Search
Monday, June 17, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 6/30/2008 6:35 PM
Ego-boost iliti qu*čenje.

By darkomacan on 1/6/2013 7:01 PM

... prije 25 godina:

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 8/12/2012 2:40 PM

No, najprije bih vam htio svrnuti pozornost na donji desni kut ove naslovnice:

Photobucket

Da, nakon što su ga vidjeli u "Kontaktu", Francuzi su preveli "Koridor" i objavili u najnovijem broju Galaxies. Sad se mogu, u najboljoj hrvatskoj kulturnjačkoj tradiciji puhati da je to nešto užasno značajno i un grand pas za kulturu te smatrajte da to činim, kad ne gledate.

No, ondak sam se guglao i - paf! - naletio na ovaj intervju s Ericom Moreauom koji na jednom mjestu, ako vjerujete mojem prijevodu, kaže: Read More »

By darkomacan on 6/5/2012 9:53 AM

... enader igo-bu:

http://goodcomics.comicbookresources.com/2012/05/26/the-five-most-influential-croatian-artists/

Pliz, let dis not didženerejt into ej siries of "fejvorit fajv" lists.

Tenkju,

(emsien)

By darkomacan on 6/1/2012 7:35 AM

... sam prvi put sreo u nekoj dnevnoj novinskoj pasici Spider-Mana te sam je, kao svaki budući prevoditelj, promptno krivo razumio. Interpretirao sam boo da znači ruganje (kao buu, je l' te?) i tek dosta poslije dokontao da je riječ o kratici za "boost" iliti poticaj, pogurivanje, pogon. Kad se kaže ego-boo to je umiljat način da se kaže da se netko napuhuje (a ima i gora riječ, na q), pa u to ime evo nekoliko slika iz Makarske.

Photobucket

Program je ove (zadnje) godine bio opak i strog te smo potpisivati morali i do deset sati u tih tjedan dana. Ništa s obzirom na vanjske standarde (ćao, Picto!), ali puno za opušteni MaFest. Kako bih podijelio muku, ukrao sam foru Francoisu Boucqu ...
Read More »

By darkomacan on 10/6/2011 11:59 PM

Našo ga Dekara na ovom linku: http://www.thesindiecate.com/post/11037492477/lafuente-here-this-week-we-pay-homage-to-matt gdje ga je stavio David Lafuente.

Photobucket

Pa, fala Davidu (a i Dekari).

(mcn)

By darkomacan on 9/12/2011 8:06 AM

Ike i Mike (who don't look alike <- opskurna stripovska referenca :P) su mi nezavisno poslali link na višedjelnu analizu Cablea/Soldiera X, stripa što smo ga Igor i ja radili oho-ho. Onomad smo bili uzrok urušavanju prodaje, a onda se prije nekoliko godina pojavilo prvo kritičko čitanje, zatim drugo, a sad treće i četvrto. A ja sjedim i čudim se.

Najbolji dio mi je kako je svako čitanje sastavljeno od povezivanja momenata koje meni ne bi palo na pamet povezati, a najdraži dio je što su uglavnom pozitivna. Tako da godi. Jest, i meni nekad nešto godi. Dogodi se da godi.

Prvi dio.

Drugi dio.

(stanka za reklame)

Read More »

By darkomacan on 7/12/2011 2:41 PM

... u jednom od onih specijalnih beogradskih izloga koji prolaznikov pogled fokusiraju na jednu po jednu knjigu, kako prolazi ispred njih.

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 5/27/2011 11:00 AM

... ali ovog časa je dodjela pa valjda više nije.

Dobio sam nagradu Lapis Histriae za priču "Koridor".

(mcn)

By darkomacan on 3/1/2011 6:54 AM

David Vrhovski mi je ovaj strip poklonio na InterLiberu. I nije najsmješnije što se nacrtao glavu nižim dok je zapravo pola glave viši, već to što je strip nacrtao doma i onda ga na InterLiberu faktički odglumio.

Photobucket

Zato ANTIdnevniq, iako je možda trebalo antednevniq ...

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation