Search
Monday, August 15, 2022 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Oct 8

Written by: darkomacan
10/8/2011 9:23 AM

("Qonju u zube" je povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Knjigu o kojoj je danas riječ dobio sam preko umaške veze.)

(Tamara Sapanjoš: Japanimation; samizdat, 2010. (?))

Photobucket

Knjigu se može suditi prema koricama: već pogled na JAPANIMATION govori da je autorica zaljubljena u svoju temu do nerazlučivosti bitnoga od nebitnoga, te da su joj strani jezici bliži od vlastitoga. Tekst potvrđuje da je knjižica dijete ljubavi jer se divlje koleba od pokušaja suhe enciklopedijske objektivnosti do pridjeva prikladnih propagandi. Autorici je, a taj je osjećaj dobro znan svakome zaluđeniku pop-kulture, užasno stalo da svijetu kaže da ljubi, ali i da je taj svijet shvati ozbiljno. No neće; ozbiljno će je shvatiti tek ona(j) tko se na ovim stranicama prvi put sretne s otaku virusom i nepovratno zarazi.

PRAVORIJEQ: Iskreno.

Tags:

6 comments so far...

Re: Qonju u zube: JAPANIMATION

Hm, vidim Ghost in the shell, puno Miyazakija, Cowboy Bebop na naslovnici, sve to poprilično bitni naslovi koji nadilaze otaku nišu i bez beda se mogu mainstream publici dati na gledanje :)

E sad, zooma nema pa ne vidim ostale, čega od šrota ima na naslovnici?

A ovo za bliskost stranog jezika, meh, imamo li hrvatski izraz koji bi adekvatno pokrio 'japanimation'? A da nije 'japanski crtići', što kao naslov knjige ne da ne vuče nego ono... :D

By igor on   10/8/2011 12:36 PM

Re: Qonju u zube: JAPANIMATION

Japanimacija?

Ne kažem "šrot" nego da se nije mogla odlučiti za jednu jaku sliku na naslovnici nego je izabrala bogatstvo i dobila šum.

By mcn on   10/8/2011 12:50 PM

Re: Qonju u zube: JAPANIMATION

Aaaaah, kužim. Ja sam shvatio da je među ove dobre animee zalutao neki Berserk ili slično, zato sam rekao 'šrot'. Hm, da, sad kad je tako postavljeno čini mi se da bi bolje bilo da je samo jedna ili par slika a ne pregršt.

A 'japanimacija' sam i sam skoro napisao kao prijedlog :D

By igor on   10/8/2011 1:41 PM

Re: Qonju u zube: JAPANIMATION

@igor

"E sad, zooma nema pa ne vidim ostale, čega od šrota ima na naslovnici?"

Rekao bih da baš i nema šrota. Uglavnom su prezentirani respektabilni naslovi. Steamboy, Ghost in the Shell, Akira, Cowboy Bebop, Rose of Versailles... Možda ima malo previše Miyazakija (Princess Mononoke, Kiki's Delivery Sevice, Spirited Away, Nausicaa, Howl's Moving Castle).

Jedino što u toj selekciji nekako strše Yatterman i Attack No. 1. Međutim, Attack No. 1 (nama Europljanima poznatiji u njemačkoj inačici kao Mila, der Superstar) je zapravo jedna prilično zabavna sportska drama koja cilja na tinejdžerke, i kakvih danas kronično fali (ne samo u Japanu).

Znači, najbliži šrotu bi možda bio Yatterman. Mada, ja ga više volim doživljavati kao jednu seriju koja ima svojih kvaliteta.

By Akakije Akakijevič Bašmačkin on   10/8/2011 2:26 PM

Re: Qonju u zube: JAPANIMATION

Čekaj, kako Berserk šrot? >:)

By mcn on   10/8/2011 5:06 PM

Re: Qonju u zube: JAPANIMATION

Maxu Jaguaru
autor se hitno traži
trešnje su gnjile

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   10/9/2011 3:28 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2022 by DotNetNuke Corporation