Search
Monday, August 08, 2022 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jul 23

Written by: darkomacan
7/23/2010 6:18 AM

Daklem, revija MOTOFOTO traži strip od jedne table tipa "Joe Bar Team" (mogli ste ga vidjeti u Stripoteci ili album kod Tina), što će valjda reći geg-strip. Tema su, jasno, motocikli i motociklisti, a strip bi išao jednom u dva mjeseca, na hrvatskom i još možda nekom lokalnom tržištu. Format je proporcionalan s A4, finalni produkt bi, pretpostavljam, trebao biti u koloru (danas je, gr, sve u koloru).

Sad, oni nisu još radili s takvim tipom priloga kao što je strip pa ne znaju točno u što se upuštaju, ni kakvu lovu da ponude. Ulazi slobodno tržište i formiranje cijena dogovorom između naručitelja (njih) i ponuditelja (vas), pri čemu naručitelj traži ponude i ogledne radove zainteresiranih crtača. Na vama je da sad zaključite hoćete li slati minule radove (ne znam tko je osim Zlaje crtao baš na moto teme), uzorke crteža i scenarij ili od nule napravljenu probnu tablu. Situacija je kao da idete na razgovor za džob pa svoj nastup odredite prema vlastitom karakteru i poslovnoj lukavosti.

U oglasu još kažu da će teme "biti specificirane od naručitelja" što ne znam točno što znači - je li scenarij njihov ili se samo općenito sugerira o čemu bi bila riječ. Raspitajte se, niste mutavi.

Enivej, uzorci i upiti se šalju na oglas (na) motofoto.hr s naznakom "za Linzu".

Na kraju, zašto tu ponudu prenosim ovdje? Jer mi zvuči okej, a znate da i inače navijam da u svakoj novini bude stripa pa tako i posla za sve. Naravno, može se dogoditi da oni ne nađu što im treba ili da ne nude dovoljne pare, ali opći filing ponude mi ne smrdi na prevaru. A zašto se onda sam ne javim? Jerbo je riječ o motorima, a ja uzmem "Joe Bar Team" i buljim u njega ne kužeći što bi tu trebalo biti smiješno i kako se nešto tako nesmiješno prodaje u 400.000 primjeraka (lako, u Francuskoj ima toliko vikend-bajkera :)), te sam mudro zaključio da bi mi možda bolje bilo držati se po strani.

I tak', ne? Sad znate sve.

(mcn)

PS Ako netko dobije džob, neka javi da deaktiviram oglas. Nemojte javljati da ste dobili džob samo kako biste obeshrabrili konkurenciju >:), podebljajte to nekim crtežom.

Tags:

7 comments so far...

Re: Uši vamo! (džob ofr)

Prekrasno!
Baš lijepa vijest (nije da ću se javit, ali dobro). Sretno kandidatima!
A Joe Bar Tim je najveće govno koje se ikada objavljivalo u stripoteci. Zapravo, najveće govno ikada u Jugi osim Mirka i Slavka (ma i oni bar imaju neku bolesnu povijesnu kvalitetu).
Bljak.

By Quelava on   7/23/2010 9:27 AM

Re: Uši vamo! (džob ofr)

Joe Bar je lijepo nacrtan.

a kako je napisan nemam pravo komentirati jer me motiristi generalno živciraju i kad vidim de neki leži ozlijeđen pored ceste, a nikoga nije pokupio sa sobom, stanem par trenutaka da bih upirao prstom u njega i smijao se glasno klikćući (da čuje): nadam se da si makar kralježnicu polomio! ha ha ha! a ako si poginuo još bolje! ha ha ha!

jedan prijatelj voli reći: nikakva uopćavanja nemaju smisla. i među motoristima ima dobrih i loših, opreznih i neopreznih.

ali za mene postoji samo jedna vrsta motorista sve dok mi netko ekšli ne pokaže jednog od tih mitskih "dobrih i opreznih" o kojima svi pričaju, a nitko nikada niti jednog nije sreo.

By jurica on   7/23/2010 9:48 AM

Re: Uši vamo! (džob ofr)

Interesting...

Ne tolk'o zbog motora jer sam poznavao nekolicinu koji sada piče po Manituovim pašnjacima zbog istih, već zbog mogućeg kopiranja fra-bel škole stripa...

Opet se u meni javlja onaj "oćusve" lik.:)

By mxm on   7/23/2010 1:28 PM

Re: Uši vamo! (džob ofr)

Prvi kadar je gotov

By Rico on   7/23/2010 5:18 PM

Re: Uši vamo! (džob ofr)

sretno, Rico!!!

ajmo svi:
nogomet ignoriramo
briga nas za šicu
samo svi navijamo
za našeg druga Ricu!

By jurica on   7/23/2010 8:29 PM

Re: Uši vamo! (džob ofr)

Čini mi se da je JB popularan najviše zbog naznaka Frankenovog duha u crtežu (autor je i bio kod Frankena na konzultacijama,navodno je i pohvaljen) ali od majstorovog humora tu baš...

By Nereo on   7/24/2010 3:21 PM

Re: Uši vamo! (džob ofr)

Hm, vidio sam strip Joe Bar Tim u Stripoteci, ali nikad nisam došao do drugog kadra...

By erca on   9/12/2010 7:17 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2022 by DotNetNuke Corporation