Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
By darkomacan on 7/30/2010 9:47 AM

Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 7/29/2010 6:14 AM

Mejo, koji se po vlastitom priznanju sav sme(j)o, ali je to na kraju okej izve(j)o:

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 7/28/2010 8:19 AM

Battleground (1949) Wiliam A. Wellman

U jednom trenutku više nisam znao jesam li ovaj film gledao kao mali, da li mi se stopio s bastonjskom epizodom "Združene braće" ili su svi ratni filmovi zapravo isti ... Tad sam totalno odbrijao i počeo razmišljati o tome kako su svi ratovi, ako ne isti, a onda jedan jedini kontinuirani rat, nadbiće koje se proteže preko tisućljeća ...

Ukratko, kao što možete vidjeti, nije mi BATTLEGROUND nešto naročito okupirao pažnju. Bio je okej, bio je ratni film po svim pravilima (iako ostavljam mogućnost da su se u vrijeme snimanja ta pravila tek stvarala), ali kako u jednom trenutku zaista više nisam znao što gledam i po koji put, nastavio sam ga bio gledati zato jer mi taj žanr (ako nije riječ o jednom jedinom filmu) uglavnom paše. I pasao mi je, ali zapamtio sam samo kako je malo krvav bio za današnje standarde, kako su suptilno i nimalo pornografski smrti prikazivane.

I još jedno retoričko pitanje: n ...
Read More »

By darkomacan on 7/26/2010 10:48 PM

Hm ...

Čitao sam je mjesecima. Kad sam čitao išlo je brzo, ali očito nije bila unputdownable.

Mislim da su mi najzanimljivija mjesta bila ona čisto olivudska, neke opservacije iz prakse. Ili ono što je citirao iz Aristotela.

Također sam primijetio da je Tonči (čija je knjiga) označio sasvim druga mjesta od onih koja su meni bila zanimljiva. Vidi se da smo različitih godina.

Najgluplji i najgori su mi bili njegovi konkretni savjeti iz prakse. Dojam je da je bolji analitičar nego praktičar. To donekle potvrđuje njegova filmografija na imdb-u.

Overol, knjiga je okej zbog trikova ako se zapne i zbog načina kako su neke stvari sročene. Jest da sam rekao da je moram ponovo pročitati kako bih povadio te stvari, a ne čitao svako slovo kao u prvom prolazu, ali to još nisam učinio pa ne mogu ni reći koje su stvari u pitanju.

I okej je vidjeti kako drugi razmišljaju jer, istina je, in ...
Read More »

By darkomacan on 7/25/2010 8:21 PM

Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 7/24/2010 8:19 PM

Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 7/23/2010 8:16 PM

Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 7/23/2010 6:18 AM

Daklem, revija MOTOFOTO traži strip od jedne table tipa "Joe Bar Team" (mogli ste ga vidjeti u Stripoteci ili album kod Tina), što će valjda reći geg-strip. Tema su, jasno, motocikli i motociklisti, a strip bi išao jednom u dva mjeseca, na hrvatskom i još možda nekom lokalnom tržištu. Format je proporcionalan s A4, finalni produkt bi, pretpostavljam, trebao biti u koloru (danas je, gr, sve u koloru).

Sad, oni nisu još radili s takvim tipom priloga kao što je strip pa ne znaju točno u što se upuštaju, ni kakvu lovu da ponude. Ulazi slobodno tržište i formiranje cijena dogovorom između naručitelja (njih) i ponuditelja (vas), pri čemu naručitelj traži ponude i ogledne radove zainteresiranih crtača. Na vama je da sad zaključite hoćete li slati minule radove (ne znam tko je osim Zlaje crtao baš na moto teme), uzorke crteža i scenarij ili od nule napravljenu probnu tablu. Situacija je kao da idete na razgovor za džob pa svoj nastup odredite prema vlastitom karakteru i poslovnoj luka ...
Read More »

By darkomacan on 7/22/2010 8:12 PM

Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

By darkomacan on 7/22/2010 7:02 AM

Photobucket

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation