Search
Saturday, September 30, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Jun 1

Written by: darkomacan
6/1/2012 7:35 AM

... sam prvi put sreo u nekoj dnevnoj novinskoj pasici Spider-Mana te sam je, kao svaki budući prevoditelj, promptno krivo razumio. Interpretirao sam boo da znači ruganje (kao buu, je l' te?) i tek dosta poslije dokontao da je riječ o kratici za "boost" iliti poticaj, pogurivanje, pogon. Kad se kaže ego-boo to je umiljat način da se kaže da se netko napuhuje (a ima i gora riječ, na q), pa u to ime evo nekoliko slika iz Makarske.

Photobucket

Program je ove (zadnje) godine bio opak i strog te smo potpisivati morali i do deset sati u tih tjedan dana. Ništa s obzirom na vanjske standarde (ćao, Picto!), ali puno za opušteni MaFest. Kako bih podijelio muku, ukrao sam foru Francoisu Boucqu (boo-ku :)) i tražio da svatko tko želi crtež i meni nešto nacrta. Začudo, usprkos brojnim "ja to ne znam" ili "nisam crtao od osnovne", nikoga nije trebalo puno nagovarati, a neki crteži su bili i prava majstorija. Možda ugledate neke od boljih (one slabije - a potencijalno najzgrčeniji, interesantno, je došao od čovjeka koji ima prilično dobru ruku - obećao sam ne pokazati javnosti idućih pedeset godina), a možda stavim i nešto od onoga što sam sam crtao, ako mi obećate da mi nećete opet pljuvati mobitel.

(Na fotki je s lijeve strane DeeCay koji ju je i postavio javno. Nisam siguran tko je snimio, možda Kristijan? Onaj u žutome, desno, je slavni Renato Vladimir - Renky, čije je uvrštenje u program glavni razlog, kako sam kaže, što je ovaj MaFest zadnji.)

No, onda je u Makarsku došao i predsjednik nam. Mislio sam da su mu organizatori nakanili pokloniti po jedan crtež od svih domaćih pa nisam imao preveliku tremu, ali se na kraju ispostavilo da je, osim čoporativnog talijanskog crteža) dobio samo jedan okvir.

Photobucket

(Foto by Zlaja "Baja" Milenković. Autora je, kao i na prošloj slici, odjenuo Branko "Threadless" Ricov. U pozadini Frano i Maza, ruka u prvom planu Darijeva.)

A što je, i koliko ulizivački nacrtano, procijenite sami:

Photobucket

Ego-boo za danas gotov!

(mcn)

Tags:

9 comments so far...

Re: Riječ ego-boo ...

Na ovom crtežu Borovnica mi izgleda nijansu starija nego inače. Možda baš ambicija to čini djeci, dodaje im brige, sa brigama godine i onda umru bez ostvarenih snova. Danas sam optimist...

By ivan on   6/1/2012 11:58 AM

Re: Riječ ego-boo ...

Baš radim s osim razredima lekciju "career choices"... zasada nikome, u toj dobi, ne pada na pamet baviti se politikom. A neki žele biti bogati i slavni - učitelji. :)

By Dommy on   6/1/2012 12:25 PM

Re: Riječ ego-boo ...

* osmim

By Dommy on   6/1/2012 12:25 PM

Re: Riječ ego-boo ...

Ni blizu ulizivački poklon. Dobra je i baza, pogotovo s onim njenim zlobnim osmijehom:)
Još bolja je baza tražit crtež od fanova:)
Pokaza san na threadlessu ovaj Presidential Threadspotting Croatia i drustvo je odusevljeno:) Naravno culi su za tebe ( ima comic geekova dosta, za ivu naravno niko:))

By Rico on   6/1/2012 2:04 PM

Re: Riječ ego-boo ...

aww gle špitva <3

By Tena on   6/1/2012 2:11 PM

Re: Riječ ego-boo ...

Frano iza Maze? Na thumbnailu izgleda kao Bojan M. Djukic:-)

By pictogramax on   6/1/2012 2:41 PM

Re: Riječ ego-boo ...

@picto - Frano Antunović, ne Petruša. Petrušu više nitko ne zna kako izgleda.:)

By mcn on   6/1/2012 4:49 PM

Re: Riječ ego-boo ...

Lijepa ilustracija. Izgleda vrlo čisto ovako uokvirena. Kak se to radi? Prvo olovka na odvojenom papiru pa stol za osvjetljivanje? Ili nešto uz pomoć računala? Ili se samo pažljivije trlja gumicom?

Hrvoje Bratanić AKA Shuckey

By Shuckey on   6/1/2012 5:31 PM

Re: Riječ ego-boo ...

Shuckey, ako si to stvarno ti, moram reći da je ovo izgledalo kao da je pisao određeni trol... :)

By Dommy on   6/2/2012 10:35 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation