Search
Saturday, September 30, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Aug 12

Written by: darkomacan
8/12/2012 2:40 PM

No, najprije bih vam htio svrnuti pozornost na donji desni kut ove naslovnice:

Photobucket

Da, nakon što su ga vidjeli u "Kontaktu", Francuzi su preveli "Koridor" i objavili u najnovijem broju Galaxies. Sad se mogu, u najboljoj hrvatskoj kulturnjačkoj tradiciji puhati da je to nešto užasno značajno i un grand pas za kulturu te smatrajte da to činim, kad ne gledate.

No, ondak sam se guglao i - paf! - naletio na ovaj intervju s Ericom Moreauom koji na jednom mjestu, ako vjerujete mojem prijevodu, kaže:

"Uostalom, profesionalnom prevoditelju kao što sam ja, koji od toga živi, koji prevodi literarnije tekstove, često se daje nešto duži rok budući da je nešto složenije prevesti jednu stranicu Darka Macana nego prevesti jednu stranicu Michaela Connellyja."

Što bi bio, je li, kompliment da a) Eric nije specijaliziran za krimiće koje b) ja ne pišem, a uostalom me c) nema u njegovoj bibliografiji niti d) znam da bi se išta trebalo prevoditi. Tako da mi je sve zona sumraka pa je najpametnije što sam smislio da neki bot ubacuje ime koje se gugla na to mjesto u tekstu tako da se svaki pohvala gladan autor (a tko se inače gugla?) razveseli. Skočite ondje, pliz, i recite mi nalazite li svoje ime na datom mjestu ili je još uvijek ondje moje ...

A u međuvremenu, kad se vratite na posao, utucite pola sata gledajući zabavnu i poučnu promociju Q18 jer vjerojatno na njoj niste uživo bili:(mcn)

Demain: le lundiQ

Tags:

2 comments so far...

Re:Skočite ondje...

nije bot ;)

By V. on   8/12/2012 4:40 PM

Re: Parlez vous Q?

Koridor je izvanredna priča, zaslužuje sve pohvale. Haugh.

By petar.pan on   8/15/2012 9:46 AM

Your name:
Title:
Comment:
Add Comment    Cancel  

  
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation