Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Dec 22

Written by: darkomacan
12/22/2011 8:37 PM

Što smo naučili:

- da na Duplog mogu računati i oni koji nemaju prste

- da su škare opet Enterprajz, a Dupli me skoro stigao po začrčkanosti

- da vidim da nam podvaljuje nešto na čemu će graditi scenarij, ali to je okej

Photobucket

(mcn)

Tags:

10 comments so far...

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!


MAX JAGUAR 038 (scenarij)

KADAR 1.
Rosa-duh obraća se Rosi-biljci koja u nevjerici zuri u nju. Max, Magnolija, Gligor i Bauk u čudu pokušavaju shvatiti što se događa. Može ptičja perspektiva (lakša opcija) ili žablja (teža opcija).

Rosa-duh: Grozo paklena, stani!
Rosa-biljka: Nemoguće! Rosino metafizičko telo!
Gligor: Spašeni smo, Bauče! Stigla konjica!

KADAR 2.
Krupni plan na Rosu-biljku (može samo lice).

Rosa-biljka (1. balončić): Kako si uspela izići iz slike?
Rosa-biljaka (2. balončić): Nije ni važno. Ionako si preslaba da bi me pobedila. Ovaj put ću da te rasturim u ektoplazmatsku paramparčad!

KADAR 3.
Ovdje imamo dvije verzije scene zavisno o smjeru u kojem se želi raspetljati priča. Tekst u oblačićima
je jednak bez obzira koja se verzija odabere.

Verzija 1:
Rosa-duh raširenih ruku gleda pravo ispred sebe (u smjeru Rose-biljke).
Ispod Rose-duha je Max koji zagledava samog sebe (pokušava shvatiti što se s njim događa), a oko ramena i glave izlazi mu blještavo svijetlo slično onom kod Rose-duha. (U ovoj verziji metafizičko tijelo grofa Novaka je u Maxu. Neznam na koju foru je došlo tamo ali je vjerojatno objašnjenje za njegovu močnu krv. Ujedno je i objašnjenje kako Max zna što se događalo u prošlosti ).

Verzija 2 (meni draža):
Rosa-duh raširenih ruku gleda pravo ispred sebe (u smjeru Rose-biljke).
Ispred Rose-duha u prvom planu vide se škare zabijene u Rosu-biljku. Oko škara izlazi blještavo svijetlo slično onom kod Rose-duha. (U ovoj verziji metafizičko tijelo grofa Novaka je u škarama. Slično kao što je metafizičko tijelo Rose bilo u portretu. Maxova krv je močna nevezano za ovu priču i služila je kao okidač za oslobađanje Rose iz portreta i sada Novaka iz škara. Kako su škare za vrijeme seanse porezale Maxa, on je došao u kontakt s Novakovim metafizičkim tijelom i to može biti objašnjenje zašto se Max tokom nesvjesti prisjetio Novakove prošlosti.)

Rosa-duh (1. balončić): Sama te ne mogu pobediti, ali krv Jaguara ovog moćna je.
Rosa-duh (2. balončić): Grofe Novak, vereniče moj, ustanite!

By dupli on   12/21/2011 5:13 PM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

super! i pasica i scenarij =)

By deer on   12/22/2011 11:20 PM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

Dupli, naš spasitelj! Dupli, veliki i moćni Dupli!Dupli, umiritelj entropije!

(I Krofski koji mora crtati po njegovom scenariju. Krofski, džabe se praviš da nisi pročitao ovo, svi znamo da si tu.)

Topic osvježen! Uraaaa!

www.tinyurl.com/maxjaguar-topic

Crtež Max Jaguar 038: Krofski! Rok 28.12.2011..
Scenarij Max Jaguar 039: Krofski! Rok 1.1.2012.. Ako ne bude smak svijeta.

Tko crta Maxa 039? Ista osoba piše Maxa 040. Ne može Krofski, ne smije mcn.

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   12/23/2011 10:10 AM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

Zapravo mi se ne sviđaju dijalozi ... I je li, po tebi, duh bio u slici i je li to uopće bitno? Zapravo, koja je tvoja verzija prethodnih događaja vizavi Rose?

By mcn on   12/23/2011 8:17 PM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

Šta se ovde ne događa? Scenario nije odobren, ili ja nisam čuo pucanj za start?

By Krofski on   12/26/2011 5:59 PM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

Scenarij nije odobren. Oprosti na čekanju.

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   12/26/2011 6:59 PM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

Isprike zbog kašnjenja komentara. Bili su blagdani i nisam se spajao na internet.

Odgovor mcn-u:

Duha si ti ponovo uveo mada smo mogli i bez toga ali dobro.
Ako Rosa nije umrla, a izgleda da nije iz sve one prethodne priče, postavlja se pitanje tko je duh? Uvođenje još jednog dodatnog lika pred kraj priče, čiji se duh prizvao iz mrtvih, mi je malo bezveze pa mi je draže da imamo dvije Rose, biljku i duha. Rosa biljka je očito zla i izgleda da želi preživjeti tako da se hrani onima koje dovuće u kuću (zato daje oglase). Kako je u Maxovu snu Rosa bila pristojna i dobra cura logično mi je da Rosa duh bude pozitivan lik. Sad ostaje pitanje kako su se Rosa duh i Rosa biljka razdvojile. Rosa biljka obitava u kući (bila je na stepenicama, živi u podrumu). Kako Rosa nije mrtva, Rosin duh se valjda mota isto tu negdje po kući. Kad bi se muvao slobodno postavlja se pitanje kako se duh i biljka nisu vec sukobili. Prijateljice vjerojatno nisu jer protiv njih dvije ujedinjene Max i ekipa nemaju šansi. Zbog toga sam pretpostavio da je Rosin duh negdje zarobljen i onda oslobođen u seansi. Najjednostavnije je bilo Rosin duh vezati za portret jer smo ga već imali u priči.
Nadalje, ja volim happyendove. Jedini pravi happy end ove priče je ako se Rosa i Novak na kraju sastanu. Kako je Novak biljka mrtav i rekao si da ga ne želimo oživljavati, ostaje mogućnost Novaka duha. Rosa biljka je zla, a onda je vjerojatno to bio i Novak biljka. Dakle Novak duh bi mogao biti pozitivan lik. Ako je Rosa duh u portretu, gdje bi mogao biti Novak duh? Logično, u škarama! Pogotovo jer to daje zgodno objašnjenje zašto se Max prisjećao prošlosti kroz Novakove oči nakon što su ga škare u seansi porezale.
Ali što se u stvari događalo?
Projekt Trnoružica je tražio način da se produži ljudski život. U ono doba jedino što je ljudima na neki način moglo izgledati besmrtno su biljke. Od komada biljke si mogao dobiti novu biljku i onda opet novu istim postupkom. Sve te biljke su genetički identične tj. klonovi. (Na isti način se dobra sorta razmnožava i danas.) Logično bi bilo pokušati čovjeka “prevesti”, “iskopirati” u biljku, a kako bi se mogao “kloniranjem” sačuvati na duži period. To se i dogodilo Rosi i Novaku. Sto godina su hibernirali dok biljno tkivo koje su dobili ubodom nije iskopiralo čovjeka. No, projekt Trnoružica nije u potpunosti uspio. U kopijama je ostalo previše biljnog (Rosa i Novak biljke imaju korjenje i mladice). Kako su Rosa i Novak biljka nastali hraneči se na tijelima Rose i Novaka tako imaju apetit prema ljudskom mesu (Rosa biljka preživljava tako što se hrani vodoinstalaterima i inim koje dovuče preko oglasa. I Maxa je pokušala isisati). E sad, Rosa i Novak kao nisu umrli jer su dijelom prekopirani u biljke. Kako nisu umrli duh, duša ili tako nešto nije otišla tamo negdje gdje treba nego je ostala tu na zemlji. Logično je da se duh, duša kao oličenje dobrog sukobi s zlim, a to su biljke. U tom sukobu nastradala je biljka Novak, a biljka Rosa je uspjela nadvladati Rosu duha i Novaka duha. Kako se duh ne može ubiti jer nije ni živ, može ga se riješiti tako da ga se negdje pospremi. Rosa biljka je Rosu duha pospremila u portret, a Novaka duha u škare. Takve stvari nisu ništa novo. U Aladinu je duh bio pospremljen u lampu.
Što bi po meni trebalo biti dalje. Rosa duh uz pomoć Maxove jake krvi priziva Novaka duha (pasica 38). Novak i Rosa duh uspjevaju pobijediti Rosu biljku (pasica 39 i 40). U toj borbi nastrada netko od sporednih likova Bauk, Gligor, Magnolija (pasica 40). Rosa i Novak duh objašnjavaju prirodu projekta Trnoružica i što je pošlo krivo i kako su završili u portret tj. škare i kako se Rosa biljka hranila vodoinstalaterima i baštovanima (pasica 41 i 42). U međuvremenu ili u pasici 43 se otkrije da Magnolija i nije prava praunuka već varalica koja se željela domoći kuće ali se prije toga željela osigurati i naći pravu oporuku. Rosa i Novak duh napokon odlaze zajedno na nebo, u raj ili gdje već idu (pasica 43). U zadnjoj pasici se kuća sruši jer je prilično oštečena u događajima tokom zadnjih pasica i preživjeli izmjene neki šaljivi komentar tipa “Čuj stari, još nam duguješ koji dinar.”

By dupli on   12/27/2011 4:01 PM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

Sori, sad ja nisam primjetio da si se vratio s praznika.

>Zbog toga sam pretpostavio da je Rosin duh negdje zarobljen i onda oslobođen u seansi. Najjednostavnije je bilo Rosin duh vezati za portret jer smo ga već imali u priči.

A okej, ima smisla. Dobro, u principu se slažem sa svime (moja verzija je bila da je Rosa fizički mrtva, prizvana seansom, a biljka misli da je Rosa (shades of Swamp Thing), ali prolazi i ovo. Novak u škarama je kul.

Daj samo vidi da se u dijalozima jasnije razgraniči tko je tko ("Ti nisi ja" tipa nešto) i možda da se koji hint baci umjesto one bonelijane od prijetnji.

Hura, hvala.

By mcn on   12/30/2011 12:04 AM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

>Daj samo vidi da se u dijalozima jasnije razgraniči tko je tko ("Ti nisi ja" tipa nešto) i možda da se
>koji hint baci umjesto one bonelijane od prijetnji.

Pa kad je već trash neka je onda turbo folk trash. :-)

Nova verzija scenarija.

MAX JAGUAR 038 (scenarij)

KADAR 1.
Rosa-duh obraća se Rosi-biljci koja u nevjerici zuri u nju. Max, Magnolija, Gligor i Bauk u čudu pokušavaju shvatiti što se događa. Može ptičja perspektiva (lakša opcija) ili žablja (teža opcija).

Rosa-duh: Korove pakleni što izrastaš iz mog tela, stani!

Rosa-biljka: Rosin duh! Kako si se uspela osloboditi?!

Gligor: Spašeni smo, Bauče! Stigla konjica!

KADAR 2.
Rosa-duh (mirna) i Rosa-biljka (bijesna) u kadru.

Rosa-duh: Postoje stvari jače od sila kojima si me vezala u onu sliku. Umorna sam i želim otići gde duše umrlih idu. Pusti moje telo da umre.

Rosa-biljka: Ne! Znaš da to ne mogu dopustiti.

KADAR 3.
Rosa-duh raširenih ruku gleda pravo ispred sebe (u smjeru Rose-biljke). Ispod Rose-duha je Max koji polako počinje shvaćati što se događa. U prvom planu vide se škare zabijene u Rosu-biljku. Oko škara izlazi blještavo svijetlo slično onom kod Rose-duha. (Duh grofa Novaka je u škarama. Slično kao što je Rosin duh bio u portretu. Maxova krv je močna nevezano za ovu priču i služila je kao okidač za oslobađanje Rose iz portreta i sada Novaka iz škara. Kako su škare za vrijeme seanse porezale Maxa, on je došao u kontakt s Novakovim metafizičkim tijelom i to može biti objašnjenje zašto se Max tokom nesvjesti prisjetio Novakove prošlosti.)

Rosa-duh (1. balončić): Sama te ne mogu pobediti, ali krv Jaguara ovog moćna je.
Rosa-duh (2. balončić): Grofe Novak, vereniče moj, ustanite!

By dupli on   12/30/2011 11:27 AM

Re: Max Jaguar 037: DUPLI!

Okej, okej ... neka bude.

By mcn on   12/30/2011 12:54 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation