Search
Friday, March 29, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Apr 28

Written by: darkomacan
4/28/2011 6:53 AM

Naučili smo:

- da je kod većine ljudi na skeneru RGB nepotrebno ostao defaultni setting

- da nitko ne može raditi, a da nešto u procesu ne nauči

- da su u stripu u igri ili Živaro indijanci ili košarkašice

Photobucket

(mcn)


Tags:

42 comments so far...

Re: Max Jaguar 010: DarK!

hvala svima sto ste prepoznali trud i sto primjecujete napredak..osobno nisam zadovoljan i znam da mogu bolje no jednostavno splet okolnosti mi nije dozvolio da ulozim vise vremena pa time i podignem kvalitetu samog uradka...no kako bi Shuckey rekao "sljedeci put ce biti bolje" :D

1KADAR
Bocni pogled na Maxa koji pogledom prati Magnoliju te paralelno u drugom planu Gligor takodjer pogleda uprta u Magnolijinom pravcu koja se ne vidi (dakle van kadra je da smanjimo broj likova unutar istoga)
Max "Rosa je ubijena?! Ali ko, kako.."
Gligor "Cekaj malo. Ko si bre ti?"
2KADAR
Samo Magnolija u kadru u punoj svojoj ljepoti tuzno gleda u portret Rose del Flores
Magnolia "Ja sam Rosina praunuka, Magnolija i tu sam kako bi saznala ko je tog kobnog dana bio u basti"
3KADAR
Svi akteri u kadru, pred portretom Rose del Flores.
Max "Ali kako to mislis izvesti?"
Magnolia "Sada kad nas je dosta za seansu, mozemo saznati."
Gligor (preplaseno) "A gde je Bauk?"

By DarK on   4/29/2011 7:21 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

DarK, ti si idiot.

To se jednostavno mora rechi.

Imaš cijeli post gore o writer's darling i ti opet, opet MORAŠ imati tri lika koji govore u zadnjem kadru i spominjanje Bauka, jer ne možeš pustiti ono što ti se kaže da pustiš.

DarK, ti si idiot.

By mcn on   4/29/2011 9:19 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Ovo je za mene sada ipak bilo previse, hvala na vasem vremenu i kritikama.
Nemam namjeru vise sudjelovati u vasim kolaboracijama niti sam se vise prijavljivao za iste..
Vjerujem da sam se drzao natuknica koje si mi natuknuo ali ocito nisam izveo onako kako si TI to zelio stoga budi slobodan i napisi kako zelis posto je ocito to i jedini najbolji moguci nacin...
nemam namjeru vise svojim crtezima umanjivati tvoju reputaciju niti imam zelju da me se vrijedja na ovaj meni prizeman nacin..
za razliku od tebe nemam namjeru tebe vrijedjati stoga svima lijepi pozdrav i sve najbolje kako na privatno tako i na poslovnom planu...

By DarK on   4/29/2011 9:33 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Uf, Max Jaguar nam je došao u lošu fazu. Maknut ćemo se privremeno odavde i otići u privatnu komunikaciju. Nadam se da će mi DarK odgovoriti na mail.

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   4/29/2011 9:49 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Lošeeee.....
Ua, Macane!!!

puno babica - dijete padne na pod.

By Quelava on   4/29/2011 10:29 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

DarK se javio na mail kojeg sam mu poslao i javio da definitivno odustaje od kolaboracije. Da, jasno je da Darko Macanu nije tražio branjenje i jasno je da Hrvoje Bratanić nije kompetentan braniti edukacijske metode Darka Macana kad iste trebaju obranu, ali morao sam! Pa ako se Darko ljuti neka me pošalje u kurac i to je to. :-)

Sugestija: proglasimo najzadnji scenarij za Max Jaguar 011 finalnim i neka Jurica prione poslu. Nećemo se praviti da se ništa nije dogodilo, ali ćemo se nastaviti događati!

Sve vas jako volim,

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   4/29/2011 10:43 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

E sad, nije da branim Macana, kad bi ima potrebu moga bi on to i sam nego...

Ako je ovo zamišljeno kao vježba onda mi je ležerniji pristup okej no ako u toj vježbi sudjeluju i profesionalci onda mi nekako razumno izgleda i prihvaćanje savjeta od istih i te savjete bar pokušati usvojiti... Bilo crtačke bilo scenarističke. Ne znam za ostale ali od početka san ovo uzeja ka besplatnu školu. Naravno nitko nije prisiljen sudjelovati ali mi smo amateri i moramo se moći nositi sa činjenicom da smo loši i samim tim podložni žestokoj kritici. Jedino radnim dišpetom tu kritiku možemo smanjiti. Odustajanje nije način jer sami nećemo moći dovoljno brzo i kvalitetno napredovati... A neki drugi "učitelji" vrlo vjerojatno su i gori ;o)
Usput kad već pišem "Rat i mir" ;o)... Zar je stvarno teško pogledati prethodne pasice prije crtanja ili pisanja? Konkretno, a bilo je i ranijih primjera, usporedite na kojoj je visini portret djevojke na posljednje dvi pasice. I tako to.
Iskreno draže mi je da mi na crtežima profesionalci ukazuju na greške nego da se laici dive kako "super" crtam.
Na kraju, nakon nekog vrimena i Macan omekša... Recimo na moju nadu o ispunjenom minimalnom crtačkom kriteriju, izjavija je kako "Oni, ( Dekara i on ) nemaju kriterija!" a nedugo nakon toga na upit o crtežu odgovori mi "Imaš lip rukopis!"

Pa sad se ti misli... ali nema odustajanja. :p

By Renky on   4/29/2011 11:08 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Hm. Nepotrebno? Kontraproduktivno? Previse?

Svako od nas moze da napreduje samo u odredjenoj meri, postepenim koracima. Niko ne moze da savlada sve odjednom. Otkrijes nesto, isprobavas i uvezbavas neko vreme, ovladas necim novim i to te odvede do sledece stepenice. Bez obzira da li je u pitanju pocetnik ili profesionalac, sistem je isti, samo se nivoi razlikuju. U stvari, mozda je najveca razlika u tome sto si, kao pocetnik, mnogo nesigurniji i osetljiviji. Ja se jos secam kako sam u Vinkovcima stajao pored klupe na kojoj su sedeli Kordej i Darko Perovic, i Igor je pokazivao svoje table... Toliko sam stvari zeleo da pitam, a nisam se usudio ni da otvorim usta:-)

Evo te citiram ovde, iz posta od pre neki dan:

Jest da je negdje vjerojatno pisalo i jest da sam ja bio previše prestrašen i nesiguran da bih pitao, a kolege prekolegijalni da bi mi objašnjavali ono što sam i sam trebao dokontati...

I jos:

te ... da kritika nije baš kao voda, jer se malo teže guta.

Dobro si dodao na kraju:

Ali je zdrava.

Samo je pitanje hoce li casa biti servirana tako da se covek zagrcne i odustane, ili da je ipak s mukom proguta i iskoristi. To, naravno, zavisi od coveka do coveka, ali komunikacija internetom dodatno otezava takve procene. U direktnom kontaktu covek moze videti u ocima, ili osetiti toplinu u glasu u izjavi kao sto je tvoja i shvatiti je kao direktnu pouku. Na internetu ispadne kao uvreda.

Treba znati i pohvaliti i pokuditi, tako da ne ode na "losu" stranu. Ne da ja to umem, i moj je komentar bio suvoparan i gusiteljski, ali kakve bi tek bile reakcije da je zapocet sa "Ti si idiot, zalepila ti se lampa za Gligora!" Pri tome se poznajemo dvadeset godina.

Ajmo na novi draft komentara za DarKa, pre novog drafta scenarija.

By pictogramax on   4/29/2011 11:32 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Po mom iskustvu, ljude možeš gaziti i možeš ih hvaliti. Od pohvala uglavnom ne bude koristi. Od gaženja je isto vrlo malo koristi, ali tu i tamo netko reagira onako kako treba, zainati se i bude bolji.

Kao što je netko napisao za pisanje, a primjenjivo je za svaku kreativnu aktivnost: nitko nije tražio da se time baviš, nikome nije stalo što se time baviš i nitko neće primijetiti prestaneš li.

Novi draft komentara za DarKa: DarK, žao mi je ... što sam ja morao biti onaj koji će ti reći istinu.

Novi darft scenarija: izbaciti zadnju Gligorovu rečenicu i možete javiti Jurici (koji ovo ne čita) da može crtati.

By mcn on   4/29/2011 1:00 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

nja nja nja... ljudima se ne govori da su idioti i točka (osim u šali ili kad ih se baš želi uvrijediti/povrijediti).

konstruktivna kritika je: "ponašaš se kao idiot jer ne slušaš ovu ili onu sugestiju". konstruktivna kritika je čak i: "ne ide ti to, ostavi se i probaj se baviti nečim drugim", ponekad. rijetko, ali ponekad.

"ti si idiot" je uvreda. ne može se tumačiti nikako drugačije.

nije moje da ikoga branim ili zastupam ičije mišljenje, ali, ako je baš došlo do nivoa netrpeljivosti, zar se nije moglo ići na: "moja pravila, moja stranica, DarK - ispadaš iz igre"?

isprika bi bila kul. ali, opet, nije na meni da govorim drugima kako da se ponašaju. bog sveti zna da bi i meni ponekad dobro došao neki superego da me upozorava kad sam prekoračio granicu.

a kaj sad s mojim scenarijem?

By jurica on   4/29/2011 1:01 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

zakašnjela reakcija (dok sam pisao bio prošli post).

oki. crtam.

By jurica on   4/29/2011 1:02 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

ILUSTRATIVNA ANEGDOTA: Kada su Savu Sumanovica izveli na streljane s ostalima, njegova majka, takodje medju zarobljenicima, iz ocajanja je uzviknula: "Pustite bar njega, on je Umetnik!" Na sta je Sava uzvratio: "Ne, majko, ja sam covek, kao i svi ostali ljudi ovde."

Prvo smo ljudi, pa strip autori. Ili bilo sta drugo.

By pictogramax on   4/29/2011 1:26 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Možda krivi izbor riječi, ali da Macanu nije stalo da se napreduje, ne bi se time ni bavio. Mislim da se sve uzburkalo u sasvim krivom smjeru i da ne bi trebalo vagati izbor riječi nego namjere. Koje su skroz pozitivne: naučiti proces. DarK, vrati se kad se ohladiš i razumno pristupi svemu. :)

By Melina on   4/29/2011 1:52 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Uf, nema me na netu par dana, i svasta propustim. :D

S jedne strane, komentiranje crteza i scenarija podiglo je sve ovo na nekakvu edukativnu razinu, ali izgubila se razigranost i nevinost. Profesionalci medju nama uveli su 'mentorski' stih, i to je super, jer svi mozemo nesto novo nauciti. Istina, mozda je ovakav kolaborativni proces bio prevelik zalogaj za DarKa, ali moglo se ovo moderirati i bez uvreda...

By Dommy on   4/29/2011 2:38 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Koji mentor svom uceniku govori da je idiot?
U kreativnom svijetu, sa sigurnoscu tvrdim niti jedan,
tj.
samo idiot moze reci nekome drugom da je idiot.

By ja on   4/29/2011 6:56 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

alo, tražim mentora za idiotluk

By idiot jr. on   4/29/2011 7:56 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

lol
za scenarij il crtez? :D

By ja on   4/29/2011 8:25 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

idiotluk u sirem smislu: nametanje svog scenarija i pljuvanje po istom, u nekoliko cinova
idiotluk u uzem smislu: pljuvanje po uceniku

By ja on   4/29/2011 8:29 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Dio problema kojeg imamo u ovim prepravljanjima scenarija je tzv. "writer's darling" - to je kad se autor nakači na nešto što mu je baš fora (tonir na bosu nogu, Džuka na štogod da je bilo ili DarK na podivljale biljke pa to nasilu želi zadržati bez obzira na uspostavljeni ritam pripovijedanja. Vic je u tome da se prihvati realnost: imaš tri-četiri kadra i to je sve; nije šteta baciti ideju, veći je problem zbog ideje zeznuti sve dotad uspostavljeno.

Što se više ideja odbaci, paradoksalno, scenarij postaje jači jer znači da su ostale one prave, što ne znači uvijek najjače, ali priči najprikladnije. Htjeti zadržati najjače u ovakvom projektu je kao kad bi svaki član benda htio solažu.

By mcn on   4/28/2011 10:33 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Lampu svjesno te namjerno nisam spominjao jer bi ispalo kao da kritiziram "trun u oku brata svojega, a ne vidim balvan u vlastitom."

Scenarij, pak:

- bolje; seansa je dobra fora, potiho objašnjava i male oglase

- previše teksta i likova po kadru, svi govore istovremeno. Uputa o pravnom lijeku: baci trechi kadar, ostalo rasporedi 1) Max (u njegovu repliku ubaciti ime ubijene) i Gligor 2) Magnolia (možemo je lijepo vidjeti s obzirom da se identificirala i očito nije dušica) koja se predstavi (i ja bih išao na prapraunuku ili čukununuku, ako je vech prosjek generacija oko 25, ali to je manje bitno) 3) slika svih aktera, Magnolijina rečenica o seansi, ali bez prve 4 riječi jer su višak).

mcn

By mcn on   4/28/2011 10:27 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Bravo za DarKa, napredak je ocigledan u odnosu na prethodni kais!
Jeste, i meni je zasmetala lampa u poslednjem kadru, ali ajde da to neko vreme ostavimo na miru:-)
Bez obzira na poneku gresku, odmah je vidljiv trud da se uradi bolje nego prosli put.

By pictogramax on   4/28/2011 8:58 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Dzuka, to mu je keckica :)
A mene najviše smeta neuverljivi srpski.
I ne samo kod DarKa.
Pa gde si bre vido da se u Srbiju kaze "tko"?!
Ko bre dabre!

By Quelava on   4/28/2011 8:44 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

necu se upustat u komentiranje scenarija - em se ne osjecam dovoljno kompetentnim, em puno babica kilavo dijete i to ...
al moram pohvaliti darKa za pasicu daleko bolje nacrtanu od prve. trud je evidentan.
gresaka ima, ali se one najcesce mogu pravdat nedostatkom crtackog iskustva i znanja. ono shto mi se cini neoprostivo (iako je u stvari sitnica) je na trecem kadru - svijetiljka zaljepljena maxu na glavu. a cijeli tjedan pricamo o planovima i uzasno je jednostavno bilo pomaknuti maxovu glavu malo ljevo i gore.

By dzuka on   4/28/2011 8:37 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

U svakom slučaju poseksala se sa 16... ili i ranije :P A možda je u tome i kvaka buduće radnje... Horor sapunica.

By Renky on   4/28/2011 3:08 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Mozda ovako ipak..

1KADAR
CIjela soba, svo troje u kadru, Magnolia i nadalje sjedi u naslonjacu, Max je pokraj kamina, okrenut prema Magnoliji, a Gligor je takodjer okrenut prema Magnolij jos uvijek drzeci sat u ruci..
1KADAR
Max "Ubijena?! Ali tko, kako.."
Gligor "Cekaj malo. Tko si bre ti?"
Magnolia "Ja sam Magnolia, Rosina praunuka."
2KADAR
Magnolia sada stoji pokraj Maxa i gleda u portret, Max i Gligor koji je u pozadini je prate.
Magnolia "Ne znam tko, ali njezin duh je jos tu i sada kad nas je dosta za seansu mozemo da saznamo."
3KADAR
Sredina sobe, svi stoje u krugu.
Max "Ali ja ne znam nista o tome"
Magnolia "Zato ja znam, ali pazite kuca je opasna, mene je vec zakljucala u sobi."
Gligor (preplaseno) "A gde je Bauk?"

By DarK on   4/28/2011 1:17 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

@ Dupli
uff da racunica se ne poklapa..:D..neka onda bude praunuka..onda je to to..
sto se tice ovih ostalih situacija ja ne znam kako objasniti..scenarij je bio takav, da je ona sjedila, nije vristala, pokusao sam u prvotnom pokusaju da bude duh, zato je levitirala..:D, to bi objasnilo kako je dosla iza vrata i zasto se nije uplasila...no boja kose je negirala takvu mogucnost odnosno da bude Rosin duh tako da ostaje jedino opcija da bude duh sluskinje koja je vidjela ubojstvo?? mozda?

By DarK on   4/28/2011 1:01 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Doduse, mozda je Rosin sin otac od Magnolije, a ne Rosina kci Magnolijina majka. To znaci da je pod jako stare dane postao otac. Svejedno, 100 godina je previse vremena za samo dvije generacije.

By dupli on   4/28/2011 12:54 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Ako je Rosa ubijena prije 100 godina, koliko godina onda ima Magnolija, a koliko je imala Magnolijina majka kad ju je rodila?
Zasto je Magnolija sjedila iza zakljucanih vrata (gligor ih je razvalio prije dvije pasice)?
Zasto nije reagirala (vikala, bjezala) kad je gligor uletio u sobu i zasto je ovaj nije vidio?

By dupli on   4/28/2011 12:49 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

OK,

1KADAR
CIjela soba, svo troje u kadru, amazonka u minici..:) (Magnolia) i nadalje sjedi u naslonjacu, Max je pokraj kamina, okrenut prema Magnoliji, a Gligor je takodjer okrenut prema Magnolij jos uvijek drzeci sat u ruci..
1KADAR
Max "Ubijena?! Ali tko, kako.."
Gligor "Cekaj malo. Tko si bre ti?"
Magnolia "Ja sam Magnolia, Rosina unuka."
2KADAR
Magnolia sada stoji pokraj Maxa i gleda u portret, Max i Gligor koji je u pozadini je prate.
Magnolia "Ne znam tko, ali njezin duh je jos tu i sada kad nas je dosta za seansu mozemo da saznamo."
3KADAR
Sredina sobe, svi stoje u krugu.
Max "Ali ja ne znam nista o tome"
Magnolia "Zato ja znam, ali pazite kuca je opasna i treba nas cetiri."
Gligor (preplaseno) "A gde je Bauk?"

By Dark on   4/28/2011 12:38 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Opet ne valja.

- spominjanje baštovana je višak, a Maxova druga replika je isto kilava ekspozicija

- Gligor je bio u istoj sobi s Maxom pa su neodgovorena pitanja a) kako on nije vidio djevojku ili b) ako jest, kako reagira.

A pasice se inače vežu na ono zadnje što je rečeno, kao u kazalištu. Dakle, ne bi bilo loše ponoviti (ali drukčije) ono o ubojstvu prije no prijeđemo dalje.

By mcn on   4/28/2011 12:17 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

jurica:

> ali do koliko je to sati u nedjelju? jel to zaključno s nedjeljom ili isključivo do nedjelje? po srednjeeuropskom vremenu?
> pretpostavljam do ponoći s 1. na 2., pa ja moram zgotoviti do ponoći s 4. na 5.?

Tvoj scenarij mora biti gotov do ponoći sa 4. na 5. svibnja, GMT + 1.

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   4/28/2011 12:01 PM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

OK,

1KADAR
pogled s Maxovih ledja na amazonku u minici koja se sada ustala
Max "Tko ste Vi? Da li ste Vi dali oglas za bastovana?"
Djevojka "Da, jesam. Ja sam Magnolia, Rosina unuka i trebam Vasu pomoc. Ali ne kao bastovana."

2KADAR
Magnolia stoji pred prozorom i gleda prema van s tugom u ocima dok Max gleda ponovo u portret
Magnolia "Ova kuca je prokleta i Rosina dusa je vezana za nju "
Max "Mislim da sam ju vidio u auli. Ali kako da Vam pomognem?"

3KADAR
Bauk naprasito upada u sobu,
Bauk "Brzo pomagajte, biljke ce pojesti Gligura!!"

BOjim se da je mozda malo previse teksta u prvom kadru..:S
Sto vi mislite?

By DarK on   4/28/2011 11:53 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

oki. neću onda ni gledati do nedjelje.

ali do koliko je to sati u nedjelju? jel to zaključno s nedjeljom ili isključivo do nedjelje? po srednjeeuropskom vremenu?

pretpostavljam do ponoći s 1. na 2., pa ja moram zgotoviti do ponoći s 4. na 5.?

By jurica on   4/28/2011 11:33 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

@jurica - do nedjelje imamo pravo prekrajati scenarij, sori. >:)

By mcn on   4/28/2011 10:52 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

a) djevojka na stepenicama (i na slici) je bila crnokosa i pregrnuta nečim, ova je plava amazonka u minici - po meni (a i svakom prosječnom čitatelju) to dakle nije više Rosa nego nego neki posve novi lik.

b) zašto levitira? Je li potreban dodatan stupanj očuđenja ili je ovo samo još jedna toniroviština?

c) kad smo Gligora i Bauka dosad vukli i razradili im karakterizaciju, ne bi ih trebalo tek tako baciti. Ili dobro, baci ih, ali ne možeš ih baciti u zadnjem kadru pasice nakon što se dvije pasice nisu pojavljivali jer čitatelj koji se uključi s 011 nema pojma o čemu je riječ. Dakle, da bi ih bacio, trebaš ih uvesti, a onda ti ne ostaje mjesta da ih baciš. >:)

Ostav, sve ponovo!

By mcn on   4/28/2011 10:51 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

@ dupli..mislim da netko u strahu bas i ne pazi na manire nego reagira refleksno pa nekako bi po meni ti bolje odgovaralo..ali to je moje misljenje..s drugom primjedbom se slazem pa izbacujem i mjenjam:

1 KADAR
pogled s Maxovih ledja na Rosu koja blago levitira ..
Max "Tttkko si ti?"
Rosa "Pa zar si slep. Mozda te je odeca zbunila. Ja sam Rosa del Flores."

2KADAR
Max pokusava pobjeci i trci prema vratima dok Rosa mirno ostaje lebdjeti iza njega.
Max "Upomoc!! Pomozite!!"
Rosa "Bojim se da te nema vise tko cuti..."

3KADAR
s lijeve strane kadra u krupnijem planu vidi se Baukova ruka u grcu ispod hrpe zlata, dragulja, dok s desne vise u pozadini se vide samo Baukove noge kako vise omotan u lijane i bilje s stropa

Rosa iz offa
"..njihova pohlepa ih je skupo kostala. Kuca je prokleta i zato trebam tvoju pomoc"

By DarK on   4/28/2011 10:27 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Od kada je Max na ti s Rosom?
Samo u kadru gdje se pojavljuje na stepenicama Rosa je oslovila Maxa s ti, a kasnije su presli na vi.
Ja bih izostavio ono "Sto hoces od mene" iz prvog kadra

By dupli on   4/28/2011 10:14 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

ispravak:

1 KADAR
pogled s Maxovih ledja na Rosu koja blago levitira ..
Max "Tttkko si ti? Sto hoces od mene"
Rosa "Pa zar si slep. Mozda te je odeca zbunila. Ja sam Rosa del Flores."

2KADAR
Max pokusava pobjeci i trci prema vratima dok Rosa mirno ostaje lebdjeti iza njega.
Max "Upomoc!! Pomozite!!"
Rosa "Bojim se da te nema vise tko ni cuti..."

3KADAR
s lijeve strane kadra u krupnijem planu vidi se Baukova ruka u grcu ispod hrpe zlata, dragulja, dok s desne vise u pozadini se vide samo Baukove noge kako vise omotan u lijane i bilje s stropa

Rosa iz offa
"..njihova pohlepa ih je skupo kostala. Kuca je prokleta i zato trebam tvoju pomoc"


By DarK on   4/28/2011 8:45 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Primjedba na scenarij: Max ne zna da se dvojica žicara zovu Gligor i Bauk. U ostalo se neću petljati, ali ovo što sam napomenuo se mora popraviti.

Jurice, kad HOĆEŠ da bude gotovo?

Hrvoje Bratanić

By Shuckey on   4/28/2011 8:32 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

hmmm... čovjek se slabo više usudi reći nešto pozitivno.

ako smijem natuknuti - meni ovdje sve funkcionira. prva sličica mi je malo tak tak (sumnjiva perspektiva, gesta izgleda više kao da pali svjetlo nego gleda što piše...), ostalo mi je osobno sve pet. zakaj duhica koja levitira ne bi bila košarkaških proporcija?

***

scenarij:
kad mogu početi crtati? gust mi je raspored (Filter slavi rođendan), pa što prije to bolje, ali obično se o korekcijama tjednima raspravlja, pa... u kojem trenutku znam da je to to i mogu početi uništavati svojim nemuštim šarotinama?

By jurica on   4/28/2011 8:27 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

Uraaaa! Topic osvježen!

11: Piše DarK, rok 01.05.2011.. Crta: jurica, rok 04.05.2011..
12: Piše jurica, rok 08.05.2011.. Crta: ivan, rok 11.05.2011..
13: Piše ivan, rok 15.05.2011.. Crta: džuka, rok 18.05.2011..
14: Piše džuka, rok 22.05.2011.. Crta: Dommy, rok 25.05.2011..
15: Piše Dommy, rok 29.05.2011.. Crta: ivan, rok 01.06.2011..
16: Piše ivan, rok 05.06.2011.. Crta: Quelava, rok 08.06.2011..
17: Piše Quelava, rok 12.06.2011.. Crta: dario, rok 15.06.2011..
18: Piše dario, rok 19.06.2011.. Crta: iko, rok 22.06.2011..
19: Piše iko, rok 26.06.2011.. Crta: Dommy, rok 29.06.2011..
20: Piše Dommy, rok 03.07.2011.. Crta: milandj, rok 06.07.2011..
21: Piše milandj, rok 10.07.2011..

Tko crta pasicu 21 koja mora biti nacrtana do srijede 13.07.2011.? Ista osoba piše pasicu 22 koja treba biti napisana do nedjelje 17.07.2011.. Ova osoba može biti bilo tko osim Dommyja i milandja.

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   4/28/2011 8:27 AM

Re: Max Jaguar 010: DarK!

osobno sam jako nezadovoljan..no ocekujem i vase komentare..:)
imao sam jako los tjedan no ne zelim se ispricavati..u nastavku..scenarij za Juricu...

1 KADAR
pogled s Maxovih ledja na Rosu koja blago levitira ..
Max "Tttkko si ti? Sto hoces od mene"
Rosa "Pa zar si slep. Mozda te je odeca zbunila. Ja sam Rosa del Flores."

2KADAR
Max pokusava pobjeci i trci prema vratima dok Rosa mirno ostaje lebdjeti iza njega.
Max "GLIGOR?!BAUK?!"
Rosa "Bojim se da ti oni vise ne mogu cuti ni pomoci..."

3KADAR
s lijeve strane kadra u krupnijem planu vidi se Baukova ruka u grcu ispod hrpe zlata, dragulja, dok s desne vise u pozadini se vide samo Baukove noge kako vise omotan u lijane i bilje s stropa

Rosa iz offa
"..njihova pohlepa ih je skupo kostala. Kuca je prokleta i zato trebam tvoju pomoc"


Hvala na citanju
:D

By DarK on   4/28/2011 7:58 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize
Archive
<March 2024>
SunMonTueWedThuFriSat
252627282912
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Monthly
January, 2024
December, 2023
November, 2021
September, 2021
July, 2020
January, 2020
October, 2018
September, 2018
June, 2018
March, 2018
December, 2017
September, 2017
July, 2017
June, 2017
March, 2017
February, 2017
October, 2016
August, 2016
July, 2016
February, 2016
January, 2016
December, 2015
October, 2015
September, 2015
July, 2015
May, 2015
April, 2015
March, 2015
February, 2015
November, 2014
September, 2014
August, 2014
July, 2014
June, 2014
May, 2014
April, 2014
March, 2014
February, 2014
January, 2014
November, 2013
October, 2013
September, 2013
July, 2013
May, 2013
April, 2013
March, 2013
February, 2013
January, 2013
December, 2012
November, 2012
October, 2012
September, 2012
August, 2012
July, 2012
June, 2012
May, 2012
April, 2012
March, 2012
February, 2012
January, 2012
December, 2011
November, 2011
October, 2011
September, 2011
August, 2011
July, 2011
June, 2011
May, 2011
April, 2011
March, 2011
February, 2011
January, 2011
December, 2010
November, 2010
October, 2010
September, 2010
August, 2010
July, 2010
June, 2010
May, 2010
April, 2010
March, 2010
February, 2010
January, 2010
December, 2009
November, 2009
October, 2009
September, 2009
August, 2009
July, 2009
June, 2009
May, 2009
April, 2009
March, 2009
February, 2009
January, 2009
December, 2008
November, 2008
October, 2008
September, 2008
August, 2008
July, 2008
June, 2008
May, 2008
April, 2008
March, 2008

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation