Search
Monday, December 11, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
By darkomacan on 12/30/2010 1:37 PM

Umjesto 100. stranice (koja se možda i vrati, ako Ticini polaznici prihvate ideju) jedan novi izazov. Ukraden, jasno, ili bar posuđen. I ovaj put na suho, samo pravila, ništa primjer. A to zato što ni sam nisam baš siguran kako bih riješio zadatak. Enihau ...

Matt Madden je zamislio sljedeći zadatak: treba nacrtati strip od SEDAM SLIKA od kojih će svaka biti vezana uz jednu DUGINU BOJU, redom crvenu, narančastu, žutu, zelenu, plavu, indigo i ljubičastu. Naravno, prelako bi bilo kad bi vam se dozvolilo koristiti boje, stoga strip mora biti CRNO-BIJELI. ... A budući da je ovo ipak strip, ta sekvenca od sedam kadrova bi trebala ispričati i neku PRIČU.

(Primjeri na Mattovom blogu su svi nijemi, ali ako radite s tekstom pretpostavljam da se podrazumijeva da reference na boje trebaju ostati u crtežu.)

I tako to. Prihvaćate li izazov?
< ...
Read More »

By darkomacan on 12/28/2010 6:20 PM

Little Caesar(1931) Mervyn LeRoy

Moram malo izvrdavati temu jer će inače tekst biti prekratak ... Otvorio sam sad IMDBovu stranico o LITTLE CAESARU kako bih prepisao godinu i redatelja i bilo mi je zanimljivo vidjeti kako samo dva najglavnija glumca imaju sličicu uz ime. Danas se publicisti ili glumci sami pobrinu da im slika bude na IMDB-u čim imaju prvu natuknicu ("treći konobar u izbrisanoj sceni"), ali ovdje vidimo povijest na djelu: pamtimo sve manje i manje, što su događaji od nas dalji.

Tako sam i ja zapamtio da je u ovom filmu Edward G. Robinson stalno prao ruke. Valjda sam pobrkao Cezara s Poncijem Pilatom, jer se pokazalo da je Robinson prao ruke u nekom drugom filmu, dok je ovdje režao i tiho se, mimo cenzure, trudio pokazati kako je njegov lik homoseksualac. Što je otprilike i najzanimljiviji moment jer se s ovim filmom dogodilo kao i s ostalim žanrovskim klasicima: prežvakani su i prepričani još mnogo puta poslije tako da se danas možemo izn ...
Read More »

By darkomacan on 12/27/2010 9:26 AM

I treći dio praznične trilogije! Domagoj Rapčak (čiji Djed nije u trendu sa lektirom):

Photobucket

Denis FABijanić (kojeg ne treba brkati s, recimo, Fabijanom Černekom ili Fabricijem Kalčićem, iako ja to stalno radim), a koji po uzoru na Talaju isto ima tipfeler, iako ne isti:

Photobucket

Sebastijan Čamagajevac k ...
Read More »

By darkomacan on 12/26/2010 9:11 AM

Ono što me na čestitkama fasciniralo ove godine jest što se imena fajlova (33 kom!) nijednom nisu preklopila! Čak i ako su bila ista, jedno je bio .jpg, drugo .gif. :) Drugu šaržu otvaramo ego-boo-om u vidu čestitke Vuje Radovanovića:

Photobucket

Zašto stati s bujanjem? Marin Radišić:

Photobucket

Sara Divjak s divjim odmakom od tradicionalnih mot ...
Read More »

By darkomacan on 12/25/2010 9:02 PM

A što ste vi meni slali? Da vidimo, prvi prvi je bio Filip Andronik, pa neka bude prvi i ovdje. A nećemo spominjati što prvi radi ...

Photobucket

Sad više ne ide redom, već kako dohvatim. Bob Solanović:

Photobucket

Tihomir Tikulin-Tico, koji je promijenio svoj uobičajeni kompozitni pristup Božićnim čestitkama: Read More »

By darkomacan on 12/24/2010 8:44 AM

... i ove vam godine želim sretan Božić i Novu godinu!

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 12/23/2010 2:49 AM

Napokon sam doznao što se događa u Ani Karenini (noj?) ...

Photobucket

Idući tjedan: nema! To je to. Prizorom parnog vlaka potrošila se para. Jest, ima tu i tamo na blogovima koja stranica koju su ljudi zadržali za sebe, ali fino je i potrajalo pa se ne bunim što završava. Idućeg tjedna, zato, usudim li se ... nova inicijativa.

By darkomacan on 12/22/2010 9:13 PM

A i povodom toga što je danas izašla iz tiska:

Photobucket

Profesionalni dizajneri su se već suzdržali od hvaljenja, pa možete i vi.

(mcn)

By darkomacan on 12/21/2010 11:42 AM

Srce je zime pa mi je energija niska i postovi kratki. Zato pitanje o nečemo što mi se maločas vrzmalo po glavi ...

Stripovi na webu: kolor ili crno-bijelo? Pitam zato što nisam siguran koliko moja postojeća sklonost crno-bijelom uvjetuje da mange čitam lako, a neke kolorne stvari teže. Ili je do to vrste kolora? Koji vam je webstrip super u koloru, a da ne bi valjao crno-bijelo? I digresije na tu temu ...

Fala,

(mcn)

By darkomacan on 12/20/2010 9:16 PM

Za stripaše koji ne čitaju sajdbar: prosinačko okupljanje je uplanirano za lijeni među praznični ponedjeljak 27.12. u 19h, u pizzeriji Pizzicato, navrh Gundulićeve. Dođite bez obaveze, ali s velikim zadovoljstvom. Poslat ću okružnicu i mailom, a sad samo punim blog jer me lijenost već drži.

Vidimo se!

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation