Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 4/29/2008 5:15 PM(mcn)

By darkomacan on 4/29/2008 4:20 PM

... u sitne sate i što vidim: na raskrižju kod crkve na Knežiji postavili novi kiosk.

I sad, jest da su davno prošli dani kad sam svaki dan zavirivao na kiosk u nadi kako ću otkriti nešto novo, jest da ovih dana više-manje unaprijed znam kad bi se nešto zanimljivo trebalo pojaviti, jest da imam i zaostataka u čitanju pa mi noviteti nisu prioriteti, ali ... Ali smiješno je bilo kakav me val radosnog uzbuđenja prošao zbog novog, nenačetog kioska.

Bit će da je valjda istina kako nikad ne odrastamo.

(mcn)

By darkomacan on 4/29/2008 4:15 AM

Ajooj:

By darkomacan on 4/28/2008 5:43 PM

... Hrvatska je konačno u žiži pozornosti svjetske javnosti:

"Published by Rockstar Games, Grand Theft Auto IV is a violent, intelligent, profane, endearing, obnoxious, sly, richly textured and thoroughly compelling work of cultural satire disguised as fun. It calls to mind a rollicking R-rated version of Mad magazine featuring Dave Chappelle and Quentin Tarantino, and sets a new standard for what is possible in interactive arts. It is by far the best game of the series, which made its debut in 1997 and has since sold more than 70 million copies. Grand Theft Auto IV will retail for $60.


Niko Bellic is the player-controlled protagonist this time, and he is one of the most fully realized characters video games have yet produced. A veteran of the Balkan wars and a former human trafficker in the Adriatic, he arrives in Liberty City’s rendition of Brighton Beach at the start of the game to move in with his affable if naïve cousin Roman. Niko expec ...
Read More »

By darkomacan on 4/26/2008 9:55 AM

Jučer (25.4.) je na Strip vestima (www.stripvesti.com, ne vidim direktan link na članak) objavljen kompilatoran, ali ipak zanimljiv tekst Aleksandra Manića o trenutačnom stanju u trgovini strip-originalima. Koga zanima cijeli tekst, neka ode na SVesti, a ja bih samo izvukao dva trenutka koja su me nasmijala.

Nakon što se kaže kako se stip dokazao kao suvremena umjetnost (čime? parama koje mlati, jasno), navode se i kriteriji po kojima se vrednuju table. Osim uobičajenih (starost, rijetkost), i geekovskih (a je l' se vidi glavi junak na tabli?), tu je i onaj bitan: da tabla ima što manje kadrova i što manje teksta. Da je što manje strip, drugim riječima.

Drugi moment na kojeg sam se valjao od smijeha jest izjava kako, gledajući naslovnicu "Tintina" prodanu za puno para "shvatamo da je Erže bio medju najvećim slikarima svog vremena". Jadni stari Herge, zadnjih dvadeset godina života slikao je apstrakcije, pokušavajući ući u povijest umjetnosti, d ...
Read More »

By darkomacan on 4/24/2008 2:21 PM

Znam da imam previše blogova i da ovaj ovdje jest jedan pokušaj da ih reduciram, ali ipak nisam imao srca svu ostalu nejačad pobiti. Tako da valja znati kako odnedavno opet ima aktivnosti na Blogovu kolcu, a čim poskeniram neke skice od utorka bit će noviteta i na MCN-u.

Od ostalog budite do daljnjega pošteđeni.

(mcn)

By darkomacan on 4/24/2008 10:17 AM(mcn)

By darkomacan on 4/23/2008 2:58 PM

... u kojem piše nešto o stapanju autora s junacima, pa me nešto žulja. Ono, istina je i nije. Na kraju sam zaključio kako bi dobra protuteza bila da se autorov katrakter puno bolje može vidjeti u NEGATIVCIMA kakve stvara.

Hm?

(mcn)

By darkomacan on 4/22/2008 12:28 PM

Rudi Aljinović prepričao mi je jučer anegdotu kad je Davor Šošić prolazio hodnicima Večernjeg lista prozivajući Dinka Žibrata za crtanje stripova u "Malom koncilu", katoličkom časopisu za mlade. Ako je neku hipokriziju trebalo istaknuti, nastavio je Rudi, onda je to ona da se "Mali koncil" tiskao baš u tiskari "Borbe", glavnoga partijskog organa, čiji su radnici glede naklada spomenutih izdanja znali reći "Dajte nam još jedan 'Mali koncil' pa 'Borbu' ni ne moramo raditi".

Enivej, baš ti stripovi koje je Dinko Žibrat radio za "Mali koncil" su oni koje sam iz djetinjstva zapamtio - ponajprije četverostraničnu stihovanu priču o uskrsnuću potpisanu "neprobojnim" pseudonimom "Žil Frer". S obzirom da sam tada imao desetak-jedanaest godina, to nešto govori o karakterističnosti i prepoznatljivosti Žibratova stila: uglatost naslijeđena iz karikatura pedesetih, veliki nosovi i karakteristične masne linije. Volio sam ga u novina ...
Read More »

By darkomacan on 4/21/2008 2:58 PM

Nakon par mjeseci besparice i pauze, evo novog Mentorovog izdanja: drugi broj književnog časopisa za znanstvenu fantastiku, kojeg su uredili Aleksandar Žiljak i Tomislav Šakić, a kojeg ćete najlakše moći nabaviti na nastupajućem SFeraKonu, a poslije i u onih par sklonih nam knjižara.

Identifikacije radi, korica izgleda ovako:228 stranica, bijednih 50 kunicha.

(mcn)


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation