Search
Monday, December 11, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
By darkomacan on 6/29/2009 3:20 PM

Pored svih ostalih razlog zašto je Duplijev (a?) Strip City dobar, tako je lijepo naletio u dan kad mi se nije dalo misliti što da ide na blog. :) Pa, dakle ...

Photobucket

(***$$$***%%%***&&&***%%%***$$$)

Photobucket

(***$$$***%%%***&&&***%%%***$$$)
Read More »

By darkomacan on 6/28/2009 1:43 PM

... kako bi se vidjelo da rezultata ima, i te kakvih!

Najprije "crtajte Sergeja" inicijativa. 5 dobrih, upotrebljivih priča je već stiglo i trebaju mi još, recimo, točno dvije za onaj album o kojem smo govorili u 2010. Prvu, Maximovu, već ste čitali u Sergej stripu broj 3. A sad, kao mali privju i drašqalica i uvid u raspon prihvatljivih stilova, evo što vam slijedi u Sergej stripovima 4-7:

Photobucket

S lijeva na desno: Sergej by Rico (scenarij Jurica), Dupli, Fab (scenarij Jurica) i Jurica (scenarij Borna).

Zatim Sinicijativa, ona za vlastite vam serije. Ta ide malo sporije, ali barem je Goran "Dupli" Duplančić obećao do kraj ...
Read More »

By darkomacan on 6/27/2009 10:27 AM

... a ovdje sam htio popričati o nečemu drugom. Crta se, naime, nova epizoda "Sergeja" i ovo je valjda bio zadnji komadić otuširan na prvoj stranici.

Photobucket

Bilo je malo kasno, bio sam malo umoran i vidite vi tog magarca? Kakva je to kockasta glava? A opet, izgleda magarastije od svih magaraca koje sam nacrtao u svijesnom stanju. Greške koje fuknkcioniraju ... volim kad se to dogodi.

No nisu greške današnja tema već više vrk in progrs. Primjerice, evo The Mićina kadra s vanpejdžerskog gostovanja na Sergeju:

Read More »

By darkomacan on 6/26/2009 11:35 AM

Hm, ako sam išta dosad shvatio, onda je to da tišina nakon oglasa poput Vladinog nije ignoriranje već mrežni odjek muka zaposlenih umova koji kontaju što da pošalju, a ništa neće glasno reći da ne bi ispali smiješni ili da ne bi svraćali pozornost na natječaj ako ga tko slučajno nije primijetio ... Neka, važno je da se radi.

(Inače, znam da je bilo još par natječaja u zadnje vrijeme. Sjetite li se kojeg, pošaljite link ovamo pa ću ih ugurati u kućicu podsjetnicu.)

A ovaj tjedan bila je četrdeseta obljetnica rođenja (što je čudno napisati o nekome koga si znao) Eddyja Biukovića i na stranici Večernjeg lista (te, prenešeno, na stripovi.com i stomugromova.com*) mogli ste pročitati lijepi tekst Marka Fančovića koji završava inicijativom da se jedna ulica nazove po Eddyju.Netko drugi je onda komentirao kako je za ulicu možda prerano, ali kako bi se neka nagrada baš i mogla nazvati po njemu. Što je podgrijalo neke moje stare misli ...

Izvan natječ ...
Read More »

By darkomacan on 6/24/2009 3:15 PM

Evo, bez zajebancije, što nam je proslijedio Vlado:

POZIV AUTORIMA

Lijep pozdrav, i odmah da zahvalim Darku na blogu na kojem se mogu staviti i ovakvi natječaji (poluzatvorenog) tipa. Dakle,

"Novi list", dnevna novina s prebivalištem u Rijeci, traži karikaturiste s posebnim naglaskom na polju POLITIČKE KARIKATURE.

Što nam treba:
- crnobijela politička karikatura
- šest puta tjedno (od ponedjeljka do subote)
- poželjno je da se vidi crtež rukom. (namjerno ne pišem da mora biti nacrtana rukom, već treba izgledati tako;))
- karikatura bi se nalazila na (trenutno osmoj) kolumnističkoj stranici. Ugledno društvo.
- politička pozadina karikature može biti i domaće i strane tematike... Sanader, Milanović, Obama, Kim Il Sung, NATO, EU, Rusi, plin... Svi su dobrodošli.
- ne želimo jednog autora, želimo karikature
- nije nužno da postoji " ...
Read More »

By darkomacan on 6/24/2009 2:40 PM

Kad sam ono nekidan rek'o da Dommy sve odjednom, nisam mislio na Strip City već i da je o istom trošku poslao i natražnjački strip te ga evo:

Photobucket

A za njim slijede i pasice koje mu kronološki slijede, ali su mu izradom prethodile. To kako biste se podsjetili jer nismo baš neki ritam uhvatili ...

Photobucket

(***$$$ ...
Read More »

By darkomacan on 6/23/2009 2:20 PM

Stjecajem okolnosti (šljaka se) uvijek komentare završim čitajući pred spavanje. Te tako već dva dana čitam tvoj, mislim da sam ga skužio, al' ujutro mislim da nisam.

Pojasni?*

(mcn)

* Belt-related.

PS Dommyjevu natražnjačku pasicu dobijete sutra jerbo bih radije odspavao sat vremena prije seljenja SFerine biblioteke. A i ovako ste ga prenahvalili, uzme li se Duplićev princip u obzir. >:)

By darkomacan on 6/22/2009 11:37 AM

Dugo, dugo ništa od njega pa sve odjednom. Dommy!

Photobucket

(***$$$***%%%***&&&***%%%***$$$***%%%***&&&***%%%***)
(***$$$***%%%***&&&***%%%***$$$***%%%***&&&***%%%***)

Photobucket

(***$$$***%%%***&&&***% ...
Read More »

By darkomacan on 6/21/2009 9:47 AM

("Qonju u zube" je nova povremena rubričica namijenjena brzim - 101 riječ - recenzijama stvari koje mi ljudi, sami od sebe ili od mene, pošalju poštom, a kako bi znali da sam ih dobio jer im se zahvalio sigurno nisam. Objekt o kojem je danas riječ prije tri godine su mi poslali Stripburgeri.)Ako mi je trebalo tri godine (a bogumi jest) da pročitam ovih devet knjižica spakiranih u jednu kutiju onda je to zbog mog otpora prema stripu kao art-objektu, stripu koji želi nešto komunicirati i formom, a ne samo sadržajem, stripom koji neće uredno stajati na polici zajedno sa svima drugima. No, ova treća Striburgerova kutija (nakon dva paketa Miniburgera) je, ako išta, bolja od prethodnih jer nema ružnih crtača ni loših stripova. Ono, i dalje me nervira što ne znam kud bih s njom, ali Read More »

By darkomacan on 6/20/2009 6:23 PM

Al' ne Pero, nego na jučerašnji tekst. Jer što da kuckam u komentare kad ovako popunim datum, ne?

Obrnutim redom: Dommy je nešto na kraju lakonski nabacio o internetu pa mi ostaje pretpostaviti kako je mislio natuknuti da ljudi mogu na webu vidjeti strip. Da, jasno, ali samo ako ga potraže. Što je različito od stripa na kojeg nalete u tiskovini koju ionako kupuju. Bit će u dogledno vrijeme (kad se parametri i slobodno vrijeme poslože) i jedna web inicijativa, ali sad ne govorim zapravo o tome ...

Drugo, Rico je posve u pravu kad kaže da je zaheftanije kad nisi u istom gradu s nalogodavcem. Jer da, svi interneti i telefoni padaju u vodu pred dvije jednostavne činjenice: a) svatko voli facom u facu vidjeti onoga s kime radi (Dommy, webcam se ne pika) i b) facom u facu je teže reći "ne". Što ne isključuje tihi naknadni odjeb o kojem je Rico isto tako elaborirao. Činjenica, pak, da je Rico odradio runde po mjesnim mu nakladnicima, a bez rezultata (u oba smis ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation