Search
Thursday, June 08, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 28

Written by: darkomacan
7/28/2009 12:53 PM

Nastavljamo s dnevnim dozama izvješća o čitanju slikovnica pristiglih na natječaj "Ovce u kutiji". Danas sam eliminarao najbolje nacrtanu kako bih Rici pomutio matematiku, a za one koji nisu pazili u školi, ocjene u zagradi su redom: zamisao, tekst, crtež i dizajn (te zbroj za one koji ne umiju zbrojiti sami).

TATINA MEDALJA (M. Rundek/A. Kadoić) - Čim nakladnik ima potrebu na poleđini objasniti o čemu se u knjizi radi, znači da tekst ima ozbiljnih problema. I bogme ih ima, jer čak i da je jasno napisan, ono što poleđina tvrdi da kazuje funkcionira kao metafora valjda samo u autoričinoj glavi. Pouka, dakle, i to loše izvedena. S druge strane, Kadoićka umije nacrtati simpatična lica, ali kvaliteta ilustracija opako pada nakon prve dvije pa gubi bodove na fušeraju. (2/1/2/4 (9))

ENCIKLOPEDIJA ČUDOVIŠTA (S. Marijanović) - Marijanović je tehnički daleko najbolji ilustrator u cijeloj ovoj hrpi, ali knjiga a) prelazi broj stranica (50) za slikovnicu, b) tekst je nadmoćan i c) dosadnjikav. Još bih dodao geekovski prigovor da mu sva čudovišta, ma kako raznovrsna, izgledaju kao iz iste familije (slična koža, slični prsti), ali razlog (a) će biti dovoljan za diskvalifikaciju. Ionako je već proglašen "Naj dječjom knjigom 2008." pa ga neće boljeti. (-/-/-/- (-))

CVRČKO I BUBAMAKS U AKCIJI - DUĆAN (A. Starčević) - U hrpi likovnjaka koji se trude imitirati djecu, umjereno je osvježenje autorica koja stvarno ne umije crtati bolje od djeteta. Usto, likovi nisu nesimpatični, a priča ima skokovitu ne-logiku priče za pred spavanje te je takav nedostatak ambicije isto pohvalan. Dizajn je takav kič da je čak simpatičan. (3/3/2/2 (10))

ŽGANČEK I ARA (I. Bogadi/R. Gambiroža) - Oportunistička jedna slikovnica koja se pokušava uvaliti u nastavu prirode i društva obrađujući zagrebačka turistička odredišta. Zašto je to trebalo biti iz perspektive papige koja bježi u Afriku, Bog(adi) draga zna. Crtež je teži fuš i rasponom varira od lošeg Kukića do katastrofalnih kompjutorskih efekata. (1/2/1/2 (6))

VUK GRGA I NJEGOVA OBITELJ (S. Pilić/T. Zlatić) - Bizarnost ove slikovnice i njezinu totalno nepripovjednu strukturu donekle tumači što ju je financirao Državni zavod za zaštitu prirode. Pilićka je, kao izvođač radova, pokrila sve zadane fakte o vukovima te na kraju slegnula ramenima, dok je T. Zlatić crtao prilično simpatične životinjice, ali se nakon pola knjige prestao truditi oko pozadina i inog. (2/2/3/4 (11))

(mcn)

Tags:

2 comments so far...

Natrag - sluzbeni topic na forumu!

Dragovoljno sam se javio za koordinaciju 'Natrag' stripa pa sam zato kreirao novi topic na forumu (u on topic dijelu). Molim komentirajte, sudjelujte.

Lijep pozdrav,

Hrvoje Bratanic AKA Shuckey

By Shuckey on   7/29/2009 2:25 PM

Re: Brojenje ovaca (2)

Dok je L. bila klinka, nije joj se sviđao Marijanović, ali kad je krenula u školu (negdje 1.-2. razred) su joj njegove stvari bile među najdražima. Mislim da ti je diskvalifikacija savršeno na mjestu. (Ne da ti treba vanjska potvrda. :)

By Milena on   7/30/2009 10:05 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation