Search
Tuesday, August 11, 2020 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Iako je nezamislivo da svatko već nema neki od mojih 700 mailova, evo 2 preporučena:

mcn (na) hi (.) t-com (.) hr za pisma

darkomacan (na) yahoo (.) com za crteže i ostale otegotne okolnosti

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Dec 22

Written by: darkomacan
12/22/2009 7:36 PM

Dan je malo zbrkan i izlomljen na froncle jer je kraj godine pa se pokušavam riješiti nekih repova. A njih ima. Tako sam jutros prvo pisao neke dijaloge da stignu na lekturu prije no što lektorica kidne na Božićanje, zatim razvozio knjige knjižarama, slao zaostala obećanja na poštu (i račun od 19 kuna platio u novčićima ne većim od dvadeset lipa, a uglavnom u onima od deset i pet - jer je riješiti se sitniša isto bio rep koji se vuče), gledao Housea 0601 (dobar) i dio Housea 0602 (manje dobar, klizimo natrag u sezonu 5), radio zadnjezadnjezadnje korekture "Pampira" i upute za prijelom te sve skupa poslao kamo je trebalo odavno otići, sad blogam, a navečer idem voditi radionicu ... E, ta će se zbrčkanost očitovati i u današnjem blogu, koji će biti sav nesređen i natukničast, ali uglavnom bitan.

Prvo, anfart čestitka od Duplog:

Photobucket

Čestitka mi se sviđa iz 6-7 razloga, od kojih samo zadnja 2-3 imaju veze s laskanjem i taštinom. Tako da sam vam je morao pokazati. A sad ozbiljno:

PRVO: Za sudjelovanje na angulemskom 24-satnom crtanju možete se prijaviti ovdje. Ima opcija prijave i ne ingliškom, a molim vas samo jedno: PRIJAVITE SE, ako ikako ide, KAO PROFESIONALCI. Znam da mislite da niste, ali kategoriziranje je uvjetovano objavljivanjem u časopisu, a ne time jeste li dobili pare ili niste. Zato, Sergej strip se računa (jer ima ISSN broj) i Q strip (u čijem broju 24 ide Regoč) se isto tako računa i možete ih navesti kao dokaz. Nastranu to ako imate vlastiti album. Lažnoj skromnosti nema mjesta, jer i u profesionalce im se prijavljuje svatko, a svi u amaterima su gori od vas i obično ne završe. Dakle, profići. I bar šest. Ja se jesam prijavio.

DRUGO: Kad spomenuh Regoča u Q-u (znam da sam pričao o posebnoj svesci, ali zbog tri konkretna produkcijska razloga odlučio sam se na podlistaq u časopisu), TREBAJU MI TABLE U SUVISLOJ REZOLUCIJI ZA TISAK i dobro poskenirane. Imam Ricine, imam svoje, 16 mi ih fali, šaljite! Odmah! Jučer! Prekjučer!

TREĆE: Sad ću napisati mail pobjednicima lunatiQa (Mišimi, Meji, Ines i sebi) da im objasnim kako i što. Probleme očekujem od ovog zadnjeg. Vi ostali, ako ne dobijete pismo do isteka dana, pitajte me gdje je.

ČETVRTO: Umorio me ekran. Čitao bih više mangi, ali ne mogu sve sa zaslona ... Ima li netko Vagabond, Naruto, Gantz i 20thCB (od 8 nadalje) na papiru, na posudbu?

Hvala,

(mcn)

Tags:

7 comments so far...

Re: Radni nalozi ... (čitati pozorno!)

Dupli odličan!!!!!

A vi drugi se malo na mene ugledajte, i saljite to!!!

I ja cu se vjerojatno prijavit za 24 h, ali vise intervjue davat necu:)))

29.1. kazete, to je ok, sa petka na subotu

By Rico on   12/22/2009 8:14 PM

Re: Radni nalozi ... (čitati pozorno!)

Ipak je Tuesday 26th of January, 2010, 3 pm.
Prijavio se, valjda cu nekako uspit uvatit barem 1 slob dan:)
Al ja san vec tamo poznata faca, kazu znamo vas mail, sve je cool, vi ste stari profi. Ja njima kazem: coool maaan. Uglavnom ajm in.
u ovo me samo macan moze uvalit.

By Rico on   12/22/2009 8:29 PM

Re: Radni nalozi ... (čitati pozorno!)

1. odlicna, odlicna, ali ODLICNA fora by Dupli! wooooow!

2. nemam pravo na godišnji (ne radim dovoljno dugo u komadu), ne podnosim nespavanje, ne volim pritiske, rokove i sve nesto u zadnji cas, pa sam se, pogadjate - i ja prijavio na 24 sata. po kojoj sam logici pak ja "profesionalac" ne znam, ali mozda se racunaju albumi Komikaza, pa recimo... jako mi je ovo glupo bilo, ali ajde - jednom se zivi :-)

3. lunatiQ!!! covjece, doslovce sam vec zaboravio na to! iiidesss!

By jurica on   12/22/2009 8:54 PM

Re: Radni nalozi ... (čitati pozorno!)

e, a koje table trebamo slati za Regocha? crtez bez teksta ili tekst bez crteza?

posto sam nekoliko puta formatirao sve diskove od tih davnih dana, vjerojatno mogu pronaci i poskenirati iznova crteze, ali upise teksta nema sanse.

By jurica on   12/22/2009 9:02 PM

Re: Radni nalozi ... (čitati pozorno!)

jbt jurice, pa objavio si strip u sergej stripu

By Rico on   12/22/2009 9:47 PM

Re: Radni nalozi ... (čitati pozorno!)

Da, Jurice, a uskoro ce ti se i crtez pojaviti u Sergej stripu. :)

By Borna on   12/22/2009 10:16 PM

Re: Radni nalozi ... (čitati pozorno!)

Jurica se zaludu razveselio glede lunatiQa ... jerbo sam ja nejasno napisao. Poanta je da sam javio autorima da od izdanja neće biti ništa i ponudio odštetu. A od izdanja neće biti ništa jer je jedan od razloga sporog Q-a moje rasplinjavanje na više strana i jer bi lunatiQ kao takav bio sam po sebi neisplativ. A prebaciti taj matreijal u Q? Za to nije dovoljno dobar, osim možda jedne priče. Stoga: lunatiQ - storno.

Za Regoča ću točno provjeriti što imam i što mi fali pa javim.

By mcn on   12/23/2009 1:38 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Colt & Pepper 2 54/36/-
Daughter of God: 30/30/-
Joseph: 100/20/-
Maršal Bass 6: 54/18/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/72/64
Slomljeni svemir: 192/104/104
Sons of Aries: 132/22/3
The Room 60/6/-
Ultimus 1: 54/54/12

Preuzeti prijevodi:
Achille Talon integral 2,3
Calvin & Hobbes 5-7
Imbattaible 1,2

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation