Search
Monday, December 11, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 5/30/2012 4:41 PM

... ali dobit ćete forvardušu kako biste išta dobili, jer nije da ljenčarim, ali mi blog dio mozga mog nekako zjapi. Možda ga ovo zakurbla, a ako ne, bit će još forvarduša. :P

Enivej, kažu da je ovo s ovogodišnjih maturantskih majica. Proslijedila Manekineko.

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 5/28/2012 6:46 AM

Eto sam netom shvatio da su - osim Riječanina Igora - svi ostali suradnici ovoga broja ponedjeljQa iz Slavonije. Što to znači i dijele li neku zajedničku crtu ostavit ću na analizu dokonima, a ja ću ih samo poplejsati. Ivan Hajek, sa slavonskim optimizmom:

Photobucket

Tena Žigmundovac, sa slavonskim narječjem:

Photobucket
&l ...
Read More »

By darkomacan on 5/27/2012 12:41 PM

... prije se predoziram razgovorom nego radom.

(mcn)

By darkomacan on 5/26/2012 7:58 AM

... zapisao da ne zaboravi? Malvazija.

(mcn)

By darkomacan on 5/25/2012 1:20 PM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 5/23/2012 5:03 AM

Gruz 200 (2007) Alexey Balabanov

Najveća vrlina GRUZA 200 je sadizam - to su scene koje su prikazane detaljno, s užitkom i pripovjednim smislom, to je ono što se pamti. Ostatak filma ... Pa, možda ja jednostavno nisam čitao dovoljno Rusa te nisam navikao na ovako vrludavu dramaturgiju, ali cijelo vrijeme mi je nešto škripalo.

Recimo, priču otvara onaj oficir-otac koji poslije nema gotovo nikakvu ulogu. S njim za stolom sjedi brat mu čija je uloga da se - manji, ali skoro pa nebitan spoiler, oprostite - preobrati, pri čemu razlog preobraćenja (bar meni) ostaje posve neuhvatljiv. Treći lik što ulazi je kćer koja ima, ako je to moguće, još manju ulogu od oca-oficira si. Četvrti lik je katalizator situacije koja će dovesti do sadizma nad petim likom, ali sam po sebi nije uopće bitan (osim ako ... ali o tom nešto poslije). Tako da je rezultat da su se, dok stignemo do petog lika, naša sućut rasula na previše strana pa nanizane prizore sadizma gledamo izdaleka, bešćutno ...
Read More »

By darkomacan on 5/22/2012 1:25 PM

... 500 primjeraka. Balkan velesila!

(mcn)

By darkomacan on 5/22/2012 10:12 AM

... ipak je "iz Tučepi".

(mcn)

By darkomacan on 5/21/2012 4:04 AM

Da, da ... koliko se god ja trudio sve predvidjeti, nešto mi uvijek promakne. Tako mi nije palo napamet zabraniti da stripovi za pQ budu na nekom jeziku koji nije rvacki pa je kroz tu rupu kliznula Tena Žigmundovac sa "Tits Or GTFO" serijom. I nije mi ž'o.

Photobucket

Ivan Hajek:

Photobucket Read More »

By darkomacan on 5/18/2012 8:52 AM

... koliko se rvackih web-stripova (u svim inačicama) možete sjetiti? Ali ono, radije serija ili serijaliziranih nego popejstanih na blogove nakon što su bili u tisku?

Tu je, naravno, veliki ćaća Mataković i njegov "Overkloking" pa Barun i "Netovci". Tu su stvari koje su išle na stripovi.com ("Sob sa sobom", "Lumen i Kremen", Brdarovi stripovi, "Sivi grad", "Calvincible i Bobbes" te drugi iz Fanzina, "Martina Mjesec" i "Mister Mačak"). Tu su autori sa Strip vesti ("A Star is Unborn", "Congo i Mongo", pa i "Sergej"). Tu je sve što vidite u lijevom stupcu pod muQtašenje, a i Qreten. To je Kordejev "Teksas Kid". Tu je produktivni Davor Radoja na Forumu stripova.com, a s njim i Marko Jačan pa i Dalibor Brdar. Tu je Sonjecka koja je album Vučina prvo stavila na web. Tu su "Goblinov gebis", "Deponizacija" i stripovi Tomislava Škrljca. Tu je "Grumpy G ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation