reći da ćete se još danas patiti s linkovima koji su mi se ovih dana nakupili u inboxu jerbo mi je mozak preumoran da smisli išta drugo prije jednog kratkog scenarija kojeg sam dužan i odlaska u Modru lastu na žiriranje dječjih stripova pristiglih na natječaj.

A kako je bilo u Virovitici? Ponio sam fotić, ali nisam puno snimao, no zato je Nenad Barinić neumorno škljocao. Iz priloženih fotki se vidi kako je FraMaFu bio festival gdje strip nije sve i svja, već više izlika za dernek, ali nisam čuo da bi se netko zbog toga požalio. Hvala Šunku, jgoranu i Roku na svemu, od poziva do gostoprimstva.

Ne skroz strip, ali galerija ilustracija i od ljudi koji su radili stripove. Za početak, Mattotti i Toppi me razbijaju da to nije normalno, ali pregledajte i ostale te nađite svoje favorite.

Zatim skok do Rijeke gdje se ponovo mrda časopis RE: u kojem ima i domaćeg stripa. Plus na plus: oba stripa Maje KARAČIĆ i Ivana SVAGUŠE dostupni su i onlajn, na danom linku .

Rant šalje linq na članak o stripovima na Kindlu.

A kad smo kod elektronskijeh stripova, Bakuman je manga o crtanju mangi, s bilijun detalja o tome kako funkcionira industrija stripa nad industrijama stripa. Vrijedi svladati i odbojnost (imate li je) prema mangi u ime opće kulture i držanja koraka s vremenom. Uz to, ja sam pišao od smijeha.

***

Toliko od linqovlja. U drugim vijestima (a pazi sad obilaznicu) na Forumu nam Jurica javlja kako je Borna u nekom komenataru postavio link za svoj scenarij za Sergeja. Jurica se brine kako Bornin link neće nitko primijetiti, a ja se brinem kako će i Juričino upozorenje proći nezapaženo, ne potegnem li ga u glavni tok ... Al' dobro to ... Tko će nacrtati Bornu? Što više različitih parova i pristupa, to bolje!

***

Uz to, ovih dana po novinama se dosta čuje za knjigu "Zvijeri plišane" zbog navodnog gej sadržaja. Tko bi želio knjigu naručiti (90 kn, u HR poštarina uključena za plaćanje unaprijed) može se javiti meni. Štoviše, naruči li se uz "Zvijeri" i "Vražje oko" Igora Lepčina, u kojem postoje bar dvije scene eksplicitnije od bilo čega u "Zvijerima", cijena je 150 kn za obje.

***

I odgovor "Slovarici" na njezin ulet u komentare: mislim da je naslov "Slova iz snova" bio moj izbor. Za vašu knjigu nikad nisam čuo. Kako se zove?

(mcn)

Tags:

3 comments so far...

Re: Trt ...

Slovarica je razaslala okolo mailove i žuč, čak sam i ja dobila jedan, ni kriva ni dužna.

By Ire on   3/19/2009 11:35 AM

Re: Trt ...

a ono... kniga postoji: http://www.knjiznicasolin.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=11:slova%20iz%20snova&catid=7:nasa&Itemid=6 , a sad bas da je Tatjanina knjiga bogznakako slicna cisto sumnjam.

cak mislim da naslov razlicito i tretira pojam "slova", gdje je u slucaju gdje Kalilic vjerojatno (nisam je imao u rukama) stvar u prepoznavanju i razumijevanju oznacitelja - simbola, a u ovom drugom slucaju se vjerojatno radi o prenositeljima informacije.

mozda grijesim.

istih naslova je, u svakom slucaju bilo i bit ce o ho ho. nema razloga za pretjerane reakcije. napokon - nas je komunikacijski sustav prilicno slozen i omogucava nepregledni broj permutacija, ali opet nije toliko slozen da poneku jednostavnu rimu formiranu od onih svega nekoliko tisuca rijeci u svakodnevnoj uporabi ne bi dvoje pisaca (kojih, fala B-u ima prilicno) tu i tamo i ponovilo.

By jurica on   3/19/2009 11:54 AM

Re: Trt ...

U medjuvremenu sam našao i zbirku Kutinskih osoba s invaliditetom istog naslova. :)

By mcn on   3/19/2009 12:35 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation