Search
Saturday, September 30, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jan 22

Written by: darkomacan
1/22/2009 10:26 AM

Da od kratke priče napravim dugu:

Kako nema para za bacanje ni prostora na policama, malo manje kupujem stripove, a malo više ih posuđujem. Te sam tako navukao nekidan kutiju od Markosa i u njoj su se našla i dva albuma od Jasona (kojeg ste, inače, mogli čitati u par ranih Q-ova). Onaj svježi, "The Last Musketeer" i nije bio nešto posebno, djelovao mi je kao da je Jason zapeo u nekoj Trondheim-lite rutini, ali "Pocket Full of Rain" koji reprintira njegove najstarije radove bio mi je sjajan. Različitost, istraživanje, greške i nejasnoće ... Odličan, odličan album.

E, al' u njemu se na dva mjesta pojavljuju lutke iz, kako sam Jason tumači, norveške crtane serije s početka sedamdesetih, "Pompel i Pilt". Čudna i strašna dječja serija, ili tako nekako, kaže Jason. Pa sam je odmah izjutjubao:

("Izjutjubao" je, ubr, ozloglašeni način pretvaranja imenica u glagole. Ne bih to ni tumačio, ali kad mi opet treba redak-dva ovdje kako bi se iduća stranica bloga otvorila.)I sad se pitam: je li to ikad išlo kod nas? Prije no što sam pogledao, rekao bih da sigurno nije. Nakon što sam gledao koju minutu (ne morate sve gledati, početak je dovoljan) više nisam bio siguran. Možda je bilo, a možda me ritmom i tonom samo generalno podsjetilo na crno-bijeli dječji program RTZ-a iz tih nekih godina.

Eto, toliko za danas. Idem sad do Štefa u Samobor.

(mcn)

Tags:

1 comments so far...

Re: Sasvim lijevo ...

Uodvratno...
Skoro ko onaj zli kolažirani Mariolino sa rotirajućim glavama i pohotnim pogledima odraslih likova u crtiću...njega nikad nisam uspio izjutjubat, al ga dobro pamtim kao vrlo neugodan crtić. Bilo je tih depresivnih crtića "za djecu" još...npr. onaj neki francuski sa melankoličnom muzikicom i nekim pupastim čovječuljcima bez odjeće a la "Wummi" koji se kreću po nepreglednim brežuljkastim prostorima, pa lete u nekom avionu, pa beskrajni dalekovodi...totalno neko otuđenje i beznađe. za djecu.
To te obilježi :-(

By Quelava on   1/22/2009 3:15 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation