Search
Thursday, June 08, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 20

Written by: darkomacan
7/20/2009 4:51 AM

Dobro jutro,

Lijepo li je organizirati natječaje. U svakom slučaju, manje stresno nego sudjelovati na njima. Pa evo, što da ne, još jednoga!

Ali drukčijeg no prošlog. Dok su se na Stripgen/Q natječaju testirale vaše najamničke sposobnosti, ovaj bi trebao izvidjeti stupanj predanosti i komunikativnosti vašeg autorstva. Autorstva, da!

Tko? Što? Gdje? Koliko i dokad? Te pošto?

Q STRIP u suradnji s mojstrip.com i stripovi.com traži web-stripove u svrhu pokretanja tjedniQa, mrežne inačice Q STRIPA.

U tu se svrhu traže autori voljni raditi tjedni strip (pasicu, poluploču, ploču, crno-bijelu ili u boji, zaokružen ili u nastavcima) u redovitom tjednom ritmu. Žanrovi i teme nisu zadani, ali ako dobro pogledate u koji Q STRIP ili na mojstrip.com vidjet ćete da su suvremene, relevantne, autobiografske ili literarne teme u početnoj prednosti nad čistom zabavom. To je tražio Stripgen, sad nas zanima imate li što za reći (i nacrtati)!

E, a kako bismo vidjeli kako vam tjedni ritam ide, za sudjelovanje u natječaju potrebno je poslati pet nastavaka (prilagođenih čitanju na webu - to nit' ću tumačiti nit' će se činiti za vas) do 24. kolovoza 2009. Možete slati novi nastavak svakog tjedna, kako biste se ušemili u ritam, a možete i sve odjednom, ali na zbrzanost ćete izgubiti bodove.

Para nema, to je jasno, ali ćete se na svojoj podstranici moći reklamirati. Ako ćete stranicu sami hostati, možete stavljati i plaćeni edvertajzing. Ako je hostanje naše, vjerojatno ne.

Stripove (plus kontaktne podatke, link na prethodne radove, odluke o hostanju, kratku biografiju, kratki opis serijala i planiranu dužinu istoga) šaljite do gorenavedenog 24.8. na

qstrip (at) gmail.com

s naznakom "webznana".

Naš cilj su, i dalje, dobri stripovi i što više njih!

Pala na hvažnji,

(mcn)

Tags:

2 comments so far...

Re: Webznana! (natječaj)

hm...

izazov.

By edobaka on   7/20/2009 9:56 PM

Re: Webznana! (natječaj)

Pfff... izazov.

By Škrky on   7/21/2009 8:40 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation