Search
Monday, December 11, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Feb 2

Written by: darkomacan
2/2/2012 12:03 AM

Kad se raspravlja o parama, onda neka se raspravlaj o parama. Prvo pogledajte ovamo pa ovamo nakon čega Rico može napraviti svoj grafikon suradnje s Threadlessom. Ili Tozo reći kako funkcionira šljaka za Image na realističkim creator-owned projektima. Ili vam ja reći koliko su para privrijedile Mentorove akcije u siječnju. Ne, to neću reći, ali ću spomenuti da sam registrirao auto. :) Linqovi via TCR.

***

Picto misli na nas dok jezdi internetom i nailazi na voće kao iz kakve epizode Popaja. Okej, voćne sokove.

***

Picto, drugi put.

***

Pa zašto ne i treći? Picto je, uostalom zaposlen čovjek pa što više njegovih linqova stavim, to manje vremena gubi da surfa onamo gdje dosad nije bio. Ujedno, nešto od radova na njegovim linqovima je plaćeno, nešto nije. Nema pouke, nema ni poruke. Samo ruke.

***

Ali ako je gubitak vremena ipak ono za čime ste u potrazi, ondak jedna igrica: Hungry Sumo (na Ninja Kiwiju). Linq by Manekineko.

(mcn)

Tags:

8 comments so far...

Re: Malinqi linqi ...

Dobro jutro,

ne virujen da ce to biti ljudima zanimljivo, ali mogu s Vama podijeliti moje razmisljanje, naravno bez dodatnih, željenih kontroverzi, lol.

Dakle, stvari su vrlo jednostavne.

Znaci, ja san vrlo talentiran za razliku od mnogih sto znam koliko vrijedim, zapravo ne vrijedim.

Bi li volio crtati za marvel i zivit od toga? LOL, bih, i ne bi me smetale nikakve gluposti tipa, politicke korektnosti, glupih scenarija i sl. Jesam li dovoljno dobar za to? NISAM!

Bi li volio crtati za francuze? Bih. Trazio sam priliku, SAM ME COVIK TRAZIJA, stupio u kontakt sa mnom, kaze biće probni scenarij, cekao, cekao i nisam je dobio. Bi li bio dobar za to? Bi uz veliki napor. Ne, vise me to ne zanima, sada hvala.

Pojavljuje se Kelava s komentarom na neku moju sranje ilustraciju i kaze sta to ne stavis na threadless, koji kurac ti je threadless??? Kelly, svjetski covik, to sve lipo objasni i meni se svidi za popizdit. Zasto? Zato sto konacno ono sto nacrtas ulazi u posteno takmicenje di nema cile mile, sport zapravo. Ja volin crtanje i sport i to je to.
Godinu ipo san ja rinta, toliko sranja san nacrta misleci da to nesto valja, ali posto imam zavidnu kolicinu samokritike brzo bih skuzio da je to zapravo sranje u takovoj konkurenciji.
Hm, poceo sam raditi nesto sto je ok, naucilo se toga, sto ameri vole, sto ne, neke stvari su se poklopile i krenilo je.

Ja sam zapravo u tom svijetu majica dobar crtac, kuzite parodiju. Dizajner nikad nece naucit crtati, ali crtac ce uz dobru volju savladati dizajn.

Jurice, nije novac jedina motivacija, nego je stvar tome osjecaju da radis nesto sto nekome vrijedi kad ti za to zeli pošteno platiti.

Ne bih o lovi bas sveukupno, ali na primjer samo "Zombie Shadows" mi je zaradio vec 4500$ i ko zna koliko ce jos zaraditi.

U principu neko je moj rad konacno poceo cijeniti, ne kazem da i prije nije bilo tako, ma kurac nije:)

Posebno mi je drago jer znam da je i ta firma za koju radim zaradila na onome sto ja radim, da i to mi je vazno!!!!!

2011. godine sam ukupno tiskao 11 majica (razliciti honorari).

Ali ipak najdraze od svega mi je nagrada BESTEE za 2011. godinu za kolaboraciju godine izmedju milijuna radova.

Sto dalje? Za sada idem jos ovu godinu ovako ISTO, samo na jos par siteova, upravo ce mi nova majica za drugu vrhunsku tvrtku izaci (kontaktirao me njihov umj. direktor sam, nisam bio rezerva nego je bas mene zvao, lol!!!????)

Cilj: Godisnje napraviti 40 dizajnova s kojima cu biti zadovoljan
Ciljina: Raditi 4 dizajna mjesecno za neku firmu, bez šuta, ono naručena.

By Rico on   2/2/2012 9:30 AM

Re: Malinqi linqi ...

Sva tri linka od Picta su fantasticna. olovke su ono totalno fantasticne, ttp-i su kič fantazija, genijalno, a i oni papir neegativ space je odličan, nesto slicno kao dizajn majica, hahah

By Rico on   2/2/2012 9:50 AM

Re: Malinqi linqi ...

success story from Croatia :-)

sve pet, Rico. svi navijamo za tebe da ti se svi snovi ostvare. svi smo impresionirani. svi smo mislili da nisi normalan kad si šibao dizajn za dizajnom, a niti jedan nije prošao na Threadlessu, a opet - pokazalo se da upornost i ustrajani rad DAJU REZULTATE.

ja sam se u međuvremenu sjetio i nekih strip "auteur-a" koji ulažu puno vremena u svoje table, a opet pošteno i zarade (Chris Ware?), ali sad me umorila sva ta priča o parama, pa mi se ne raspravlja dalje.

ostajte vi svi meni zdravi i veseli, pa crtali stripove ili majice, za Marvela ili Stripburger, svatko što ga veseli :-)

By jurica on   2/2/2012 10:47 AM

Re: Malinqi linqi ...

Hvala, Rico! Nisi baš dizajnere morao uvrijediti, ali okej.

By mcn on   2/2/2012 11:18 AM

Re: Malinqi linqi ...

Ah ti repovi:) nisam ih mislio uvrijedit, da se nadopunim. To samo vrijedi za dizajn majica, zbog medija, sveukupno ja nikad neču biti pravi dizajner. Jel sad bolje?

By Rico on   2/2/2012 11:42 AM

Re: Malinqi linqi ...

... i jos samo jedna rečenica, neču vise stvarno:)

sutra mogu počet crtat strip i sve ovo odjebat, nikad se ne zna.

By Rico on   2/2/2012 11:44 AM

Re: Malinqi linqi ...

Trebao bi patentirati strip-tees: po jedan kadar stripa an svakoj idućoj majici.

Ili bih to ja trebao patentirati? Hmm ...

By mcn on   2/2/2012 12:21 PM

Re: Malinqi linqi ...

strip-tees bi bile majice koja bi svaka sljedeća bila kraća dok zadnja ne bi bila samo ovratnik. to ću JA patentirati i zaraditi više od vas obojice.

tebi Darko predlažem naziv comic-tees ili, ako gađaš drkaroše, graphic-novel-tees :-P

By jurica on   2/2/2012 12:29 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation