Search
Wednesday, May 31, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Aug 23

Written by: darkomacan
8/23/2010 7:56 AM

Photobucket

Nastavlja se ...

(mcn)

Tags:

5 comments so far...

Re: Obratni čun 28

Puno, puno, puno, puno prekasno. :-)

Kao i obicno,
www.tinyurl.com/obracun-topic

Hrvoje Bratanic AKA Shuckey

By Shuckey on   8/23/2010 8:53 AM

Re: Obratni čun 28

Ovaj obračun evocira zloglasnog Patmana iz Patka. Podjednako je patetičan. Pogotovo u dijalozima tipa - "Puno je prekasno za takvo nešto." - dramaturška stanka iz petparačkih filmova a onda potcrtavanje već izrečenog kao, u svrhu dramaturškog naboja - "Puno, puno prekasno." U stvari mi nije jasno sprda li se Macan na vlastiti račun takvim pripovijedanjem ili je to jednostavno boljka od koje ne može pobjeći. Takva bi naracija valjda trebala ostati u američkim sveščicama iz osamdesetih. Cijenim Macana kao profesionalca ali čini mi se da takav pristup pisanju ne drži vodu na starom kontinentu.

By Adolf on   8/23/2010 9:56 AM

Re: Obratni čun 28

odgovor se, vjerujem, krije u prvim prvcijatim riječima prve sličice: "Pusti sad stvaranje napetosti..." i onda zadnje sličice stvaraju napetost upravo - kako prepoznaješ - standardnim stripovskim metodama ;-)

humor je čudna stvar. jednom jedan prijatelj filmaš reče da ne možeš predvidjeti što će nekome biti smiješno.

meni je ova zafrkancija s velikim riječima i "stvaranjem napetosti" fora. i inače su mi fora "velike riječi" kao Trondheimovi ili Sfarovi dijalozi. ulični govor (koji se danas svodi na "ono... kužiš... mislim... ono...") i nije baš pogodan za dramaturgiju.

By jurica on   8/23/2010 11:25 AM

Re: Obratni čun 28

Ma nemam ja ništa protiv "velikih riječi", čak dapače ali mi je otrcano koristiti ih na taj način. Redovito mi je neugodno kad u stripu vidim kako protagonist stoji zagledan u nebo ili u pod (s obvezatnim sjenama preko lica), stišće pesnicu i promumlja nešto tipa - Jest, kasno je... - ili npr. - Puno, puno prekasno. "Velike riječi" ovdje postižu ne mali efekt već upravo - kontraefekt. Postoje metode i metode stripovskog pripovijedanja ali ovo je jednostavno tolko petparački da mi ne može biti smiješno. Odnosno, to može funkcionirati u komičnom stripu ali ovaj obračun autora sa samim sobom nosi ipak jednu težinu a takvi kruti dijalozi potcrtavaju posvemašnju pretencioznost same ideje ovog stripa. E sad, pošto je ovo ipak autorova tek neambiciozna skica za strip koju je velikodušno stavio svima na uvid, priznajem da je promašeno toliko cjepidlačiti oko nekih dijaloga/monologa. Više mi je poslužilo kao okidač za komentar nekih stvari koje me smetaju u stripu posljednjih dvadesetak godina.

By Pretenciozna ideja i neambiciozna realizacija on   8/25/2010 9:26 AM

Pretenciozna ideja i neambiciozna realizacija

Greškom sam stavio naslov posta pod Your name.

By Adolf on   8/25/2010 9:28 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation