Search
Thursday, April 25, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 30

Written by: darkomacan
7/30/2011 2:12 AM

Ovako: Vibor Čavor ima posao, ali crta i prilično okej stripove. "Prototip", zadnji koji mi je poslao okej je priča u svom žanru ... do zadnjih nekoliko stranica koje jednostavno ne pušim. Zato, u dogovoru s Viborom, stavljam njegov strip ovdje da pitam sve vas: a kako biste vi završili tu priču, što biste promijenili?

Prototip (.pdf, oko 3,5 Mb) - desni klik pa "save content as".

Unaprijed hvala!

(mcn)

Tags:

13 comments so far...

Re: Spasite stvar!

previse teksta. previse se objasnjava, doslovno se osjecam ko blentavo dijete dok citam to.

By josephbt on   7/30/2011 7:04 AM

Re: Spasite stvar!

Neka umjesto plaćenika policajac upuca robota kojeg je plaćenik postavio kao mamac i onda plaćenik upuca policajce i onda mu na izdisaju taj debeli ispriča tu spiku sa zadnje stranice. Plaćenik onda ostaje da za svoju dušu počisti sve konce i može kasnije umrijeti nakon što pojebe noćnu sestru i njenog nijemog mlađeg brata nauči kako igrati baseball.

By Emir on   7/30/2011 10:00 AM

Re: Spasite stvar!

Josephbt je sasvim u pravu. Tako se stripovi ne završavaju, tako onaj blentavi Chiaverotti piše Dylan Doga i zbog njega ga više ne čitam.
Od hrpetine filmova i stripova na sličnu temu nikad nisam vidio da ovakav lik i uspije pobijeći...pa pustite ga više da zbriše, dajte mu to njegovo sunce i more, dajte mu limunadu i povjetarac. Neka zasadi cviće u robotovu glavinu.
Nemam suvislo objašnjenje za robota, ali ne treba sve uvijek ni objašnjavati.

By mjacan on   7/30/2011 12:41 PM

Re: Spasite stvar!

Ovo što je rekao josephbt. Svaka čast film noiru i voiceoverima, ali ako već imamo unutarnji monolog glavnog lika onda neka to bude neko tvrdokuhano purple prose filozofiranje a ne da tip bjesomučno ponavlja jedno te isto odnosno opisuje i objašnjava ono što već vidimo, ili bismo trebali vidjeti na slikama. Ovako em se podcjenjuje čitatelj, em glavni lik ne zvuči ko hladnokrvni profesionalac nego više ko nezreli klinac koji se igra killera ili anonimni mlakonja koji na forumu ispituje kako zbariti žensku. Na kraju mi je još najbolji dio onaj s manijacima upravo zato jer je tip privremeno začkomio. I ovo što je mjacan rekao, pustite lika da pobjegne! Inače je okej. :)

By Dead Robot on   7/30/2011 2:58 PM

Re: Spasite stvar!

A recimo ovako : na 43 str. umjesto pojave pandura glavni lik bježi... zadnji kadar na avion u zraku.
str.44
Prvi kadar: Veliki, preko skoro pola table.Pogled s mora na Kolibu slamnatog krova okruženu palmama. Na trijemu u sijeni sijedi naš plačenik.
Drugi kadar: Cijelom širinom table, tanji. Profil plačenika iza njega na ogradi glava robota koja služi kao vaza-
Treći kadar: Cijelom širinom, isto kao drugi. Kamera se zaokreće, direktan pogled na plačenika mrkog pogleda. Sad se oko njega vidi desetak rasturenih robotskih glava upotrijebljenih na razne načine...možda da u jednoj hladi pivu, ne znam. ako je komplicirano neka samo vise kao suveniri.
Četvrti kadar: Cijelom širinom. Pogled na potiljak plačenika. Ispred njega se vidi zaljev sa usidrenom jahtom i čamac koji dolazi prema obali.
str. 45
Prvi kadar: Visoki čovjek u bijelom odijelu se iskrcava na pješčanu obalu. Pomočnik ostaje za pentom.
Drugi kadar: I plačenik i čovjek su u kadru. Face to face.
Plačenik : Dobar dan, šefe. Nemate nijednog robota sa sobom ?
Šef : Nemoj se ljutiti, pa morao sam te održati u formi.
Treći kadar: Šef pripaljuje cigaru, iza njega plačenik s rukama u džepovima bermuda šutira dio nekog robota.
Šef : Imam posao za tebe... najveći do sada... i najteži.
Plačenik : Mogu li odbiti ?
Četvrti kadar: Plačenik zamišljeno gleda prema moru.
Šef iz offa (nema ga u kadru) : Možeš.
Peti kadar : Cijelom širinom. Pogled s leđa. Šef stavlja ruku na plačenikovo rame, on i dalje gleda prema moru.
Šef : Ovi roboti su savršenstvo tehnologije, a ti si ih sve riješio. Ti si najbolji. Šteta je da ovdje veneš.
str. 46
Prvi i drugi kadar su cijelom širinom, identična kamera, direktan pogled na njihova lica.
Prvi kadar: samo njihovi pogledi u daljinu.
Drugi kadar: Plačenik misli : Možete bježati koliko hoćete, ali ne možete pobijeći od onoga što ste.
Treći kadar : Preko pola strane zavlači se ispod ostalih kadrova. Krupni plan plačenikovog nasmijanog lica.
Plačenik misli : UBOJICA.
The end
Napomena: promijenio bi naslov stripa u "Ubojica", "Prototip" više nema smisla.

By mjacan on   7/30/2011 7:03 PM

Re: Spasite stvar!

Previše texta? Definitivno. Na žalost uvidio sam to tek naknadno i uz pomoć Darka. U svakom slučaju ste u pravu. Ovaj zadnji komentar s alternativnim završetkom mi je dosta zanimljiv. Čekam da vidim što ćete dalje napisati. Hvala, ljudi.

By Vibor on   8/1/2011 1:06 PM

Re: Spasite stvar!

najednostavnije, i možda presigurno, al ako ne želiš mjenjat previše strip, je sljedeće;

onaj tvoj kraj navuć malo naprijed;

zbriši sve od 43 jer od tud si se totalno izgubio. ubaciš još jednu stranicu iživljavanja nad robotom zbog emocionalnog pražnjenja publike. a i jer se možeš izvuć s tim. i jednu hamletovsku pozu gdje drži glavni lik lubanju robota. iako tu i paše depresivna scena o smislu života gdje se lik pita hoće li stići u svoj raj, jel to kraj borbe, možda ima još jedan robot... zapravo on primi lubanju i pročita na njoj da je prototip i da pripada policiji pa rasteretiš s tim malo kraj. zatim pogleda kroz prozor i ugleda onu dvojicu kako idu prema vratima.

zatim dok hodaju prema vratima policajac priča ona dva balončića o plačenom ubojici ali prije laboratorija.

oni dođu do vrata . inspektor izvuće pištonj napominjući kako su tu da ga ubiju. poviče "policija" kad dva metka ga raznesu. kroz rupu u vratima vidimo plačenika koji kaže "znam."

onaj drugi sad nije partner nego tehničar zadužen za robota. on u suzama ispriča o robotima i kako se policajac i njegov partner prije mirovine rješavaju zastarjelih slučajeva. plus ono tvoje.

kad shvati koliko je važn tehničar i čuje dva balončiča plačenik kaže samo "zanimljivo." u sljedečoj slici plačenik hoda dalje a u pozadini vidimo mrtvog tehničara, na leđima glave prema nama i rupom u čelu.

znači ona zadnja dva balončiča ti ne trebaju. i gotov si. znam da nakon departeda svi vole ubijati glavne likove al ovak dobiješ dobrog antijunaka i njegov prvi veliki slučaj.

zadnja slika ti može biti onaj balončić gdje on kaže da neće stić na ovaj zrakoplov al ima još jedan u dva. kako iskvarena policija za zakonom u vlastitim rukama i takvom tehnologijom znaći nema sigurnog raja više na svijetu i kako ima dovoljno vremena do dva spastiti svijet, blah blah.

inaće ponekad jednostavno zajebeš i onda ili baci sve ili objavi što imaš. nemaš ništa u ovoj priči nešto specijalno zbog čega bi vrijedilo mučenje prepravljanja svih 45 stranica ispočetka.

na ovaj način bar dobiješ kakav takav svemir i glavnog anti junaka. sve druge varijante, probao sam traže prerađivanje cijelog stripa i ubacivanje stvari.

tebi je zapravo čitav strip uvod i zadnje 4 str si ostavio za čitavu priča pa zapravo tražiš puno tako da nije da ti fali "samo" kraj.

stvarno mislim da ti je moje riješenje najednostavnije i najmanje mijenja atmosferu i samu priču.

By edobaka on   8/2/2011 2:13 AM

Re: Spasite stvar!

najednostavnije, i možda presigurno, al ako ne želiš mjenjat previše strip, je sljedeće;

onaj tvoj kraj navuć malo naprijed;

zbriši sve od 43 jer od tud si se totalno izgubio. ubaciš još jednu stranicu iživljavanja nad robotom zbog emocionalnog pražnjenja publike. a i jer se možeš izvuć s tim. i jednu hamletovsku pozu gdje drži glavni lik lubanju robota. iako tu i paše depresivna scena o smislu života gdje se lik pita hoće li stići u svoj raj, jel to kraj borbe, možda ima još jedan robot... zapravo on primi lubanju i pročita na njoj da je prototip i da pripada policiji pa rasteretiš s tim malo kraj. zatim pogleda kroz prozor i ugleda onu dvojicu kako idu prema vratima.

zatim dok hodaju prema vratima policajac priča ona dva balončića o plačenom ubojici ali prije laboratorija.

oni dođu do vrata . inspektor izvuće pištonj napominjući kako su tu da ga ubiju. poviče "policija" kad dva metka ga raznesu. kroz rupu u vratima vidimo plačenika koji kaže "znam."

onaj drugi sad nije partner nego tehničar zadužen za robota. on u suzama ispriča o robotima i kako se policajac i njegov partner prije mirovine rješavaju zastarjelih slučajeva. plus ono tvoje.

kad shvati koliko je važn tehničar i čuje dva balončiča plačenik kaže samo "zanimljivo." u sljedečoj slici plačenik hoda dalje a u pozadini vidimo mrtvog tehničara, na leđima glave prema nama i rupom u čelu.

znači ona zadnja dva balončiča ti ne trebaju. i gotov si. znam da nakon departeda svi vole ubijati glavne likove al ovak dobiješ dobrog antijunaka i njegov prvi veliki slučaj.

zadnja slika ti može biti onaj balončić gdje on kaže da neće stić na ovaj zrakoplov al ima još jedan u dva. kako iskvarena policija za zakonom u vlastitim rukama i takvom tehnologijom znaći nema sigurnog raja više na svijetu i kako ima dovoljno vremena do dva spastiti svijet, blah blah.

inaće ponekad jednostavno zajebeš i onda ili baci sve ili objavi što imaš. nemaš ništa u ovoj priči nešto specijalno zbog čega bi vrijedilo mučenje prepravljanja svih 45 stranica ispočetka.

na ovaj način bar dobiješ kakav takav svemir i glavnog anti junaka. sve druge varijante, probao sam traže prerađivanje cijelog stripa i ubacivanje stvari.

tebi je zapravo čitav strip uvod i zadnje 4 str si ostavio za čitavu priča pa zapravo tražiš puno tako da nije da ti fali "samo" kraj.

stvarno mislim da ti je moje riješenje najednostavnije i najmanje mijenja atmosferu i samu priču.

By edobaka on   8/2/2011 2:13 AM

Re: Spasite stvar!

edit:

znači na životu ostane partner mrtvog policajca i neodređen broj robota. ovisi koliko ti treba u budućnosti...

a za balončiće mislim na zadnja šest. dva o ubojici, dva tehnologiji i dva o novcu. zadnja dva ti ne trebaju, očito.

By edobaka on   8/2/2011 2:17 AM

Re: Spasite stvar!

Ja bih samo izmjenio tekst po oblačićima na zadnje dvije i pol strane.

Na 46 stranici bih u predzadnjem kadru u captionu ponovio dio inspektorove rečenice npr. Caption:“Jer si očito rastresen zbog svega.” U zadnjem kadru bih u balončić stavio nešto kao "Android v.0.1 Proto. Javljam se na dužnost, gospodine".

Na 47. stranici može ostati u prvom balončiću samo "Drago mi je." Onda inspektor kokne androida, a onaj drugi tip može biti tehničar i vikne: "Zašto? Pa samo sam ga trebao isključiti!"
Inspektor: "Ovo je otišlo predaleko."
Inspektor: "Napravili ste popriličnu gužvu u gradu, a i sami smo umalo nastradali."
inspektor: "Ne mislite li da ste ovaj put pretjerali s testiranjem? "
Na 48. str može biti neka priča tipa: "Mislim, dati mu identitet plaćenog ubojice. Što ste time htjeli ispitati? Nekad zaista ne razumijem logiku ljudi iz Laboratorija za specijalnu opremu. Što je sljedeće? Dati ćete mu obitelj? Žena i djeca? Možda pas i ljubavnica? Ha, ha! Bojim se da ću prije ja u mirovinu nego li će naš robocop na ulicu. Nego, da li ste primjetili kako su oni jadnici slinili za vašom lutkicom? Jeste li razmišljali o prenamjeni? Ne bi ga bilo teško reprogramirati u igračku za odrasle. Ha, ha! ....Bla, bla..."

By dupli on   8/2/2011 12:37 PM

Re: Spasite stvar!

Višak ideja može biti jednaki problem kao i manjak ideja.

By mcn on   8/2/2011 4:18 PM

Re: Spasite stvar!

zapravo su tri ideje. prva mjenja čak i naslov i dobra dio stripa. moja mjenja zadnjih par strana. od duplog ne mjenja puno osim balončića ali opet ostaje hrpa teksta na kraju što je i bilo veći problem od same radnje. pa ovisi koliko čovjek ima vremena na raspolaganju al ak ne želi komplicirat nek posluša duplog.

napiši Cavore scenarij pa ga stavi tu i onda nova runda.

By edobaka on   8/2/2011 7:28 PM

Re: Spasite stvar!

zapravo su tri ideje. prva mjenja čak i naslov i dobra dio stripa. moja mjenja zadnjih par strana. od duplog ne mjenja puno osim balončića ali opet ostaje hrpa teksta na kraju što je i bilo veći problem od same radnje. pa ovisi koliko čovjek ima vremena na raspolaganju al ak ne želi komplicirat nek posluša duplog.

napiši Cavore scenarij pa ga stavi tu i onda nova runda.

By edobaka on   8/2/2011 7:41 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize
Archive
<April 2024>
SunMonTueWedThuFriSat
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011
Monthly
January, 2024
December, 2023
November, 2021
September, 2021
July, 2020
January, 2020
October, 2018
September, 2018
June, 2018
March, 2018
December, 2017
September, 2017
July, 2017
June, 2017
March, 2017
February, 2017
October, 2016
August, 2016
July, 2016
February, 2016
January, 2016
December, 2015
October, 2015
September, 2015
July, 2015
May, 2015
April, 2015
March, 2015
February, 2015
November, 2014
September, 2014
August, 2014
July, 2014
June, 2014
May, 2014
April, 2014
March, 2014
February, 2014
January, 2014
November, 2013
October, 2013
September, 2013
July, 2013
May, 2013
April, 2013
March, 2013
February, 2013
January, 2013
December, 2012
November, 2012
October, 2012
September, 2012
August, 2012
July, 2012
June, 2012
May, 2012
April, 2012
March, 2012
February, 2012
January, 2012
December, 2011
November, 2011
October, 2011
September, 2011
August, 2011
July, 2011
June, 2011
May, 2011
April, 2011
March, 2011
February, 2011
January, 2011
December, 2010
November, 2010
October, 2010
September, 2010
August, 2010
July, 2010
June, 2010
May, 2010
April, 2010
March, 2010
February, 2010
January, 2010
December, 2009
November, 2009
October, 2009
September, 2009
August, 2009
July, 2009
June, 2009
May, 2009
April, 2009
March, 2009
February, 2009
January, 2009
December, 2008
November, 2008
October, 2008
September, 2008
August, 2008
July, 2008
June, 2008
May, 2008
April, 2008
March, 2008

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation