Search
Thursday, June 08, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 29

Written by: darkomacan
7/29/2009 7:08 PM

U današnjem izvješću o čitanju slikovnica pristiglih na natječaj "Ovce u kutiji" dobit ćete sedam recenzija po cijeni od pet, jer sam na parove iz iste serije potrošio jedinstvenu natuknicu. To znači da ću za petak morati smisliti neku drugu zabavu, ili možda ukupni komentar. Ili oboje! Ocjene u zagradi su redom: zamisao, tekst, crtež i dizajn (te zbroj za one koji umiju zbrajati sami. ali im se ljeti to ne da).

KORIJEN LJUBAVI (H. Potočki/L. Matić) - Siguran sam da je autor dobar čovjek (kad su ga prijatelji, eto, iznenadili tiskavši mu prvu knjigu (nije ova!)), ali je katastrofalan pisac. Tu nema ni logike ni ljepote, sama neka neartikulirana dobra namjera. Ilustracije su zanimljive na jedan vrlo ružan način, a dizajn je svu neosmišljenost projekta samo digao na kvadrat. Pojam amaterizma. (1/1/2/1 (5))

U SVAKOM CVIJETU SPAVA VILA (S. Sarkotić/M. Leskovar) - zapravo bi i ova knjiga trebala biti eliminirana zbog previše stranica i previše teksta, ali 'ajde. Ova suradnja majke i kćeri je točno ono što očekujete: ne pretjerano dobre pjesme i ne pretjerano dobre ilustracije (hrabre, doduše, jer su crtane mišem). U ovakvim knjigama je uvijek najzabavnije čitati samodopadne biografije. (2/2/2/2 (8))

FRANJO ŽUĆAK I ZBIRKA KUKACA TE FRANJO ŽUĆAK U VARAŽDINSKOM STAROM GRADU (D. Rovičanac/D. Kastrapeli) - Zapravo zanimljivo zamišljena serija poučnih slikovnica sa svrhom reklamiranja Varaždinskih muzeja. Tekst druge knjige je metar bolji od one u prvoj, dok ilustracije nisu vrhunske, ali su bar autorov maksimum pa tu ekstra volju (ponekad nacrta i šest prstiju na šaci!) valja nagraditi kojim bodom više. (4/3/3/3 (13))

MORSKI PLES te JESEN U ŠUMI (K. Dabić) - Ponovo jedna vesela biografija u kojoj se autorica hvali kako su joj djeca gladovala dok je ona pisala (siguran sam da je mislila kako je to sročila simpatično) te popraćena fotografijom dostojnom čuvarice u Aušvicu. Sama knjiga je mišung stvarno slabih rima i dekorativnih crteža na nivou viših razreda osnovne. Boje su dobre i dizajn je simpa. (1/1/1/4 (7))

LEGENDA O CRVENOM JEZERU (S. Ujević/Z. Perdić) - Solidna promotivna zamisao razvidna iz naslova oborena je za stepenicu time što su stihovi povjereni autorici koja baš i ne razumije rimu, a podignuta za tu istu stepenicu ilustracijama stripaškog perdua, Zorana Perdića. Neke ilustracije (poput naslovne, ili rušenja dvorca) mogle su i trebale biti bolje, ali rad mu je uglavnom ugodno iznenađenje. (3/2/4/3 (12))

(mcn)

Tags:

1 comments so far...

Re: Brojenje ovaca (3)

To si uklonio Perdica iz proslog brojanja ovaca:)

By Rico on   7/30/2009 10:06 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation