Search
Friday, June 02, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Mar 23

Written by: darkomacan
3/23/2012 11:59 AM

Nova informacija: TISKARA JE POMAKNULA TERMIN ZA TISAK "CARSTVA HLADOVINE" PA JE KRAJNJI ROK ZA PREDAJU KARIKATURA SUBOTA U 11,00 H.

***

Vlado, urednik hipotetskih novina "Carstvo hladovine" sa zadovoljstvom svojim gladnim karikaturistima pokazuje duplericu "Foruma" na kojoj je objavljeno pet njihovih karikatura i jedna od Amnesty Internationala.

- Dobra je ova od Emnestija - kaže jedan karikaturist - ali zašto je on smio koristiti boju, a mi ne?

- On je platio da ga objave - kaže Vlado.

Karikaturist potajice gurne ruku u džep da vidi bi li si mogao priuštiti da ga objave u boji, ali jedva jedvice nađe dokaz da za bavljenje političkom karikaturom treba imati muda. U međuvremenu se drugi interesiraju za konkretne stvari: slavu, primjerice.

- A ima li kakvih reakcija? - pitaju nestrpljivo.

- Urednik je prezadovoljan - kaže Vlado. Kako je Vlado i sam urednik onda ta riječ u njegovim ustima uvijek ima odjek arkanđeoskih truba.

- Crtežom? - pitaju karikaturisti, svaki nadajući se da će u odgovoru prepoznati ono po čemu vjeruje da je bolji od kolega. - Duhovitošću? Promišljenošću? Bezličnošću?

- Cijenom - kaže Vlado. - Vi ste nevjerojatni ljudi, konačno ste našli način kako da budete konkurentni internetu!

Karikaturisti sjaje od ponosa: nema tih para zbog kojih bi se odrekli takve pohvale. Nema tih para zbog kojih bi se odrekli ovoga zanata, najboljega zanata na svijetu. Ili, kraće: nema para.

Ali ima nove teme. Vlado se počeše po čestaru kose dok dovodi misli u red k'o pandur prosvjednike: "Znači, imamo tu, valjda, aferu sa ZAMP-om i predsjednikom Josipovićem. E pa, drugari, situacija je tu, vidite, malo zakučasta. Raji stvar smrdi, a ne možeš reći da ne smrdi. Već godinama traje to, ta naplata po praznom cd-u i mp3 playeru, kao da glazbenici postoje radi ZAMPa, a ne on radi njih ... Stvar je tu još pojačana, je li, predsjednikom. Međutim, naša novina njeguje lijep odnos s predsjedničkim kabinetom. Znači, hoću karikaturu koja se referira na cijelu stvar s tom glazbom i predsjednikom, ali neću da me sutra neko na kolegiju izriba jer je neko popizdio gore! Izriba li mene, najebali ste. Hah, možda me i smijene, pa dođe neki od ovih novih 'urednika' i izbaci karikaturu u novinama! Dvije muhe jednim govnetom!"

Karikaturisti stenju jer je Josipović bezličan za crtanje. Grafički mudro šuti jer se nada jednoga dana privređivati od pisanja stihova za lake note i dječjih priča za laku noć na radiju pa pazi da se ne zamjeri ZAMPu. Tajnica zavidi predsjedničkom kabinetu (iako ga zamišlja kao komad namještaja) jer bi htjela da netko s njom ima lijep odnos. A pravila igre su poznata:

ROK: subota, 24. ožujka 2012., 12 h (i ni sekunde duže)

ADRESA za slanje: qstrip (na) gmail (.) com

FORMAT (obavezno je poslati oba formata): ZA TISAK: 15*10 cm (položeni), RGB (za kolor) ili grayscale (za c/b) .tiff s lzw kompresijom, 300dpi (skenirajte na 600 pa smanjite na 300); za WEB 600*400 px, RGB ili grayscale .jpg 72 dpi, kvaliteta 6.

- Ja sam čuo da će početi naplaćivati i porez po praznom papiru kao odštetu onima čije bi karikature mogle na njima biti nacrtane - kaže neki zabrinuti karikaturist izlazeći iz redakcije.

- Mene se to ne dotiče, ja crtam na poleđini računa iz dućana - odgovara drugi.

- Odakle ti?! - zgranu se svi.

- Sjedim ispred, molim ljude da mi daju, neki se i smiluju. Ne možeš u ovoj profesiji imati ponosa.

Onaj karikaturist s početka gurne ruku u džep i uvjeri se da je stvarno istina to što mu kolega kaže.

(mcn)

Tags:

3 comments so far...

Re: OBUQA: krug peti

>>>>>Znači, hoću karikaturu koja se referira na cijelu stvar s tom glazbom i predsjednikom, ali neću da me sutra neko na kolegiju izriba jer je neko popizdio gore!<<<<<

Onda ništa!

By Rico on   3/23/2012 12:14 PM

Re: OBUQA: krug peti

Čekao sam da Rico prvi reagira :)

Meni taj Zamp smrdi više hrvatskog nogometa, evo uapsilo mi nekidan kolegu u kafiću do, zbog stotinjak falših cd-a... privelo ga,majke mi. Pa da ovdje budem rezerviran... nemere.

By mjacan on   3/23/2012 12:27 PM

Re: OBUQA: krug peti

S pozicije nekakvog fiktivnog "pirata" koji je skinuo tričavih 500 GB sa demonoida ZAMP je odlična stvar, jer, naime, ne vija samog fiktivnog "pirata" već birtaše, hotelijere i slične ugostitelje te je porez ugrađen u cijenu cd-ova, dvd-ova, hard-diskova, čineći tu cijenu i dalje pristupačnom, obzirom da cd-ove i dvd-ove, a bogme i hard diskove rijetko kupuje. Trošak internet veze ga brine ali još ne dovoljno za neku paniku, dakle još uvijek se cijena pristupa internetu nalazi u granicama prihvatljivosti.

Što se tiče ostalih peripetija oko ZAMP-a, tog fiktivnog "pirata" savršeno boli briga za iste dok recimo skida Heavy Metal march 2012 jer nije stigo na kiosk, zapravo kiosk su makli jer renoviraju trg gdje je kiosk bio.

Gore navedeno je čista fikcija i teorija te nema sličnosti s stvarnim osobama.

By Sale031 on   3/23/2012 12:58 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation