Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
By darkomacan on 3/30/2011 10:13 PM

Dakle sam napokon instalirao Nokia PC suite (koji se nekako drukčije zove) i na ovaj komp pa sam prebacio beklog fotki s morbitela na desktop te ste nastradali. Za početak ćete dobiti svršetak, to jest najfriškije fotke, da ne bude kao u vojnoj kuhinji di se uvijek jede najstariji kruh, da se ne baci (ako niste oficir ili frend od kuhara).

Elem, treća uzastopna Bolonja je bila nešto napornija, kišovitija i generalno iscrpljujućija od prošle dvije. A i zasićenje je bilo na djelu tako da sam jako malo snimio bilo čega interesantnog. Na cijelom sajmu dječje knjige samo ovu trendi, ali opet (ili zato?) nekako zabavnu zvizdariju:

Photobucket

A poslije u striparn ...
Read More »

By darkomacan on 3/27/2011 2:12 AM

... možda bih stigao natući postove za nedjelju, ponedjeljak i utorak, koliko ću biti na putu. Ovako, ništa. Pokušajte, molim, iskoristiti sušu da uobličite scenarij za Maxa koji Nikola mora nacrtati do srijede. Čini mi se da Renky ima pravi početak, ali da ne diktiram previše, prepuštama Tonira kolektivnom umu ...

Sretan mi put,

(mcn)

By darkomacan on 3/26/2011 9:26 AM

... i dnevni strip. Bio sam danas, kao i većinu drugih dana, do Daily Ink stranice pa čitao i Vintage sekciju. Korisna je, iako su to sve (ili većinom) stripovi koje smo vidjeli, jer je ovdje to dozirano dnevno pa se vidi što je dobro (bolje se vidi koliko je to posla, bez obzira na sve kratice i asistente) i što je loše (potreba da se svaki dan utvrdi gradivo što su kod nas prevoditelji nekad rezali, a napadno je bilo, meni, samo u Mandraku). Enivej, bacimo malo pogled, hoćemo li?

Photobucket

Ova pasica, očito, ide u skriž svemu što sam vam pričao o tome da fokus mora uvijek biti na glavnome junaku, no za to ima barem tri opravdanja: nastavak je dnevni a ne tjedni, K ...
Read More »

By darkomacan on 3/25/2011 2:23 AM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 3/24/2011 4:54 AM

Naučili smo:

- da su neki letereri nemilosrdni mučitelji te

- da Giraudov postulat likova koji mijenjaju glave i proporcije ima svoje sljedbenike i pedeset godina nakon "Fort Navajo" albuma

Inače, seksi tuš.

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 3/23/2011 10:22 AM

... rade linqovi! To jest, nadam se da će raditi ...Idem sutra na put, milijun poslova još za obaviti, tako da je ovo najlakše, dakle najbolje.

Japan, nuklearne centrale - crtić! Linq by, tko drugi nego Manekineko.

Jedna za one koji klikću na bilo što u nadi da će u bespućima interneta naići na bar neko ime znano iz davnina. To, a i malo za razmišljanje o olovka/tuš dvojstvu. Linq by ... I. Forgot.

Švedi dobili novi magazin i, gle, nije alternativni. Umetnite moje radovito kukanje. :) Linq (i tekst) by Simon.

Reader participation entry:koja bi rečeni ...
Read More »

By darkomacan on 3/22/2011 11:44 AM

Kako se vidi desno, bit ću ondje u četvrtak, s nešto slobodnog vremena možda prije, možda poslije, možda u petak ujutro. Poželite li doći na predavanje, super; mislite li da se trebamo vidjeti, javite se!

U svakom slučaju, fala.

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 3/21/2011 1:43 PM

Ovako: kao čuveni su ti rani Ecovi eseji o stripu (u nas prevođeni u Pegazu) i, ako se ne varam, porijeklo im je iz knjige Apocalittici e integrati, koji god to kua značilo. No, kad pogledam u Wiki

http://it.wikipedia.org/wiki/Apocalittici_e_integrati

onda mi izađe da ti eseji jesu ondje, ali da ima i drugih koji nisu svi o stripu. Pa me sad zanima kako da doznam:

- kako do knjige?
- je li na inglishkom cijela prevedena ili je prevođena probirano u kojem slučaju kako i gdje?
- je li Eco pisao još negdje nešto o stripu što nije A&I?

Sva ta guglanja koja nisu primarno na engleskom su redovito puna lažnih tragova, mrtvih linkova i inih ćorsokaka te bih zato bio zahvalan bilo kojem dokonom čitatelju bloga ovoga koji bi mi doznao te informacije dok ja, recimo, crtam Borovnicu koja je trebala biti gotova jučer.

(mcn)

By darkomacan on 3/19/2011 11:57 PM

... taman je jučer bilo ugrijalo kad su table i crteži dugo zamrznutih projekata stali kapati u sandučić, svi u pola sata. Neću vam ništa pokazati, jer se prerano veseliti, a katkad mi se čini da sam se veseliti i zaboravio.

Umjesto toga, pitalica: koliko je tanana razlika između "ništa nije smiješno kad je ovako nacrtano" i "smiješno je jer je ovako nacrtano"?

A može i rezervna (vidi sliku) pitalica: što gledam?

Photobucket

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation