Search
Friday, April 19, 2024 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Dec 7

Written by: darkomacan
12/7/2010 6:44 AM

Qasapnicu sam ustanovio negdje pri početku, i onda zanemario. Ali obećao sam Valentinu da ću strip, nastao po njegovom scenariju (i poslan mi ooodavno) dati na uvid svima i svakome te vas zamoliti da ga iskritizirate uzduž i poprijeko. Te, dakle, molim:

Photobucket
Photobucket

(A možete i Saši reći što mislite o crtežu.)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

(mcn)

Tags:

10 comments so far...

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

Um, to je epizoda "Medija" (samo što je tamo u rupi klinac s biciklom), a razrješenje je dodatno predvidljivo i zbog početne najave. Inače dramaturški nije loše složeno.

Ima par izraza koji su me izbacili iz priče, posebno "no sweat": to je prililčno moderan izraz, a okruženje bi trebalo biti nekakvo neodređeno-povijesno, pa mi nije pasalo. I "happened" a ne "happend" (prvo sam mislila da je tipić, ali vidim da se ponavlja).

O crtežu neću, ima za to kvalificiranijih od mene.

By Milena on   12/7/2010 9:28 AM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

Da, mislim da nije korektno da ja komentiram crtež, ali evo, moja podrška drugarima!!!!!

By Rico on   12/7/2010 10:54 AM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

Nisam ni ja kvalificiran ali ako nitko neće morat ću ja.
Upozorenje za autore stripa: Ako imate manje od 15 godina nemojte dalje čitati jer komentar nije pedagoški uobličen za taj uzrast.

Da li je Saša ona ili on?
Pretpostavimo da je on.

Saša, ako je kadriranje posljedica toga što neke stvari neznaš nacrtati ili si nesiguran moram ti reći da se iz aviona vidi što izbjegavaš. U tom smislu bi bilo bolje da si pokušao nacrtati onako kako si zamislio pa bi ispalo da si imao dobru ideju ali je u realizaciji zapelo. To je bolja varijanta jer se realizacija dade uvježbati za što se vidi da imaš potencijala. Ako si kadrirao baš onako kako si zamislio onda neznam da li ima pomoći osim ako si ona, a ne on. U tom slučaju bi bilo od koristi da crtaš veće kadrove u koje ćeš ubaciti tekst s nekoliko sadašnjih kadrova i sve životinjice i cvijeće koje te veseli crtati. Tako ćeš bolje postići atmosferu.
Bez obzira na gore navedeno, proporcije tijela su neujednačene i loše ali to se može uvježbati.

Što se tiće scenarija, meni to izgleda prerazvućeno. Sve se može stisnuti na dvije table, a da se ne izgubi ništa.

By dupli on   12/7/2010 2:06 PM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

strip je dobar!!!
mislim da je to bitno!!!
moglo bi se puno stvari reci, ali sve to pada u vodu, jer strip ima i glavu i rep. i je da je scenario malo banalan,i da bi se crtanju moglo pronaci stvari za popraviti, ali se vidi da ste na pravome putu i da vas od stvaranja odlicnih stripova dijeli samo kolicina jos nenacrtanih i neispisanih tabli...
dakle, samo naprijed i ne odustajte, na pravome ste putu. vjerujte u sebe i marljivo radite i uspjeh je neizbjezan!!!
sa nestrpljenjem ocekojem vase nove radove!!!

By FAB on   12/7/2010 6:14 PM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

Uuu, Fab je najokrutniji!

By darkomacan on   12/7/2010 6:40 PM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

Dio prvi: Prica.

Imamo znaci zensku koja luta kroz sumu iz nepoznatog razloga. Dodje do bunara u kojem je neka zenska. Prica s njom, otrci po pomoc i na kraju izvlace zensku van. Shvacaju da je ta osoba vec odavno mrtva, a po odjeci se otkriva da je to ista zenska koja je lutala kroz sumu bez razloga! Kraj mi je nejasan. Mlada zeska iscezava pred ocima trojice muskaraca i shvaca se da je ona duh? Mlada zenska je uzasnuta zbog toga sto vidi vlastitu smrt? I onda fejdaut, ona nestaje u vodi... Ili je mozda bas cilj da bude tako dvoznacno? Nije ni bitno. Prica mi je bas okej.

Dio drugi: Zenska koja luta kroz sumu iz nepoznatog razloga.

Zasto je zena u sumi? Tko je zena? Cijela prva stranica je potrosena na zensku koja SAMO IDE kroz sumu. Nismo nista saznali o zeni. Moglo se:
- napraviti da zena ima nekakav posao u sumi. Bere gljive. Nosi kosaru za baku. Znatizeljno prebire brabonjke koje su drazesne srne ostavile iza sebe... I prekida ju glas na kraju prve stranice!
- zena mjesecari kroz sumu. Obasjana je radoscu. Tuzna je. Nije bitno sto radi i zasto je u sumi, ali smo barem dobili malo posebnosti. Saznali smo nesto malo o zeni.
My point being: kako se mogu uziviti u lik ako, pa... Nema lika?

Dio treci: Koji ce nam quratz stranica na kojoj ona caska sa bunarom i tek onda raskrinkava laz - nije osoba upala slucajno u bunar, vec se bacila? Zar nije mogla doci do bunara i rijesiti sve u cetiri recenice:
- Tko je u bunaru?
- Ja, sirota!
- Sto radis u bunaru?
- Pokusala sam se ubiti.

Sto smo to dobili veselim dijalogom i rastezanjem? (hint: zijev)

Dio cetvrti: Crtez.
Nacrtano lose. Najveca zamjerka je na slicici na kojoj se otkriva da je to ista zenska. E pa bas se i ne otkriva odmah, nije ocigledno nakon milisekunde gledanja u tu slicicu. Moglo je i trebalo je bolje rijesiti.

Dio peti: Dobre strane.
Prica mi je solidna. Strip ima pocetak i sredinu i kraj. Strip je cjelina. Rijetko je vidjeti tako nesto na domacim blogovima, besplatno. Sto reci nego hvala. Kao sto sam se zahvalio i Milanu Andjelkovicu koji je takodjer nacrtao strip na ovaj scenarij i stavio ga na svoj blog.

(dupli, Sasa Jaksic iliti sakijaki je bio na scomu na jednoj od radnih akcija. Zapamtio sam zato jer Sasa zivi u istom selu kao i sestra mi od zene. I musko je. Mislim, Sasa je musko, ne sestra mi od zene.)

Hrvoje Bratanic
- koji nikad nije napisao scenarij za strip
- koji je toliko netalentiran za crtanje da su mu cak i Vennovi dijagrami na faksu ispadali ruzno

By Shuckey on   12/7/2010 8:36 PM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

Fab, čovječe, ako ikad budem trebao nekome dati otkaz na poslu zamolit ću te da mi pripremiš tekst :-)

Shuckey, mislim da je vrijeme da pokušaš napisati scenarij za strip. Slobodan sam se ponuditi da odradim Vennove dijagrame. :-)

Ono u bunaru je ista ženska kao i ona što hoda naokolo!? Po čemu ste to skužili?
Po odjeći (koja se ne vidi)!? Po kosi (koja se, bajdvej, ne raspada kao meso)!? Ili po tome što jedino tako priča ima smisla?

By dupli on   12/8/2010 9:05 AM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

@dupli: Po onoj epizodi Medija... :)

By Milena on   12/8/2010 10:01 AM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

Moram priznati da sam, umjesto očekivanog napadaja panike, od srca se nasmijao nekoliko puta! Hvala svima na pohvalama i pokudama - pogotovo FAB-u (gdje mogu udomiti/posvojiti jednoga? :)
Časna riječ, nikad u životu nisam pogledao epizodu Medija, pa tako ni ovu spomenutu, ali slažem se da je priča pomalo banalna i to je u potpunosti moja krivica (i da, to jest ista osoba, iako se, na žalost, to baš ne vidi :))

By Valentino on   12/8/2010 4:43 PM

Re: Qasapnica: VALENTINO GRECI & SAŠA JAKŠIĆ

Pozdrav svima! Ja sam taj Milan koji je nacrtao drugu verziju i postavio je na svoj blog. Iskoristio bih ovu priliku da se izvinim Valentinu zbog iznenadnog prekida komunikacije s njim. Naime tokom leta je preminula majka moje supruge usled cega smo bili prinudjeni da se na neko vreme preselimo kod njenog oca a samim tim je doslo do promene i mojih dnevnih rutina. Neku nedelju kasnije i moj otac je preziveo infarkt sto me je dodatno izbacilo iz koloseka. Nadam se da ce se od nove godine stvari vratiti na svoje mesto.
Elem, ovaj scenario je po meni izuzetno atmosferican. Moj pristup je podrazumevao manje krupnih planova nego kod Sase. Jednostavno u prvi plan sam izbacio sumu ciji mir i tisinu remeti jedino vetar koji povremeno duva.
U toj atmosferi tisine odvija se ovaj neobicni razgovor devojke same sa sobom. Osobe koja ne zeli sebi da prizna svoje zablude pa cak i konacnu zabludu o sosptvenom zivotu i neumitnom kraju. Uostalom ako je neko zainteresovan pozivam ga da pogleda na http://milanandjelkovic.blogspot.com/2010/06/mirror-in-well-txt-valentino-greci.html

By Milan on   12/8/2010 8:41 PM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize
Archive
<April 2024>
SunMonTueWedThuFriSat
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011
Monthly
January, 2024
December, 2023
November, 2021
September, 2021
July, 2020
January, 2020
October, 2018
September, 2018
June, 2018
March, 2018
December, 2017
September, 2017
July, 2017
June, 2017
March, 2017
February, 2017
October, 2016
August, 2016
July, 2016
February, 2016
January, 2016
December, 2015
October, 2015
September, 2015
July, 2015
May, 2015
April, 2015
March, 2015
February, 2015
November, 2014
September, 2014
August, 2014
July, 2014
June, 2014
May, 2014
April, 2014
March, 2014
February, 2014
January, 2014
November, 2013
October, 2013
September, 2013
July, 2013
May, 2013
April, 2013
March, 2013
February, 2013
January, 2013
December, 2012
November, 2012
October, 2012
September, 2012
August, 2012
July, 2012
June, 2012
May, 2012
April, 2012
March, 2012
February, 2012
January, 2012
December, 2011
November, 2011
October, 2011
September, 2011
August, 2011
July, 2011
June, 2011
May, 2011
April, 2011
March, 2011
February, 2011
January, 2011
December, 2010
November, 2010
October, 2010
September, 2010
August, 2010
July, 2010
June, 2010
May, 2010
April, 2010
March, 2010
February, 2010
January, 2010
December, 2009
November, 2009
October, 2009
September, 2009
August, 2009
July, 2009
June, 2009
May, 2009
April, 2009
March, 2009
February, 2009
January, 2009
December, 2008
November, 2008
October, 2008
September, 2008
August, 2008
July, 2008
June, 2008
May, 2008
April, 2008
March, 2008

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation