Search
Monday, December 04, 2023 ..:: Home ::..   Login
 Qontakt Minimize
Vrijeme je da obnovim ovu kućicu. Novi mail je thedarkomacan na gmejlu.

Odgovaram za a) 7-9 minuta, ako smislim neku glupost, b) 7-9 dana, u prosjeku, c) 7-9 godina ako vas baš ne volim.

 Print   
 muQtašenje Minimize
Da, na ovom sajtu ima BESPLATNIH STRIPOVA koji su rezultat bar tri radne aQcije i nekih trenutaka ludila. Pa krenimo od svježijih:

SELAMALEJKUM, GENERALE - Ej bounafajd grefik novel. Or ej nouvelet, et list.

PONEDJELJAQ - tjedni web magacin!

TENA U VREĆI - "moj je cijeli život qonceptuala"!

OBUQA - škola političke kariqature Vlade Šagadina: Bilo je časno živjeti sa "Carstvom hladovine"!

MAX JAGUAR - Kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni!. Iz pasice Milana Jovanovića, dodavana iz ruke u ruku, raste pustolovina, nemilosrdno kritizirana za čitateljski užitak.

DUGIN IZAZOV - kolor bez kolora, jer je Matt Madden rekao da se tako mora. Link vodi na Forum gdje se svačiji prilozi talože.

OBRAČUN - je moja serijalizirana i krvava prepirka s brojnim kreacijama. Link vas vodi na Forum gdje strip možete čitati redom

PROJEKT STOTE STRANICE - razni ljudi, po izvornoj zamisli Jasona Turnera, adaptiraju 100. stranicu neke drage si knjige. Link vodi na Forum gdje se iste gomilaju.

NATRAG - je strip koji, na Mejinu inicijativu, hrpa manijaka crta a kako drukčije nego od zadnje pasice prema prvoj. Link vodi na Forum gdje je svih 40 i kusur pasica na okupu.

STRIP CITY - su meta-rasprave o mediju stripa nastale od ekipe znane kao "Regočevci". Klik kako biste svih 15 epizoda pročitali kronološki.

REGOČ - je legendarni strip po kojem su Regočevci dobili ime. Link ne vodi na Forum nego na javaskript, ali sva objašnjenja su vam ondje.

Najposlije, JASPIS - je strip kojeg sam crtao sa 17, 18 pa i s 23 godine, a objavio kad sam otvorio blog. Grozan je, ali je okej.:)

PS Hvala Markosu na javaskriptovima i Shuckeyju na sređivanje svega na Forumu!

***

Za još bespla stripova pogledajte: 24satnocrtanjestripa.com

 Print   
 Qatalog Minimize
Hover here, then click toolbar to edit content

 Print   
 Blogoreja Minimize
Author: darkomacan Created: 3/19/2008 5:52 PM
Kao logoreja, ali gore.

By darkomacan on 10/30/2009 11:59 PM

Pa, htio sam linkati izvornu stranicu, ali je web Državnog zavoda za statistiku daun pa dobijate kopipejst s Cultureneta. Uz to sam htio postati ovo na vrijeme, ali sam zadrijemao gledajući "Night of the Hunter" pa sad fejkam vrijeme postanja da bi izgledalo kao da sam sve obavio u petak. A kad već nabrajam ututanj htijenja, onda bih htio i da nije vrijeme umiranja svjetla, jer mi je u ovo doba godine teško smoći snage za entuzijazam i poticanje svekolikog čitateljstva na produktivnost.

Enivej, d kopipejst:

"U Hrvatskoj je lanjske godine objavljeno 8025 naslova knjiga i brošura, a najviše ih je iz skupine društvene znanosti (23,9 posto) i skupine jezici i književnost (21,0 posto) te skupine primijenjene znanosti, medicina, tehnologija (13,3 posto), objavio je Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske (DZZS).

Unutar skupine društvenih znanosti najviše je knjiga i brošura objavljeno iz područja religije (404), filozofije-ps ...
Read More »

By darkomacan on 10/29/2009 8:35 PM

Photobucket

(mcn)

By darkomacan on 10/28/2009 9:29 AM

S pokretanjem novog ciklusa radionica (mjesto održavanja i termini desno) dogodilo se ono što sam se nadao da će se dogoditi: živnuo je malo moj kronični interes za esef (također zvan znanstvenom ili naučnom fantastikom, spekulativnom fikcijom, Cluteovom "Fantastikom" itd ...). Kad nešto radiš onda o tome razmišljaš, a kad o nečemu razmišljaš - ili je bar tako kod mene slučaj - onda to i zavoliš, jer bi bilo glupo trošiti nešto tako inherentno vrijedno kao razmišljanje na nešto do čega ti nije stalo.

U sklopu te novopodgrijane naklonosti pomislio sam kako bi se ista trebala nekako vidjeti i na blogu te otud SFS (esef srijeda) kao nova kategorija, produžetak ili nadopuna radionica. Neke teme o kojima ondje govorim vjerojatno će se naći i ovdje, u pokušaju objedinjavanja misli o esefu, ali će biti i samozaljubljenih natuknica o mom vlastitom pisanju, tuđih citata i možda poneka recenzija.

E da, recenzije ... Dajte da vam ispričam što mi se pred neki tjedan ...
Read More »

By darkomacan on 10/27/2009 10:06 AM

... treba dići, pa ho-ruk!

Kako se vidjelo iz nedostatka jučerašnjeg posta (a možda i prekjučerašnjeg), nisam bio od volje i nije mi se radilo ništa pametno pa sam malo prolazio kroz beklog StripGen scenarija da ih priredim za daljnji proces, malo žonglirao nakladničke poslove i na kraju bio tako ni za što da sam sjeo i pročitao (uvjetno rečeno: nešto sam pročitao, nešto sam gledao slikice, nešto sam pokušao čitati ...) tri gigabajta skeniranih suvremenih francuskih stripova. Te zaključio:

- kako su povijesni stripovi samo izlika da na trećoj stranici siluju neku djevojku (da, Tornjevi Bois-Mauryja su možda bili prvi, ali sad je to skoro pa de rigueur, bez obzira na vremenski period)

- kako su fantasy stripovi samo izlika da se kamera postavi nisko ispod gologuze ratnice koja u šoku onako napola čučne kad se nad njom pojavi golemo čudovište (ako ne baš falusoidno, a onda french tickler varijanta)

- kako su krimić strip ...
Read More »

By darkomacan on 10/24/2009 9:00 AM

Ili, ništa pametnije pa čačkam po starim i novim mejlovima da vidim ssto je tko preporučio ...

Sjećate li se Damjana Stanića koji je pisao za Q STRIP i Q BLOG prije no što se otišao u Rim školovati za strip-crtača? Evo ga sad u BoDoiu, gdje su mu radove (2 kom) objavili na blogu. Linq by Ivica.

Razgovor s Jaimeom Hernadezom (audio). Linq by Mike R.

Nešto malo o dizajnu. Linq by The Comics Reporter.

Pivnica.net ima članke o stripu i rubriku "Nacrtaj mi krigl". Linq by Mato Pejić.

I na ...
Read More »

By darkomacan on 10/23/2009 7:25 AM

Apdejtao sam natječaje u desnom stupcu, ali ni ja (*grc!*) ne znam sve pa pitam: KOJE SAM PROPUSTIO?

Ograničimo se na strip i prozu (osim ako me ne uvjerite drukčije), i one koji potiču stvaranje, a ne nagrađivanje prethodno stvorenog (te cijenim, ali su druga kategorija).

Fala,

(mcn)

By darkomacan on 10/22/2009 7:31 AM

Ovo je snimljeno prije jedno godinu dana, ili možda malo više, u liftu. Ali zahtijeva pojašnjenje: naime, poruka se pojavila u dva dijela: najprije očajničko pitanje koje je par dana stajalo bez odgovora ... a tek onda odgovor pun nade.

Photobucket

Koja vrhunska reklamna kampanja. U liftu.

(mcn)

PS Problem s pisanjem romana je što traje li traje pa nema zanimljivih apdejta. Mogu samo neke kratke natuknice baciti u međumrežje:

a) altimejtli, no twee
b) zbog koma poslovne godine na kraju sam odustao od lunatiQ: OPET izdanja. Autorima će se javiti s prijedlogom za kompenzaciju i, možda, drukčiju objavu.
c) Me ...
Read More »

By darkomacan on 10/21/2009 11:59 PM

Agencija za mobilnost i programe EU ima logo u obliku tri stripovska oblačića. :)

(mcn)

By darkomacan on 10/20/2009 9:41 AM

... uhvati me da nacrtam nešto ovakvo: sebe u sukobu neke vrste sa svim projektima u tijeku.

Photobucket

Bio sam dobar i nisam uključio one koje su u fazi koncepta ili propouzla, i od nestripovskih sam stavio samo jedan. :)

One starije crteže možda postavim, kad ih nađem.

(mcn)

PS Uočio zanimljivu statistiku. Omjer glavnih junakinja u ukupnom broju projekata: 6/26.

Omjer glavnih junakinja u projektima koje radim sam: 4/7

By darkomacan on 10/19/2009 11:57 AM

Jučer smo selili Džuku, pri čemu sam ja obavljao najlakši dio posla - vožnju od Jaruna do Botaničkog - dok su sva fizikalisanja obavili Džuka i dječaci (poznati neoneoromantičarski bend). Kako je posao uključivao i određenu količinu besposlenog sjedenja u autu dok se drugi grbače, iskoristio sam priliku i na pozadini starih Ininih računa odskicirao scenarij za epizodu jednog od stripova u nastajanju.

Pa je onda Džuka rekao: - Sad si to napisao?

A Jusuf je postavio pravo pitanje: - Jesi li to napisao nešto što si sad smislio ili nešto što si prije smislio?

Pa evo riječ-dvije o procesu, s izrazitom napomenom kako to nije univerzalna ni preporučena metoda već samo jedan od mogućih načina, onaj moj.

Najprije nema ničega. Prvo što se iz ništavila - u najvećem broju slučajeva* - pojavi jest opći interes za neku temu, neki aspekt ljudske drame, neki karakter, neku caku. To je ono što ljudi koji se ne bave smišljanjem priča za ...
Read More »


 Print   
 šljaQa Minimize
Stripovi u radu (zamišljeno/napisano/nacrtano):

Borovnica 7: 44/15/15
Maršal Bass 8: 54/54/18
Sergej: 504/288/288
Siva Kronika: 82/82/82
Slomljeni svemir: 192/104/104


Preuzeti prijevodi:
Nova 3
Prometeja 1-3
Francuzi razni

 Print   
 linQovi Minimize

 Print   
 Arhiva Minimize

  
 Lista blogova Minimize

 Print   
Copyright 2009.-2012. by Darko Macan   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2023 by DotNetNuke Corporation