Search
Thursday, June 08, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 25

Written by: darkomacan
7/25/2009 11:01 AM

Greška pa greška pa greška ...

Jasno mi je zašto je ovo vrijeme kolektivnih godišnji: mozak jednostavno odbija raditi kako spada.

Prekjučerašnji post na blogu (onaj o ZZCP) sam zapravo počeo kako bih rekao da mi je lijepo bilo raditi na stripu kojeg nisam napisao, da je odjednom velike polovice tereta nestalo i da se crtalo s manje opterećenja nego vlastite scenarije. Potpuna nebriga za to gdje će upisivač slova smjestiti oblačiće, također je pomogla. >:) Bagra jedna crtačka, dakle, ne samo da su bolje plaćeni već imaju i lakši dio posla. :)

E, ali onda se to nekako izrodilo u pokušaj marketinškog trika (uspješan! jedan komplet je prodan!) i veliki zajeb odavanja Dekarinih nakladničkih planova. Upozoren, iz****ao sam kompromitirajuće podatke, a ako ste ih pročitali molim vas da ih zaboravite pa da se prikladno iznenadite kad ih Dekara najavi.

Na sve to sam se jučer rastegao na kako zaostala tako i nepredviđena rastrčkavanja gradom na + 37 C i onda sam negdje deset minuta do ponoći rekao: a PIPa? I pustio da ponoć prođe ...

Te tako PISa ... Izvorno je bilo zamišljeno da nakon pitanja "što fali domaćem stripu?" (konsenzus je odgovora, podsjetimo, bio "sve, i to dvaput") uslijedi podmuklo "a što vi činite da se to promijeni", ali sam odustao jer bi to zvučalo i zlobno i bahato i neprikladno na vrućinu ... Imam zato puno prikladniju PISu: ako sad krenem u ljetnu šemu bloga na, recimo, mjesec dana KAKVA BI TA LJETNA ŠEMA TREBALA BITI?

(mcn)

Tags:

6 comments so far...

Re: PISa: Second shot and you are dead

@ a što vi činite da se to promijeni

izostavit cu samohvalu (a mogao bih ponesto - naravno, u smjeru onoga sto sam naveo da MENI fali u domacem stripu - i nabrojati) i probati sa protupitanjem:
trebaju li nam strip aktivisti? trebaju li nam pravovjerni strip fundametalisti koji na svaki zamislivi nacin sire rijec Zagorovu, ili bismo ipak trebali prihvatiti da svatko ima pravo svoje vrijeme trostiti na sto god on zeli?
na stripovi.com forumu je jako puno fundamentalisticnih roto-sund aktivista, ali mi se ne cini da se zahvaljujuci njima jako povecao inicijalni broj citatelja Zagora.
i sam sam se nalazio u prvim redovima fundamentalisticnih art manijaka, pa to nikada nista dobroga donijelo nije.

mediji koji imaju vise uspjeha (igrice, filmovi, pa cak i knjizevnost) ne polazu bas puno nade u fundamentaliste. oni imaju zdravi biznis, zdravi ugled i na njega polazu nadu. pronadju ciljane kupce i prazne im mozak reklamama dok ne stvore potrebu za kupovanjem njihovih proizvoda. tako se razvije trziste mejnstrima i alternative (za igrice ne znam postoji li takva podjela - ne pripadam tom svijetu, nikada u zivotu nisam igrao igricu koja ukljucuje 3D engine - igrao sam samo poneku flash, tetris i sl.)
u stripu, i mejnstrim i alternativa postoje u vidu prijevoda stranih autora. znaci: vec i to sto smo se svi zajedno nekako izborili da drzava otkupljuje stripove i da ih masa ima po knjiznicama razlog je za slavlje. prva bitka je dobivena.
slijedi sljedeca: ugledni knjizevnici i filmasi dobivaju od drzave stipendije i pare da bi postojala i domaca produkcija.
sad se moramo nekako izboriti i da ugledni stripasi za domacu produkciju dobivaju nekakve pare. domaca produkcija, naime, vise nikada trzisno isplativa biti nece.


@ljetna sema

meni je i ova cjelogodisnja dobra. ali ajde - valja se malo i probuckati u moru. i tak je ljeto susno vrijeme za internetske rasprave.

nemam pojma... ocigledno mora biti nesto sto se moze unaprijed pripremiti. nekakvi linkovi na onlajn stripove? to je vec bilo s mangama... mozda svaki dan osvrt na neki strip koji je izasao ili ce izlaziti na hrvatskom? mozda nekoga za nesto sto ti se svidja uspijes zainteresirati...

By jurica on   7/25/2009 12:09 PM

Re: PISa: Second shot and you are dead

igre polažu jako puno nade u fundametaliste. od konzola do mmo. drže ih uglavnom na životu. zapravo su i smislili i zanimanje. plačaju ljudima koji će po cijeli dan pričat i surađivat sa fundametalistima da budu još učinkovitiji. trebao bih znat, to je moj posao.

alternativno tržište postoji. od serious gamesa, od 3d (America's Army) do flash (The Climate Change Game) verzije do indie game marketa (World of Goo, Clouds) do prave alternative (Passage) i manijaka koji rade jednu igru svaki tjedan.

By edobaka on   7/25/2009 3:01 PM

Re: PISa: Second shot and you are dead

hmmm... zanimljivo.

a kako cujem, igrice su najpropulzivnija industrija zabave trenutno.

mozda nam fakat fali fanatika? mali problem je sto igraci vjerojatno zele sto vise konkurencije da bi im bilo zabavnije igrati, a strip nema tu dimenziju. svejedno ti je cita li itko osim tebe neki naslov...

moze li se tome nekako doskociti i zainteresirati one koji vec citaju neki strip (Sergeja, recimo) da zainteresiraju jos nekoga?

ako to netko moze osmisliti - ebobako, to si ti ;-)

By jurica on   7/26/2009 8:04 AM

Re: PISa: Second shot and you are dead

kako je ono Joker rekao?

"If you're good at something, never do it for free." :-p

Zapravo cilj je stvorit zdravu zajednicu. Mislim da europski strip generalno ima loš imidž.. samo pitaj google koji su najbolji europski stripovi ili zatraži preporuku... uglavnom "erotika." i tako ameri i vide europski strip. (a i film je tu negdje)

Više je problem natjerat pripadnike balkanskih plemena da se slože oko nečeg. Moj profesor je govorio kako ekonomski oporavak hrvatske nije ekonomski problem. da bi samo proveo reformu poljuprivrede moraš pomirit dva ministra, premijera, 9 županija i 9 gradonačelnika, dvije tri udruge, pet šest sindikata, otčepit katastar i ujedinit rascjepkano zemljište i dvij tri tisuće sudskih tužbi oko židovskog/mađarskog/njemačkog/komunističkog/crkvenog naslijeđa. a naravno svi iz rasličitih stranaka. ekonomija je najmanji problem.

ovo skoro pa ima veze sa stripom... Moram prestat čitat dnevnu štampu...

p.s. prestani govorit "igrice" razapet će te neki halo/counterstrike/finalfantasy/wow fanboy

By edobaka on   7/26/2009 2:54 PM

Re: PISa: Second shot and you are dead

Prestani govorit igrice, jer stripovi nisu stripičići:)

By Rico on   7/26/2009 3:20 PM

Re: PISa: Second shot and you are dead

tocno, stripovi su uglavnom crtani romani (nisu uopce "strip" engl. "pasica"). elem, kad svi koji igraju igrice budu zvali stripove crtanim romanima, i ja cu igrice zvati racunalnim simulacijama ili kako je vec politicki korektno (evo primjera kako biti fundamentalist).

By jurica on   7/26/2009 3:59 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation