Search
Thursday, March 30, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jun 14

Written by: darkomacan
6/14/2008 4:19 PM

I tako, tjedan dana iza Makarske, stjecajem raznoraznih okolnosti, našao sam se na putu za Erlangen. Put tamo se otegao na četrnaestak sati, ali kako je to bio početak puta, i Džuka i ja samo ga preživjeli uz ne previše muka, iako uglavnom na fast foodu (trebao je ići i Tico, ali je onda otkrio kako postoji i život van stripova; trebao je ići i Tonči, ali je onda oktrio kako mu je putovnica istekla prije tjedan dana). Nu dobro, stigli smo konačno de Erlangena te sutradan i do erlangenškog salona. Salon se, inače, od festivala kao što je makarski razlikuje po svojoj komercijalnoj orijentaciji te su tako ljudi pred blagajnom stajali u repu da kupe ulaznice:Uglavnom ljudi:Unutra je stvar bila organizirana poput svake dobre tržnice: sva roba lako dostupna ...... i svaki palac prostora natrpan.Nikad ne znaš kad će netko poželjeti kupiti kakve antikvitete, je li tako?Dok me onaj gornji stol podsjetio na neke minule dane jugo-izdavaštva, ovo nisam siguran da li me na išta podsjetilo:Ali, ako bolje pogledate lošu gornju fotku - riječ je o pisanim romanima - vidjet ćete kako je stvar otisnuta samo s tri boje, crvenom, plavom i crnom, možda kako bi se štedjelo, na sličan način na koji je Plavi vjesnik kod nas početkom šezdesetih štedio tiskajući stvari bez crne boje (te je Den Deri sjajio jače no što je Dan Dare to ikad mogao). Ja se uvijek raznježim na takve nostalgične bezvezarije i poželim sličan efekt reproducirati na nečemu drugome, bez obzira što bi komercijalni efekt tako nečega bio minus nula ... Nego, gdje smo ono stali? Ah, da: nostalgija:Pa onda još, još i još krame:Tko to stigne sve pregledati?I kakav li je kaos u glavi nakon svega?Konačno, kako sve to kupiti? Ah, zato su se Švabe pobrinule:Da, dobro ste pročitali: knjige i stripovi idu i na kilograme! I to ne od oka, već krajnje precizno:Prodavačice su zaista bile svih uzrasta. Ova se srami pa pogledom pita mamu smije li se slikati, što mama (koja se ne vidi) ohrabruje:Ovo nije prodavač, a i Tintinova mu noga sasvim slučajno strši iz ... hm.Pa malo pojedinačnih izdanja: Moebiusov album koji je krenuo reći koju o svojoj kvaliteti, ali se zaustavio napola:Kutak za nostalgičare (kod nas izlazilo u Kerempuhu ranih 50-ih, a u 90-ima bilo i na TV):Te kutak za još gore nostalgičare. Nisam čitao, ali sam tijekom festivala doznao kako je u Njemačkoj kažnjivo crtati kukasti križ. I to nakon što mi je došao čovjek da mu nacrtam Red Skulla iz Kapetana Amerike. Sapienti sat.Konačno, kutak za nostalgičare moje generacije, one koja je odrasla na CAK-u koji je bio licenca ovoga ovdje časopisa, nedavno ponovo pokrenutog, u koloru, s kompletnim albumom u svakom broju i, sve u svemu, bezveze izgledajućeg:Naravno da je bezveze izgledajuće kad su mange ono što je u điru: svi ih čitaju ...... svi ih na radionici crtaju ...... a bogme i među igračkama prevladavaju. Nisam htio slikati silne Narute pa sam slikao figurice polomljenih žena (mislim iz Neon Genesis Evangelion, iako ima to i Beach Volley figurica i ...):

Bilo je i nešto drukčijeg materijala, ali sad sam već umoran od čekanja da sajt proradi, aplouda i linkanja - a čeka me i osmo poglavlje, jedva načeto <\brag> - tako da ćete nastavak čitati za koji dan. Aufiderzen.

(mcn)

Tags:

2 comments so far...

Re: Erlangen - ugrijavanje

Vrlo zanimljivo, nema sta... posebno oni stripovi po kilazi... tako bi trebalo prodavati na trznici. :D

Sto me podsjeti sad na Nicka Praskatona i udari nostalgija, eto, iako sam ja valjda premlad da se hvatam za vecinu ostaloga, vrlo je bio dojmljiv na TV-u. Treba to nabavit. :)

Ajd, cekamo i ono dalje. :)

By Dommy on   6/15/2008 2:38 AM

Re: Erlangen - ugrijavanje

Sad ne kužim zašto su mange toliko popularne ali kao klincu su mi crtići na tv-u Mazinga Zeta, Astroboy i ostali japanci bili fora.Bit će da sam ostario.

By profumo di china on   6/16/2008 6:57 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation