Search
Monday, July 15, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 1/16/2009 7:19 PM
qritike

By darkomacan on 10/8/2011 9:23 AM

("Qonju u zube" je povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Knjigu o kojoj je danas riječ dobio sam preko umaške veze.)

(Tamara Sapanjoš: Japanimation; samizdat, 2010. (?))

Photobucket

Knjigu se može suditi prema koricama: već pogled na JAPANIMATION govori da je autorica zaljubljena u svoju temu do nerazlučivosti bitnoga od nebitnoga, te da su joj strani jezici bliži od vlastitoga. Tekst potvrđuje da je knjižica dijete ljubavi jer se divlje koleba od pokušaja suhe enciklopedijske objektivnos ...
Read More »

By darkomacan on 7/26/2011 10:39 AM

("Qonju u zube" je povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Roman o kojem je danas riječ poslao mi je autor, jer sam nekoć neoprezno napisao nešto lijepo o njegovoj prvoj knjizi.)

(Oto Oltvanji: Kičma noći; Samizdat B92, 2010.)

Divan mi je neosporan srpski dar za mitologizaciju vlastite svakodnevice. Manje je divna lažno opsežna knjiga koja pomodno priči prilazi iz tri očišta pa prenabrekne. A kad se očekivani fantastični element na prvih sedamdeset stranica (koliko sam pročitao) ne pojavi, tad osjećam da bih radije da je sve ostalo na krimiću. Oto Oltvanji piše izuzetno vješto, ali to je ovdje teška artiljerija upotrijebljena na obrascima smrtno ranjenoga pulpa. Čitajući KIČMU NOĆI, njegov prokleti drugi roman što mi je uletio u pogrešan dan, jedino sam htio da slova budu slike, kako bi mi sjajne riječi ...
Read More »

By darkomacan on 5/11/2011 12:51 PM

("Qonju u zube" je povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Album o kojem je danas riječ dao mi je autor, po navadi.)

Photobucket

(Tomaž Lavrič: Rdeči Alarm; Republika strip, 2010.)

Treći dio Rdečeg alarma nije nastavljanje serije već kompletiranje započetog. Biram misliti tako zbog naslovnice na kojoj se, već u prvom izdanju, uz glavne junake, kočoperio i Kviht, tad uglavnom element dekora jer je u stripu imao tek malecku ulogu. Valjda je to mučilo i Tomu Pripovjedača jer treći, najdeblji, di ...
Read More »

By darkomacan on 4/26/2011 8:19 AM

("Qonju u zube" je povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Album o kojem je danas riječ dao mi je scenarist, iz neuzvraćene dobrote srca svoga.)

Photobucket

(Tihomir Mraović & Nenad Barinić: EINSTEIN WORLD)

Zanimljivost ovog albuma su jedan scenarij nacrtan dvaput (preferiram prvu verziju) i izvorna verzija priče koju su, kako mi je jednom rekao Mraović, drpili Ilić&Kordej kad im ju je svojedobno poslao (poslije ju je Mraović prodao za kratki film). Što se ostaloga tiče, lako je povjerovati ...
Read More »

By darkomacan on 4/16/2011 10:38 AM

("Qonju u zube" je povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Album o kojem je danas riječ sam zapravo htio kupiti, ali mi ga je Dekara poklonio, te možda i ne ulazi u navedene kriterije, ali sam baš poželio napisati koju riječ o njemu pa ...)

Photobucket

Ovaj album je čudo: ništa ne valja, a dobar je. Puca po svim zanatskim kriterijima: motivacija likova (a većini i svrha) nam je nepoznata, radnja je sastavljena od svih najgorih filmskih klišeja, zaplet zahtijeva više lučbenoga truda nego što vrijedi, a i nacrtano je tako da pet stran ...
Read More »

By darkomacan on 6/7/2010 6:05 AM

("Qonju u zube" je povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Album o kojem je danas riječ dao mi je autor, u zamjenu za neki moj album.)

Photobucket

Na novi, treći, album Vinka Barića čekali smo devet godina. U tih devet godina on je, izgleda, napravio tek četrdeset i četiri stranice, ali to nije glavno razočaranje. Razočaranje je što je ovaj album potpuno isti kao prethodni: isti crtež, iste fore, isti bašmebriga pank stav. A ja sam očekivao da bude makar malo različit, makar gori. A kako nije ni bolji ni go ...
Read More »

By darkomacan on 5/16/2010 4:26 AM

("Qonju u zube" je povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Fanzin o kojem je danas riječ poslao mi je Iko.)

Photobucket

Marko Svraka najbliži je tome da bude upotrebljiv u komercijalne svrhe, samo čeka bič. Mirka Rastića zanima pričanje priče, ali ulaže više truda u eskiviranje nego u rješavanje crtačkih problema. Marina Stančev katkad crta kao da ima razvijen autorski rukopis, a katkad kao da uopće ne umije crtati. Milan Šabić je senzibilitetom bliži izražavanju jakom, dizajniranom slikom ...
Read More »

By darkomacan on 4/14/2010 10:26 AM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Današnju strizbu su mi pred koji tjedan poslali autori.)

Maja Karačić i Ivan Svaguša: Bučni stripovi (samizdat, 2010.)

CD koji je sastavni dio ovog sedmostraničnog, harmonikastog stripa nije lako ni izvaditi iz košuljice a kamoli ga skoro pet minuta slušati. Glazba na njemu je, kako naslov pošteno nagovještava, napola buka i na moju je jutrošnju anksioznost loše pala. Sam strip je bolji, jer je strip, ali ništa mi lakše nije bilo u buci riječi (odmjerenih) i crteža (znalačkih) izdvojiti signal. U jednu ruku to znači da je autorska intencija dosljedna i zaokružena, a u drugu da ćete o ovom stripu morati suditi kao o glazbi: na prvu ili drugu notu znat ćete je li za vas ili nije.

PRAVORIJEQ: Anksiozno.
Read More »

By darkomacan on 7/19/2009 8:28 AM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Današnju knjigu mi Bojan Krištofić) nije, doduše, poslao poštom već mi ju je na CRŠ-u 2007. dao u ruke.

Nikola Dmitrović - Nikica: Četvoronošci i oni drugi (samizdat, 2007.)

Pišući recenziju ovog samoukoričenog rukopisa Božidar Prosenjak točno primjećuje kako je riječ o amaterskom radu. Amaterskom po tome što ne razlikuje vlastito od tuđeg, dobro od lošeg, pa čak ni prozu od poezije (meni najzanimljiviji segment, onaj koji se čita kao autorove uspomene na rodno selo, ni iz kakvog pojmljivog razloga razbijen je na stihove). No, u korijenu riječi amaterizam jest ljubav, činiti iz ljubavi, i to jest, nekako, dojam koji ova knjiga ostavlja. Ni po kojem profesion ...
Read More »

By darkomacan on 7/5/2009 9:38 PM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. "Extra Gedžu", album o kojem je danas riječ prije koji mjesec poslao mi je crtač istog, Peđa Slavni.)

Photobucket

Pijanci su mi jedno od većih razočaranja u životu. Nakon tolike mistike o alkoholu kao počelu kreativne energije, stvarni alkosi obično ispadnu naporne budaletine kojima ploča preskače i nakon što je ostatak svijeta prešao na CD-e. Tri sam puta čitao ovaj album koji slavi lokanje i nisam ga uspio zavoljeti premda scenarij prve epizode ima duhovitosti, a treće briljantan rif na Sandmanovu paklenu igru. Ni crtež ne pomaže j ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation