Search
Friday, June 02, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jun 23

Written by: darkomacan
6/23/2009 2:20 PM

Stjecajem okolnosti (šljaka se) uvijek komentare završim čitajući pred spavanje. Te tako već dva dana čitam tvoj, mislim da sam ga skužio, al' ujutro mislim da nisam.

Pojasni?*

(mcn)

* Belt-related.

PS Dommyjevu natražnjačku pasicu dobijete sutra jerbo bih radije odspavao sat vremena prije seljenja SFerine biblioteke. A i ovako ste ga prenahvalili, uzme li se Duplićev princip u obzir. >:)

Tags:

1 comments so far...

Re: Vlaado!

- treba novo rjesenje starih stvari po svim poljima. samoinicijative nailaze na zacudjujuce dobar odjek
> ovo je nejnekonkretnija uputa. što bi to značilo? kupite novine, dnevne, tjedne ili mjesečne... razgledajte nacrtane stvari ili stvari koje bi mogle biti nacrtane. ako imate vremena, budite samoinicijativni, pa napravite nešto po svome... i odnesite uredniku. Budite spremni na to da je rok javljanja oko suradnje 3-6 mjeseci. Ne obeshrabrujte se ako vam se urednik ne javlja, nek vam ne bude neugodno zvati i pitati što se događa... Za početak, recimo, nacrtajte dva-tri seta horoskopskih znakova i pošaljite ih okolo, i još važnije: pošaljite ih opet okolo. Obavezno imajte nekakav web kutak, na kojem se mogu pogledati radovi.

- treba sadrzaj koji shvaca namjeru novina prema trzistu
- ne treba sadrzaj koji shvaca trziste, da ponovim, nego namjeru novina prema trzistu
> ovo je vrlo važna stavka: svi znamo, je li, kakav treba biti strip u Playboyu. Ali, kvragu, kakav bi strip trebala imati, naprimjer, Arena? Ili neka dnevna novina? Surfajte, raspitujte se, nudite se... Gledajte druge novine i ne glumite cvijećku. Što bi se reklo, angažman u "New Yorkeru" nikada nije prvi angažman u karijeri. Ako želite raditi po svome, jedno je sigurno: početak će biti potpuno suprotan.

- obratite paznju na "zenske" stvari. "Zenski" stripovi, "zenske" ilustracije; znaci, ne zenske nego "zenske"
> kriza je. a od jeseni (listopad) bi moglo bit gadno. Novine se okreću sigurnim dijelovima tržišta. Jedno od njih su žene, koje svoje novinice uporno kupuju. Kao i ja, možete se posprdno smijati na račun kolumni Jelene Veljače u Jutarnjem 2, no istina je strašna: to prodaje novinu. Seks i grad, shopping, moderne žene u svijetu muškaraca, beskrajne kave, šminka i wellnesi, glupavi muškarci, loše parkiranje u rikverc... Dobro došli u ženski svijet. To se traži. Na svaki konkretan upit vrlo ću konkretno odgovoriti... Velim, konkretan upit.

- politika, kvragu. u hrvatskoj postoji konstantna potreba za politickim stvarima.
- jos politike - stvar postaje sve nekorektnija. mater jebite svima, ali nikad do kraja. ovo je napomena za (buduce) profije, a ne za revolucionare ;)
> potreba je uvijek postojala, medjutim, trebale su godine da shvatimo da autorska fotografija jest lijepa i "moderna"... al' Grga je Grga. U sadašnjoj situaciji, da se neki novi Voljevica pojavi sa svojim Grgom, birao bi gdje će raditi i dobio bi lovu koju bi tražio. Prokletstvo je to za urednike, u trenutku kad smo skužili koliko su dobre političke karikature, bilo je već kasno. Izgubili smo kontinuitet objavljivanja... I sad se čini da nema nikog. A mora biti netko. Vidjet ćemo...
Politička karikatura treba imati ideju, crtež nije presudan. Duhovitost (vic, iskra) obavezna. Brutalnost također. Raspitajte se diskretno kod novina koga ne dirati. Ne budite djeca i ne zaboravite da pričate s privatnicima. Oni mogu u novinama raditi što hoće i za koga hoće.
Sve u svemu, kod dnevnih novina zahtijeva se kontintuitet. U prijevodu, ne mora svaka druga karikatura biti antologijska, ali ni u kom slučaju nemojte isporučiti amatersku stvar.

>>>U svakom slučaju, nudite se. Idite u susret poslu, ne čekajte ga.

Do čitanja, skorog.

By vlado on   6/24/2009 12:23 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation