Search
Monday, December 11, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
By darkomacan on 4/29/2012 5:40 AM

Što li još imamo za najaviti od novih izdanja? Ništa doli jubilarni broj najboljeg i najljepšeg hrvatskog časopisa za znanstvenu fantastiku u ovom stoljeću.

Photobucket

Urednici Tomislav Šakić i Aleksandar Žiljak. Oblikovala Melina.

(mcn)

By darkomacan on 4/28/2012 5:36 AM

Al' to što je objavljena zbirka na engleskom, ne znači da je ove godine preskočena izvorna izborna domaće domaća zbirka. Prigodno naslovljena, ktomu.

Photobucket

Uredili Tatjana Jambrišak i Darko Vrban. Likovno i grafičko rješenje Melina Mikulić.

(mcn)

By darkomacan on 4/27/2012 5:26 AM

Povodom Kontakta objavljen je i izbor hrvatskih priča na engleskom. Zbirka se zove, kako li bi se ono mogla zvati ...?

Photobucket

Likovno i grafičko rješenje naslovnice Melina Mikulić. Urednica prijevoda Tatjana Jambrišak. Urednik ja.

(mcn)

By darkomacan on 4/26/2012 5:44 AM

... danas, sutra, preksutra i naksutra.

Ovdje ćete naći jedan neuobičajeno suvisao članak.

A tu vam je i satnica.

(mcn)

By darkomacan on 4/25/2012 8:12 AM

Koliko volite i cijenite Davora Radoju, pokazat će vrijeme. A vrijeme je novac, stoga ova vritnjaQ akcija financiranja izdavanja novoga Davorovog albuma radnoga naziva MIRAKUL II, koji će na 200-tinjak stranica sadržavati stripove kao što su "Štrumfovi", "Balkanski gen" i još neke kraće stvari.

Za one koji nisu upoznati - a da ne bi kupovali mačka, macana ili Davora u vreći - "Štrumfove" možete u cijelosti pročitati ovdje:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41306

A "Balkanski gen" ovdje:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40952

A sad, što je vritnjaQ? VritnjaQ je domaća inačica Kickstartera gdje čitatelji skupljaju pare za izdavanje radova domaćih autora, ali ne i bez vlastite koristi. Tako nam za izdavanje MIRAKULA II treba prikupiti 5000 kn pa se predbilježiti, a zatim i uplatiti, možete na sljedeće modele:

100 ...
Read More »

By darkomacan on 4/24/2012 12:04 AM

Drive (2011) Nicolas Winding Refn

Ne mogu reći da me onaj ružni font u ružičastoj boji nije na vrijeme upozorio da će film biti smeće. Tako da sam si za idućih sat i pol u jednu ruku sam kriv. Ali u drugu, puno puno veću ruku je kriv Refn.

Refn je ili moron ili sadist. Vjerojatno je moron jer nam i dalje pokušava prodati tišinu pod dubinu. Vjerojatno je moron jer nazove film DRIVE i onda u njemu ne snimi ni jednu jedinu spomena vrijednu vožnju. Vjerojatno je moron jer je od svih predavanja u filmskoj školi izabrao markirati baš dramaturgiju. Vjerojatno je moron jer su mu svi likovi moroni, a kako svaki autor (znam da nije on pisao ni scenarij ni knjigu, ali ih je odabrao snimiti) sve svoje likove izvlači iz sebe onda ni on ne može biti ništa drugo nego moron.

I obično mogu procijeniti zašto neki film na IMDB-u dobije bolju ili lošiju ocjenu, čak i ako se s njom ne slažem, ali ovdje mi fakat nije jasna osmica iz 166.000 glasova. Zar su popuši ...
Read More »

By darkomacan on 4/23/2012 3:47 AM

Napomena: zbog nastupajućeg Eurokona, radovi za idući ponedjeljaQ (30. travnja), primaju se do četvrtka 26. travnja u podne. Hvala na razumijevanju.

Ivan Hajek:

Photobucket

moebius crtao nije:

Photobucket

Domigorčak (nego, zbilja, kakvo je vaše mišljenje o pseudonimima - treba li pu ...
Read More »

By darkomacan on 4/22/2012 7:54 PM

Sve staro, izraubano i svima prije mene poznato. Baš me briga. :)

Dejvid Etenbra:Bitlzi, al za soma godina:Ono kad te prođu ježurci, a mislio si da od pop-pjesme više nikad neće:I kao bonus, al da ostane lijeva veza s muskom, Read More »

By darkomacan on 4/21/2012 6:33 PM

... idući vikend se uglavnom na FER-u, a malo i u hotelu International održavaju tradicionalni zagrebački Dani znanstvene fantastike SFeraKon (34! put), a ovaj put su spojeni s Euroconom, europskom konvencijom istog (2! put). Ja sam jedan od GoHova, što me čini umjereno nervoznim pa mi se ni ne piše puno, ali svakako pogledajte o čemu je riječ na službenoj stranici.

Photobucket

Ovaj Bočko, iz Nikadnerecinikadviše serije je nastao u sklopu hiperskicoznih ilustracija za programbook u svrhu obogaćivanja istog, a donosim ga ovdje jer mi je tako najjednostavnije osvježiti bazično tekstualni entry u ovo vizualno, kažu, doba.
Read More »

By darkomacan on 4/20/2012 11:07 AM

Brza statistika: 6 ljudi s javilo u zadanom roku, ako je koga pojeo spam filter - avaj! Najtraženiji ajtem je bio Bedž Smiba (4 zahtjeva), sad zbog nostalgije ili Kukića, tko li će ga znat? Drugo mjesto podijelili su Dječji stripovi u izdanju MaFesta, Majica Foruma Tomizza i Profesionalne tajne stripa (3 zahtjeva svaki), na treće mjesto s po dva zahtjeva naguralo se desetak ajtema, a ostali podijeljeni su dobili jedan, ali dostatan glas. Nepodijeljenih je ostalo malo, evo popisa:

MaFest poster - Lola Airaghi (nije savršeno gladak)
Bilježnica Staklo, naš prijatelj
Strip Staklo, naš prijatelj (jer sam našao još dva komada)
Slobodan Škerović: Indigo, zbirka poezije
Stephen King: The Girl Who Loved Tom Gordon
San Diego 1999, souvenir book
2 kataloga likovnih izložbi (Farac, Sokolić)
Dargaud katalog - HC!
Istra - privjesak za ključeve

A dobitnici su, kako slijedi:

Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation