Search
Wednesday, September 27, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 25

Written by: darkomacan
7/25/2009 1:03 AM

Čitao sam zadnjih tjedana jednu naslagu starih New Yorkera (tamo iz 2003.) pa kako im je karikatura bitan fičr, onda sam malo više gledao tko i što tamo radi. Tako sam (na ničije iznenađenje) ustanovio kako mi se među naslovnicama najviše sviđaju one na kojima se vidi kako "čovjek zna crtati". Kao na primjer:

Carter Goodrich ili

Peter DeSeve.

Ono, oni koji crtaju kak ja nikad neću, ne? Jer, pogledajte DeSeveovo (meni nedostižno) strpljenje ovdje.

A njih dvojica su i smiješni, što meni neki drugi njujorkerovci (kao Bruce McCall) nisu. Uz to vrijedi baciti pogled i na neke stare favorite poput Sempea, iako mi je on više drag nego smiješan.

Tko je još smiješan? Od onih unutra, ustanovio sam, najčešće Barsotti.

Al' vi slobodno provršljajte u potrazi za svojim ljubimcima.

(mcn)

Tags:

4 comments so far...

Re: Linqovi (oooo!) subotom

a gdi je PIP-a petkom?

enivej, mislis li da u toj fascinaciji necijim strpljenjem i preciznoscu ima malo fascinacije cirkuskom vjestinom? ako sad dovoljno jasan. drugim rijecima: mislis li da se tebi na njihovom crtezu svidja umjetnicki dojam koji crtez (ili slika) na tebe ostavlja, ili se vise divis cinjenici da ti tako ne bi mogao ili znao? jos drugacijim rijecima: da ti u opce ne crtas, da nemas pojma o procesu nastanka slike - bi li i dalje ta dvojica bili tvoji omiljeni crtaci?

(znam da su pitanja spekulativna i da ne mozes sa sigurnoscu odgovoriti, samo me zanima sto ti se cini - mislim da je prilicno jasno sto se MENI cini iz pitanja samih ;-))

By jurica on   7/25/2009 8:39 AM

Re: Linqovi (oooo!) subotom

Pokušavam dobit na crtežu taj neki stil "ležerne nervoze" koji ima izvjesni DM a onda vidim da bi DM volio drugačije crtat...Kreativnost i zadovoljstvo izgleda da su obrnuto proporcionalni.

By Profumo di china on   7/26/2009 10:01 PM

Re: Linqovi (oooo!) subotom

@jurica - da uopche ne crtam, valjda bi me fascinirao realizam, kao i vechinu ljudi koji ne crtaju. Ako je "umjetnički dojam" uopće univerzalno definirljiv, onda mi je on uvijek bio low priority. Mislim da je to kod mene, kad vidim crtež koji mi se sviđa nešto kao: OVAKO bi svijet trebao izgledati.

@Profumo - nezadovoljstvo je crv u guzici stvaranja, da. Svatko crta onako kakva mu je priroda i svatko pati za nečim što mu nedostaje. I da se pročistim do Tintina (najsavršenijeg stripa na svijetu), opet bi mi nešto falilo. :)

By darkomacan on   7/27/2009 7:53 AM

Re: Linqovi (oooo!) subotom

dobro macan prevodi. baš dobro.

By :) on   1/19/2010 10:59 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation