Search
Sunday, August 14, 2022 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Oct 30

Written by: darkomacan
10/30/2009 11:59 PM

Pa, htio sam linkati izvornu stranicu, ali je web Državnog zavoda za statistiku daun pa dobijate kopipejst s Cultureneta. Uz to sam htio postati ovo na vrijeme, ali sam zadrijemao gledajući "Night of the Hunter" pa sad fejkam vrijeme postanja da bi izgledalo kao da sam sve obavio u petak. A kad već nabrajam ututanj htijenja, onda bih htio i da nije vrijeme umiranja svjetla, jer mi je u ovo doba godine teško smoći snage za entuzijazam i poticanje svekolikog čitateljstva na produktivnost.

Enivej, d kopipejst:

"U Hrvatskoj je lanjske godine objavljeno 8025 naslova knjiga i brošura, a najviše ih je iz skupine društvene znanosti (23,9 posto) i skupine jezici i književnost (21,0 posto) te skupine primijenjene znanosti, medicina, tehnologija (13,3 posto), objavio je Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske (DZZS).

Unutar skupine društvenih znanosti najviše je knjiga i brošura objavljeno iz područja religije (404), filozofije-psihologija (213) psihologije (124) te informacijskih znanosti (111).

Većina je knjiga i brošura objavljena na hrvatskom jeziku (93,0 posto), zatim na drugom mjestu su knjige i brošure izdane na engleskom jeziku (3,1 posto), a na trećem mjestu knjige i brošure na njemačkom jeziku (1,2 posto).

Na srpskom jeziku u Hrvatskoj je objavljeno 48 naslova, od kojih su dva s područja teologije, 25 društvenih znanosti, jedan iz primijenjene znanosti, 13 s područja jezik-književnost, jedan iz skupine zemljopis-životopisi-povijest te njih šest u skupini nerazvrstani.

Lani je objavljeno 2525 časopisa i 334 novine, što se, kako navodi DZZS nije bitno promijenilo u odnosu na 2007.

Većina časopisa i novina izdana je na hrvatskom jeziku (2597 naslova ili 90,8 posto), a ostali časopisi i novina izdani su na stranim jezicima (262 naslova ili 9,2 posto).

Na engleskome jeziku objavljeno je 163 časopisa i novina, 17 na njemačkom te 21 na talijanskom jeziku.

U Hrvatskoj izlazi i devet časopisa na srpskom jeziku."

A stavljam to ovdje jer a) volim brojeve, b) navedene količine me fasciniraju i c) podsjetilo me na jednu proljetnu inicijativu kad sam predložio da probamo uvaliti strip u neke nove novine ili časopis, neke gdje ga još nema. Ima ih samo 2859, sigurno neka vratašca postoje pa PIPa glasi: je li kome što uspjelo?

(Moj je novi strip u SMIBu, što jest strip više, ali nije baš na mjestu gdje stripa nije bilo.)

(mcn)

PS U sklopu sumacije rezultata, na natječaj "Zvijezde u centru" do isteka roka stiglo je 6 rukopisa, što je dvostruko bolje nego lani, a i Vlado nam je obećao kraći tekst o iskustvima s natječaja "Novog lista" za karikaturu.

Tags:

5 comments so far...

Re: PIPa no 8025

kul.

ja cu sigurno pokusati uvaliti Veselo bilje u neki casopis za kulturu, a mozda i komercijalni strip ponuditi nekim novinama, ali u to ne vjerujem (ne da se moze, nego da JA mogu - vjestiji crtac koji tecnije pise bi vjerojatno mogao).

samo kaj vodam bebu po bolnicama, posjecujem zeninu rodbinu, nad glavom mi visi webznana, pa nikak da se odvazim pokrenuti se.

btw. do kad si ono rekao da bismo makar probati trebali?

By jurica on   10/31/2009 7:33 AM

Re: PIPa no 8025

ja jedino mogu uputiti riječi podrške zbog umiranja svijetla i nedostatka entuzijazma, danas je Noć Vještica, kolko znam onda su stari narodi kurili lutka da otjeraju zle duhove, nije to bezveze, ja se uvjiek osjećam loše tih dana prije svisvetih, al kad počne 11 mjesec odma mi je bolje:)

By mxm on   10/31/2009 11:26 AM

Re: PIPa no 8025

Meni je uspjelo. U dječjem enigmatskom časopisu Igraonica započeo je izlaziti strip Dalmo Dog. Jedna pasica po broju, nije puno ali me veseli. Strip je, kao i časopis, namijenjen djeci. Crta ga Zlatko Druško po mojem scenariju.

By vampir tibor on   10/31/2009 12:49 PM

Re: PIPa no 8025

Čaopis "Igraonica"? Kako se to nabavi?

By Škrky on   10/31/2009 1:02 PM

Re: PIPa no 8025

Škrky, ima ga na svim kioscima. Košta 13 kuna.

By vampir tibor on   10/31/2009 2:24 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2022 by DotNetNuke Corporation