Search
Monday, May 06, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 7/6/2008 1:49 PM
linkovi

By darkomacan on 2/2/2012 12:03 AM

Kad se raspravlja o parama, onda neka se raspravlaj o parama. Prvo pogledajte ovamo pa ovamo nakon čega Rico može napraviti svoj grafikon suradnje s Threadlessom. Ili Tozo reći kako funkcionira šljaka za Image na realističkim creator-owned projektima. Ili vam ja reći koliko su para privrijedile Mentorove akcije u siječnju. Ne, to neću reći, ali ću spomenuti da sam registrirao auto. :) Linqovi via TCR.

***

Picto misli na nas dok jezdi internetom i nailazi na voće kao iz kakve epizode Popaja. Okej, voćne sokove.

***

Picto, Read More »

By darkomacan on 1/23/2012 2:03 AM

Najveći entuzijazam za domaći strip pokazuju oni koji ne žive ovdje, kao što i strip najviše vole oni koje taj još nije temeljito uhvatio u svoje kandže. Tako i sjajni (a tek kad naočale nauči crtati) Vlada Kuzmanov ima blog na koji vrijedi kljucnuti dnevno. Za koju minutu dodat ću ga i u qlan.

***

Splićanima se svidjelo 24-satno pa su učestale radne akcije, kako za djecu tako i za onu drugu djecu. Domina Sonjecka je poslala linq na blog s radovima s najsvježije i uzvišeno tematske radionice od kojih mi je najugodnije iznenađenje (ne nužno i najbolji strip) bio Josip Špika, za kojeg sam dosad mislio da je samo vučina i poštanska adresa.

***

Iako na kraju nisam caltao pare (škrt sam, premalo je vremena da sve pogledam, zasićen sam filmovima, nijedan mi se sinopsis nije svidio) zapravo me strašno privukla ...
Read More »

By darkomacan on 12/21/2011 6:55 AM

... su ti linqovi, ali kad sam čovjek od dedlajna pa me pred tako očiti dedlajn kao što je kraj godine uhvati panika da bi trebalo završiti bar još nešto i onda blog malo pati jer mi je mozak na sve strane pa se izvlačim starim stripovima, tekućim recenzijama i novim linkovima. Pardon.

U tome što me oduševljavaju stvari koje sam ne bih nikad uspio napraviti, dobro je što mi stvari za oduševljavanje tom logikom nikad neće presahnuti. Khm. zaboravio sam čiji je linq.

Picto je našao zanimljiv francuski model čoporoborativnog web-stripa. 70 ljudi ga je radilo, razgranavajući osnovni lik u sapunicu (a da kako drukčije), idu i knjige poslije, a netko im možda i plati tu pretplatu od dva i po ojra mjesečno. Kod nas, sve se bojim, to ne bi funkcioniralo, ali ne samo zato što nam još nisu ...
Read More »

By darkomacan on 12/8/2011 5:24 AM

Što gluplji naziv posta, to ja očito sretniji. Ou, vel, lec ol gou tu ...

Sjećam se vremena kad se Picto zajedno sa mnom znao smijati fetišističkom obožavanju pribora u nekih jadnika. Tko li je mogao slutiti da će doći dan kad će napisati ovakav post i to još u tri dijela!

Pa kad smo kod dudlanja.

Muzički intermeco. Link by Rodrigo, mislim.

Kako se ne oduševiti na 'vako nešto? Link by Manekineko (nije TED :) ...
Read More »

By darkomacan on 11/27/2011 2:40 AM

... linqovi! Jer nemam ništa pametno za reći, zaključiti ni inicirati. Bar ne danas, dok se još borim s repovima starih inicijativa, zaključaka i riječi.

Asja Bakić dobro piše (okej, čitao sam jednu priču, ali ta je bila tako dobra da ne treba sumnjati da su joj druge loše). No, to je sad manje važno. Surađuje i s Irenom Jukić, što isto nije baš poanta. Poanta je da i sama radi stripove. Svjesno nisam rekao crta, ali ne treba sumnjati (opet) da je zato loše. Na linku su prvo suradnje pa solaže.

Znam da sam predvidljiv. Uvijek me, recimo, ganu dragovoljne kolaboracije bez dubljeg razloga.Link by Manekineko, iako biste to vjerojatno pogodili i sami kad biste vidjeli da je TED.

Manekineko opet, ali ne TED. Rekla je da je ovaj strip kao Read More »

By darkomacan on 11/14/2011 10:02 AM

Zrak oko mene je prehladan ili zagušljiv. Kretnje su nemoguće. Raspored raskomadan, dan čekanje bez veselja. Pa kad ću iskoristiti priliku da vas nahranim linqovima, ako ne danas?!

Deset savjeta za mlade dizajnere. Ali dobri su i ako niste dizajneri pa čak i ako niste mladi. A pogotovo ako mislite da vam ne trebaju savjeti.

Drag mi je New Yorker, draga mi je tematika uređivanja, a drago mi je vidjeti i strip kao novinarsku formu.

Meni se čini da manga crtači općenito previše spavaju.

Nastavljajući se na "Fuck you, pay me!" temu iz nekog od prošlih linkova, evo grafikona ko ...
Read More »

By darkomacan on 10/17/2011 2:03 AM

Sav sam prebijen, nešto sam loše spavao (ne noćas, ovo sam postavio nekidan :P), pa mi se kao jedina korisna a izvediva aktivnost čini popunjavanje bloga linkovima. Ima cijeli folder spreman za tu priliku, izvore sam uglavnom zaboravio i ... ma, idemo!

Samo za ljubitelje lijepih djevojaka i Stevea Buscemija.

Samo za ljubitelje knjiga (na polici).

Samo za ljubitelje muških spolnih organa.

Samo za ljubitelje piva. Linq by Manekineko.

Samo za ljubitelje Read More »

By darkomacan on 10/1/2011 8:11 AM

Nekoć davno je Hugo Pratt Albertu Breccii rekao da zašto se zajebava s karikaturalnim stripovima kad bi mogao raditi ozbiljne stripove. I tako je nastalo sve ono po čemu danas Brecciu pamtimo, ali Picto nam otkriva zaboravljene majstorije ranoga Alberta (odskrolajte malo).

Dok smo još u Južnoj Americi, Profi se svidio Tiago Hoisel.

Ima Picto još asova u rukavu, recimo Simona Schuberta koji dekore za Maxa Jaguara radi mreškajući papir.

Uštedite Markosu pare! Novi album Marca-Antoinea Matthieua zvučao je kao konceptualna izdrkotina, ali zapravo oduzima dah. Kako je rađen u mikropomacima, bilo je logično da ga snime i kao Read More »

By darkomacan on 7/25/2011 10:41 AM

Što me od svih linqova najviše impresioniralo?

Malo faktora iz vjerskih ratova budućnosti. Ako ste se WTF-ali, onda pogledajte ovamo.

Nakon pročitanog ste možda gladni?

Tip malo izgleda kao Graham Chapman, malo kao Geoffrey Rush, ali je znanstvenik i, naravno, pjeva.

Ganutljivo. Manje ganutljivo, ali mi je dalo za misliti. Ma koliko mi Read More »

By darkomacan on 6/28/2011 2:39 AM

Kol'ko vam jemuka?

Otkad postoje kamere, valjda je svakipovijesni moment snimljen ...

I jedna manga obalančanama, to jest patlidžanima. Crtana kao loše precrtane fotke, ali fotke loše precrtane na sjajan način.

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation