Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Apr 7

Written by: darkomacan
4/7/2012 1:48 PM

Do zadnjeg sata izgledalo je kao da ćemo imati samo jednog natjecatelja spremnog raditi na državne i vjerske praznike. No onda se, tko zna otkud, ispililo još dvoje. A Vlado na sve to ima reći:

RAJ ILI PREVARA ZA KRAJ, Dupli

Photobucket

Dobro, jednostavno, pogođeno. Posebno mi se sviđaju karikature koje ostavljaju dovoljno prostora za različita tumačenja. Optimistima će biti ogrijana srca, dok ce pesimisti reći, uz zluradi smiješak, "Oh, pa to je gospodja Fata Morgana." Dupli je prošao obuku. Zaista. Radio je na sve teme i poštovao rokove, a to, uz obitelj, nije nimalo jednostavno. Stil Duplog je rođen za karikature, a nadam se i učinit ću sve da se pojavi neki angažman ... Nažalost, ne živimo na normalnom tržištu, jer bi Dupli već radio i ... ne bi sudjelovao u obuci. Tako da mi je ipak drago da živimo u Hrvatskoj. ;)


MD, Maja Duvnjak

Photobucket

Dobra karikatura koja za moj ukus ima maaaalo previše detalja. No, dobra je, poučna, vrlo solidno izvedena... Uz malo intervencija u fotošopu bila bi potpuno objavljiva. Pouka o zavodu i malim i velikim ribama je dobrodošla i zaista pogadja bit greške u mentalitetu. Nitko, ali NITKO, osim vas neće riješiti vaše probleme. Zato, kad vam ovca na džambo plakatu kaže "REVOLUCIJA" - pamet u glavu. Bravo Majo, da karikatura nije dobra, vjerojatno ne bi bilo ovakvih opservacija. Šteta što se Maja nije prije uključila u obuku.


ZEKO, Zoran Tkalec

Photobucket

Ova karikatura nije napravljena specijalno za ovu obuku, ali nije nikad objavljena i što se ono kaže, s lagera je. No, dobra je, smiješna, dovoljno blesava, a opet i provokativna za malograđane. Stil je pristojan, tehnički je dorađeno, i mogla bi se objaviti. Doduše, u Glasu Koncila teško, ali u ostalim novinama - da.


I što sad? Antiklimaks? Nee, ti bi bilo baš bezveze, ne bi li? Sad lijepo pogledajte što je raspisano ovdje i, ako već ne pobijedite barem - štono Japamci stalno u mangama govore - "nemojte izgubiti".

Karikaturisti odlaze. Vlado ih gleda i sebi u brk kaže "Kao ptići iz gnijezda." I urednik, teško je povjerovati, ima dušu.

(mcn)

Sutra: post scriptum.

Tags:

2 comments so far...

Re: Obuqa: rezultati posljednjega kruga

Svaka čast zadnjima koji su ostali stajati...
Tema je bila ubitačna, a moram priznat da ne vidim baš pravi pogodak. Tkalec se jedini izravno referirao na zadanu temu, šaljivo (optimistično?), iako malo preobično... a ja u druge dvije nigdje ne kužim Uskrs, ili se od lani nešto promijenilo u konceptu istog :-)
Mislim, sve tri su mi solidne, ali fali malo onog nečega.

Živila Obuqa!

By Quelava on   4/7/2012 10:01 PM

Re: Obuqa: rezultati posljednjega kruga

Cijelo vrijeme sam vas pratio u Obucqi i uživao sam! Od svih mi je karikatura najbolja Juričina pobjednička za nogomet, ali ukupni pobjednik Obuqe je, naravno, Dupli. Kapa dolje, doktore!

Vlado - HVALA na organizaciji i velikom trudu! Nadajmo se plodovima.

mcne - HVALA na uvodnim tekstićima. Urnebes!

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   4/8/2012 12:33 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation