Search
Friday, September 29, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 30

Written by: darkomacan
7/30/2009 4:20 PM

I finale! Sve već znate, i o čemu je riječ i što znače bodovi. Pogledajmo kako je prošlo posljednjih pet kandidata:

HEKTOR I LEOPOLDINA (K. Huseinović/A. Huseinović) - Ma koliko mi autorova prepotentnost u stvarnom životu išla na živce i ma koliko kriza srednjih godina bila zapravo kriva tema za dječju slikovnicu, u usporedbi s ostalim pročitanim kandidatima ova je slikovnica pitko napisana i dosljedno nacrtana. Nije iznimna, ali da je bar ovo standard nad kojim onda skakuću kvalitetne stvari ... (1/3/4/4 (12))

AJKO - DVADESET OSMI OD STARE ČIZME (T. Ujčić/M. Celija) - Tekst ima dva problema: nenamjernu poruku da je smeće na livadi posve okej i opsežnost. Ali nije loše izveden i da nije bilo onog "Nastavlja se" na kraju (je l' to prva slikovnica na svijetu koja se prekida na proizvoljnom mjestu?), ocjena bi možda bila i viša. Ilustracije mi ne gode, ali su idejno solidne i trud je evidentan od početka do kraja. (2/3/4/4 (13))

VILINSKI TRIK (K. Milun/M. i R. Čerić) - U ovoj je knjižici najzanimljivija poruka kako će dječji rad biti ekspropriran i onda im natrag prodavan. To! Ideja simpatična, izvedba loša, nacrtano ... onako. (3/2/3/2 (10))

TRČI, GIZA! TRČI! (A. Đokić/D. Brnobić) - Kao i u još nekim slikovnicama proizvedenim u zadnje vrijeme, autorica misli da su jedna zabavna slika i jedna društveno osviještena, ali nedovoljno objašnjena pouka dovoljne kako bi tekst slikovnice stajao. Nisu. Ilustracije su pak likovno vrlo pismene i izrazito odbojne. Šteta, jer je dvojezična hrvatsko-romska slikovnica u svojoj biti vrlo dobra ideja. (5/2/3/4 (14))

SAN O MORU (M. Vladić-Maštruko) - Dojam mi je kako su u ovoj slikovnici slike razlog, a tekst nužno zlo pa su shodno tome prve odlične, a drugi izlišan. I zapravo na tu temu nemam što više dodati. (3/2/5/4 (14))

***
Sve u svemu, bolje nego što sam očekivao. Točno pola slikovnica (11) preskočilo je bodovnu polovicu, tj. dobilo više od 10 bodova, premda nijedna nije dobila više od 16. No, izbacimo li, prema zahtjevu (jer je autorica organizatorica natječaja), Gizu, ostaje mi točno 5 knjiga koje su dobile od 13-16 bodova te ih ja dijelim kako slijedi:

10 bodova - Mica Poštarica
8 bodova - Tri ja magarca
6 bodova - San o moru
4 boda - Ajko, dvadeset osmi od stare čizme
te 2 boda - Franjo Žućak u varaždinskom starom gradu

No, to još uvijek ništa ne znači jer treba vidjeti kako će glasati Diana Zalar i Ivana Guljašević te tko će živ izaći iz tog skorašnjeg, krvavog obračuna!

O rezultatima ćete biti obaviješteni, htjeli-ne htjeli!

(mcn)

Tags:

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation