Search
Monday, December 11, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 27

Written by: darkomacan
7/27/2008 6:48 PM

Crtam i slušam.

Prvo Richarda Dawkinsa na audio knjizi koju mi je Rant snimila. On me pokušava uvjeriti da je ateist, ali u jednom trenutku shvatim da nije. On je vjernik znanosti što znači da nije svoje bogove reducirao na nulu, kako tvrdi, već da ne primjećuje da je samo zamijenio etikete. U tom trenutku mi postaje zapravo dosadan što vidim po tome kako željno skačem na prvu skretnicu koju mi ponudi.

On spomene Penna i Tellera, vjerojatno zato što su bliski po javnom ateizmu, ali su se proslavili kao čarobnjaci. Odem na YouTube i gledam nekoliko klipova. Dobri su, malo uobraženi (kad raskrinkavaju trikove) i ponekad sjajni (Teller sa sjenom). Potom gledam/slušam malo njihovog "Bullshit" šoua i tu me već Pennova galama nervira. Pomalo je kao Amazing Randy u svojoj Flim-Flam knjizi koju mi je poklonila Melina, bivši mađioničar koji se ljuti kad drugi prodaju trikove. Zabavljač koji je umislio da može prodavati pamet (kao ja?). Antipatično. Tražim na što bih dalje skočio.

Vjerojatno je "Biblija" ključna riječ koja ih linka na Georgea Carlina. Carlin je komičar, podsjeća me na pokojnog Billa Hicksa (i Carlin je odnedavno pokojan), ali je stariji od Hicksa pa možda i uzor istome. Carlin je fenomenalan. I kad pizdi na religiju zabavan je jer nas ni u što ne uvjerava, samo pizdi. I smiješan je. Odgledam/odlsušam cijeli jedan šou u YouTube kriškama tuširajući "Sergeja", a onda otvorim drugi.

Taj počinje monologom.

Pričali smo nedavno o frazama. E, to. A evo i transkripta, za merak natenane.

Ostalo po želji, ali ove četiri minute ste si dužni.

(mcn)

Tags:

3 comments so far...

Re: Pozadinska buka

monolog s frazama je stvarno super, ali inace mi nije smijesan. ali dawkins je! tj. vise simpatican nego smijesan. kada ga po milijunti put potpuno iskreno mladi vjernici pitaju ali zar ne vidite boga kada pogledate oko sebe? a on, nakon sto je vec napisao knjigu i citao iz nje i odgovarao vec pola sata, laganini proguta sav svoj bijes i samo, jos jednom, krene ispocetka... predobro :)
ali ono, zapravo, nisu svi oni nista prema Sergeju koji na toj temi totalno rules (npr. sibenska katedrala touch ;))

By andrijana on   7/28/2008 9:34 AM

Re: Pozadinska buka

Carlin je zbilja fenomenalan. Ne samo po stavu, već i po tome kako je baratao jezikom, kako je kužio jezik -- kao pjesnik.

By Milena on   7/28/2008 9:42 AM

Re: Pozadinska buka

Penn & Teller su odbojni. Strašno.
Ateisti - zabavni, simpatični i bistroumni - no uvijek u krivu :)

By Frano on   7/28/2008 1:25 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation