Search
Sunday, April 02, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Aug 29

Written by: darkomacan
8/29/2010 8:10 AM

Razmislijo sam. I zaključio da Iko ima pravo, dužnost a i - kao jedini autor DVA nepredserijalizirana albuma u nas* - autoritet zahtijevati da sljedeća inicijativa bude album. Da, možemo adaptirati 100. stranice u međuvremenu, možete napraviti i strip po pjesmi, možete se priključiti Jurici u izradi stripova o Regoču, možete crtati pjesme o Sergeju, pripremati svoj strip za tjedniQ, crtati nešto za StripGen, Q ili za q, ali izvolite se uozbiljiti i zagristi kako spada i početi svaki po album. Nema više zajebancije: Fibra vas čeka, lunatiQ vas čeka, bar dvanaest kupaca vas čeka. Na posao.

Nepredserijalizacija nije uvjet. Samo radite.

***

Usto, zabilježite 2. listopada na kalendaru. Možda još sve propadne, ali tad je svjetski dan 24-satnog crtanja stripa i planiram da bude javno crtanje: 24 čovjeka na jednom mjestu, po 24 table u 24 sata. Prijave na mail, odbrojavanje počinje. Za detalje, stej tjund.

***

Ah da, Regoč. Jurica je najavio prvu epizodu nakon što mi je objasnio da ne moram ja sve prvi. Kakvog li olakšanja! Pravila:

- format 2*3
- broj stranica po volji, po volji žanr, mjesto i vrijeme radnje, tehnika, ma sve živo ... Jedino bi ilo okej da priče nisu u nastavcima
- karakter Regočev znate, ma znate sve ...

***

Je li da nam fali nagrada Edvin Biuković? Ili Radovan Devlić?

***

StripGen natječaj je pri kraju, uz raspis rezultata ide i natječaj za scenariste. Nakon toga, još jedan natječaj. Ako ne zaspim za volanom vraćajući se danas s puta. :)

(mcn)

* Interesantno, i svi ostali su iz splita: Maja i Ivan te Sonjecka. Hmmm ...?

Tags:

15 comments so far...

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

1. Koja su ogranicenja/potrebe za album?

2. Bi li recimo Vixen mogla biti album kad se skupi dovoljno stranica, jer ce premijerno na TjedniQ?

3. Kad se TjedniQ misli pomaknuti iz Inboxa u Outbox?

4. Ne kuzim tradiciju nazivanja nagrada prema pokojnima, a ne cini mi se ni pristojnim ili fer odredjivati kriterije po kojima je koji od njih to vise zasluzio. Ako se ne varam, imamo vec nagradu 'Andrija Maurovic', ne? Ako nam treba jos jedna... zasto ne i jos jedna vise?

5. Ne znam sta vise, ali pet je bolji broj od cetiri. Iako imam filing da sam nesto zaboravio.

By Dommy on   8/25/2010 12:19 AM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

1.) jipi za 2/3. listopada!

2.) Fali nam nagrada za nas mlađariju :)By mxm on   8/25/2010 11:58 AM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

Za 24-satni strip, ja bih se rado prijavio, ali daleko mi je to (i vremenski i geografski), pa mozda ove godine probam to sam, kod kuce... :)

By Dommy on   8/25/2010 2:26 PM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

nagrada Edvin Biuković za najobećavajućeg mladog crtača, tj. za (ne?)objavljeni strip duljine od xy do zx stranica, i nek bude neka para lijepa, tak da se i profić stane i zamisli malo... :)

By vjrn on   8/29/2010 9:13 AM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

a) trenutno sam devet dana u zaostatku sa ugovorenim rokovima za povijest Zagrebačke škole crtanog filma, tri mjeseca Filmskog enciklopedijskog rječnika i imam dedlajne za dva teksta (10-20 kartica) za 1. i 10.9. + day job + mala beba -> elem: sjebao sam se što sam išao na more i najmanje mjesec dana dok ne poravnam ova kašnjenja, ne vjerujem da ću i početi crtati Regoča!
pravo prvenstva je još otvoreno svima!
budite prvi!

b) lako je Iki srati da svatko napravi svoj album kad je akademski faking slikar i ima ruku i znanje. nama koji se pokušavamo učiti album je jednostavno prevelik zalogaj. nacrtamo pet strana pa ih bacimo u smeće, pa opet pet pa smeće i tak.

c) pod a) je očigledno da neću dovršiti danas/sutra, ali imam oko pola albuma napisano. to je projekt koji sam Darku najavio. svaka stranica svojim crtačkim stilom, pa ako bude dobrohotnih crtača da nacrtaju stranicu/dvije - bit će i album.

d) 24 satni strip pod 90% radim. može me zaustaviti jedino neka nadobaveza (sprovod, vjenčanje)

e) nagrada je uvijek dobrodošla. ako zbog ničeg da se na natječaje može ubaciti - dobitnik te i te nagrade. svi ostali ih imaju. slažem se, treba i nama. za ime me zaboli.

f) @Dommy, čak i ako se Darko pokrene, TjedniQ neće baš skoro (vidi pod a))

g) @mxm - mogla bi biti i nagrada za najbolje autore mlađe od, recimo, dvajspet ili tak nešto. ali kaj ti je gušt pobijediti ako si jedini kandidat?

h) @vjrn - bolje za neobjavljeni album. kao nagrada Jutarnjeg za rukopis. naravno, u trenutnoj ekonomskoj situaciji neće ići, ali možda uskoro... neobjavljeni bi bio generator produkcije. dvadeset nacrtanih, jedan nagrađen, ostali objavljeni alternativno.

itd.

By jurica on   8/29/2010 9:41 AM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

"lako je Iki srati da svatko napravi svoj album kad je akademski faking slikar i ima ruku i znanje. nama koji se pokušavamo učiti album je jednostavno prevelik zalogaj. nacrtamo pet strana pa ih bacimo u smeće"

jebate jurice, meni ovo tvoje nikako nejde u glavu, i još se pitam zar samo meni???? pa sve kratke stvari s kajgoda su i više nego za objavljivanje (ja se još uvijek nadam tematu u Q-u gdje ću imati "punk je mrtav" u papiru). a s dužim stvarima jedino ne valja što su bačene u smeće iz čega mi proizlazi samo to da si lijen i ništa više :)

kakvo "pokušavanje učenja" gademit? :)

By vjrn on   8/29/2010 9:58 AM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

"bar dvanaest kupaca vas čeka"
LOL

By Rico on   8/29/2010 11:26 AM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

@Jurica
Ma ja to bacam sugestije...

Znam da nas je malo mladih, ali više sam mislio o nagradi kao motivacijskom sredstvu za više nacrtanih stranica godišnje.

Ja sam poprilično zatrpan crtanjem, a i imam više vremena za to budući da ne pohađam više škole ni faxove, ali ako ne za crtača, mogla bi i nagrada za najbolji autorski strip, tu ima konkurencije, nekolicina omladinki u zadnjem Qjuu je to pokazala...

milsim ono, kad je već strip u hrvatskoj na marginama, i odjeban od javnosti, odjebimo i mi njih, svjesno ga elitizirajmo, neke nagrade i sl, s kojima im možemo mahat pred očima kad naprave neki članak u stripu nas Hrvata (što bi reklo jedan svakih 5 godina)

ili tako nešto, ipak sam se tek probudio.:P

By mxm on   8/29/2010 11:59 AM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

Dosada jedina nagrada koja je motivirala veći broj mladih na uzimanje papira i olovke u ruke i okušavanje u stripu jest nagrada CRŠ natječaja, ali CRŠ je već koju godinu na "aparatima", možda bi se trebale gledat neke druge opcije ili festivali...

By mxm on   8/29/2010 1:41 PM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

eh, koga je motivirala nagrada crsa, a da vec nije radio inace? usto, to je jedna tabla. bilo koga se moze motivirat da napravi jednu tablu.

By tozo on   8/29/2010 4:13 PM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

Problem je sto CRS pretpostavlja da nikakvog odaziva nece biti ako tu nisu ubrojene i nekakve pare.

By Dommy on   8/29/2010 5:40 PM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

u čemu je problem pretpostavljati takvo nešto? zar je to kriva pretpostavka? zar pare kvare? :)

By vjrn on   8/29/2010 6:34 PM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

@tozo

to sam danas sa Džukom raspredao, jedna tabla je .ičkin dim, bio bi red, ako već govorimo o nekom teoretskom natječaju, da limit bude bar 4 table, tako bi se (valjda) skresao broj padobranaca koje donese natječaj od jedne table, a i zapravo bi bio realan pokazatelj koliko uopće ima onih koji stvarno voljni crtat stripove.


hu kerz zasada, 24 satni strip je izazov kojeg treba oprobat! :)

By mxm on   8/29/2010 9:30 PM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

I meni se čini da je Iko u pravu.

Rico, oćeš se i ti javit za repete 24 satnog mazohizma?

By dupli on   8/30/2010 8:31 AM

Re: Ikina inicijativa (i ine) ...

Sorry, Bro, my comic motivation disappeared..... wushhhhhh!!!!!
Ali pratit cu Vas.

By Rico on   8/30/2010 12:58 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation