Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 3/30/2009 8:41 AM

Malo kasnimo, jer kad kazzem da mi table trebaju do subote onda ne mislim do nedjelje navečer. >:) Enivej, Dommy:

Photobucket

I upisan tekst u Juričinu tablu:

Photobucket

Sve dosadašnje stranice, moram reći zbog milijuna anonimnih čitatelja gladnih dobrog štiva koji posjećuju ovaj sajt (i Kosjenke), ispod narančaste su zastavice desno.
&l ...
Read More »

By darkomacan on 3/29/2009 1:14 AM

Pazi što želiš jer će ti se to i ostvariti!

Rico je počeo ovu godinu kušnjom - onom 24-satnom - zatim je od svoje volje odradio retuširanje 24 stranice "Sivoga grada" za Q, pa se prihvatio Sergej inicijative i jučer isporučio epizodu (dobra), a onda - taman kad se spremao poduhvatiti 120-stranične pričice u AF formatu koju mu je poduprlo Ministarstvo za objavljivanje u ediciji nam lunatiQ, prošlo mu je i ono što je pecao na drugoj strani. Sjećate se one trač sapunice za neimenovani nam tjednik? Dogovorena je na 88 stranica do sredine ljeta - Rico crta, Škrky piše - i parada počinje!

Zaista će mu ova godina svašta pokazati, sve što može i što želi. Poviknimo mu kako mu želimo da na kraju godine bude "rico" po španjolskom, a ne sveden na, recimo (ricimo), rice i kučine. :)

Eviva, Rico!

(mcn)

By darkomacan on 3/28/2009 1:21 AM

Iliti supostavljanje slike i teksta.

Ođe.

(mcn)

By darkomacan on 3/27/2009 12:20 PM

Uspjelo mi je jedno pet-šest dana koncentrirano se baviti jedim poslom - scenarističkim - i osjećao sam se dobro, a i rezultati su se vidjeli. No, posljedica je, jasno, bio dodatni zaostatak na prevodilačkom, izdavačkom i ostalim planovima. Sad njih sređujem, ali ću ispasti, sve mi se vidi, iz onog prvog filma. Siguran sam da mi to nešto govori, ali o tom potom jer nisam vas o tome mislio PIPati ...

A današnja PIPa je još jedna hipotetska pogotovo što drug i dušebrižnik Dekara ne misli kako ima smisla pokretati novo izdanje pokaže li se Sinicijativa uspješna koliko i Inicijativa, već da je bolje sve rezultate uklopiti u MJESEČNI Sergej strip (pa makar ja crk'o) nego brendirati nešto od nule. Ima pravo, ima pravo ... Ali svejedno PIPam: da se pokrene nova sveska, s radovima raznih autora, ili časopis novi - KAKO BISTE JE/GA NAZVALI?

(mcn)

By darkomacan on 3/26/2009 6:11 PM

... kako nikad ništa zaista ne nestaje u potpunosti?

U ovakve dane, čak se čini i da internet ima svrhu. :)

(mcn)

By darkomacan on 3/25/2009 8:13 PM

Se razumije netko u 3D modeliranje za komp grafike. Trebam nekoga za ne pretežak, ali ni pretjerano (ako uopće) plaćen posao.

Ponude na mejl (darkomacan (na) jahuju).

Fala,

mcn

By darkomacan on 3/24/2009 11:02 AM

Malo me štrecnulo kad sam vidio da Goran D. sprema tri epizode Sergeja. Ne zato što bih se bojao da mi otme seriju i samo malo zato što mislim da se tako stvara usporedni kontinutet koji nije nužno dobra stvar, već uglavnom zato jer mi se čini da bi se pozitivna energija Inicijative trebala iskoristiti kao pokretač za nešto više od fan-fictiona.

Najme kaj: imamo bar 4 i pol epizode o kojima se govori (Maximova, koja je stigla i dobra je, Jurica/Rico, Jurica/Fab, Goran D. i Bornin scenarij koji čeka crtača). Pretpostavimo li, na temelju minulog rada, kako će se epizode pokazati objavljivima, puni smo za do kraja godine. Prijedlog je zato da te Sergej epizode promatramo kao test svoje vrste i da se svakome tko "diplomira" ponudi rad na vlastitoj seriji koja bi bila objavljena ili u SS-u ili u Q-u (evo, za Q 24 mi ovaj čas fali oko 48 stranica) ili ... naći će se mjesto.

Uvjeti:

- Poslati scenarij prve epizode vlastite serije, sinopsi ...
Read More »

By darkomacan on 3/23/2009 6:24 PM

Kaže Ana da su zvali iz Algoritma da naruče 10 komada. Ohoho, moć medija! Onda Ana tražila da plate 6 mjeseci zaostalih računa. Onda platili, ali otkazali narudžbu i daljnju suradnju.

Ohoho, moć!

(mcn)

By darkomacan on 3/23/2009 6:22 AM

Preživjeli smo postanje s puta i mijenjanje poretka! Regoč gazi dalje (ili ga gaze)! Kosjenka se povukla u komentare jer je već dva tjedna nema u stripu! Minaret-nargila je superkul, a Juričina tabla vodi nas ... eh?

Photobucket

A evo kako je Jurica u sliku popratio Iku:

Photobucket

Idućeg tjedna lomi nas Dommy! Čitamo se u ponedjeljak!
< ...
Read More »

By darkomacan on 3/22/2009 10:15 AM

Jest, teže je i meni zabavnije ako nema rokova, ali pomislio sam kako bi lijepo bilo da već od trećeg broja idemo na 24 stranice. A za to bih trebao znati ima li čega ili nema. Stoga:

- Sergeji koji stignu do 10. travnja ulaze u razmatranje za SS 03.

- Sergeji koji stignu do 1. svibnja ulaze u razmatranje za SS 04

Rokovi su duša stripovskoga posla. :)

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation