Search
Saturday, September 30, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 28

Written by: darkomacan
7/28/2008 6:16 PM

Da vidimo je li se na polju posla događalo išta što smijem reći, a ujedno bi možda nekoga moglo zanimati ... Dedlajn za sinopsis potencijalnog (0,6% vjerojatnosti da će se ostvariti) velikog projekta za 2008/9 još nije ušao u svoj zadnji dan, imam bar još tri dana fore da se pokušam uhvatiti i natjerati sjesti za stol ... Ali je zato zgotovljen scenarij za potencijalni prvi album "Port Silvera" kojeg crta Tonči!

Ako sudite po prvih dvanaestak stranica objavljenih dosad u Q STRIPU, možda se i ne radujete toj vijesti (osim što se radujete svakoj Tončijevoj stranici). Nu, od pete epizode, nacrtane i predviđene za Q16 kojemu se nadam u rujnu, zaplet se zgušnjava i niti priče isprepliću. Tako da bi to mogao biti jedan lijepi album na kraju ...

Sergej se također radi. Optimistični plan predviđao je 10. epizodu u lipnju, 11. u srpnju i 12. u kolovozu, kako bi Dekara odmah imao u rukama nulti te prvi broj planiranog "Sergej stripa", svog novog izdanja. No, rad na 10. epizodi počeo je u subotu i dosad je zgotovljeno šest tabli iliti pola epizode pa plan - nema više pesimističnog ni optimističnog, već jedan jedini izvediv, kako i najbolje funkcioniram - glasi "sjedi i radi". Trenutačno radim zanimljivom inačicom Marvel-metode: prvo nacrtam stranicu, a onda razmišljam koji bi se k tu uopće mogao događati. Panika s velikim Q. :)

Nakladništvo isto ne smije stati. Dvije najave očekujte ovaj ili idući tjedan, a materijal za još ne znam ni sam koliko izdanja treba biti spreman do polovice kolovoza kako bih na odmor mogao otići neopterećen (tj. s maksimalno dva prijevoda, tri rukopisa za čitanje i jednom knjižicom za napisati).

I najposlije, jutrošnji dnevniQ:

Photobucket

(mcn)

Tags:

8 comments so far...

Re: Dvadeset i osam

kolko dođe taj q strip da kupim to čudo jer donedavno zbog boneli monopola nisam ni znao da je hr strip izvan časopisa preživio...

By maxim on   7/28/2008 6:55 PM

Re: Dvadeset i osam

@maxim - Q dodje 23 kn/kom u svim boljim striparnicama.

By mcn on   7/28/2008 7:19 PM

Re: Dvadeset i osam

kaj je to "bolja striparnica"? :D

ionak ih u zgb ima sve skupa tri (ak ne grijesim)

By zrinka on   7/29/2008 9:38 AM

Re: Dvadeset i osam

Ajd pitaj koliko ih ima u Rijeci

By profumo di china on   7/29/2008 6:28 PM

Re: Dvadeset i osam

Koliko ih ima u Rijeci? Sigurno ne vise nego u Osijeku. :)

By Dommy on   7/29/2008 7:31 PM

Re: Dvadeset i osam

Koliko ja znam najbliža striparnica Rijeci je u Trstu.Nisam bio ali možda jednog lijepog dana... U Zagrebu bio samo u jednoj i pokupio komplet "Naš strip" iz osamdesetih

By profumo di china on   7/29/2008 7:46 PM

Re: Dvadeset i osam

Sve striparnice u kojima se može naći Q su bolje striparnice. Štoviše, Q je qriterij za određivanje qvalitete striparnica ... A za Rijeku čujem da se sprema jedna u Palachu?

By mcn on   7/30/2008 12:37 AM

Re: Dvadeset i osam

Očito nisam u toku.Davno,ah,bijah ja u Palach.

By profumo di china on   7/30/2008 7:04 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation